fredag den 24. januar 2014

Give- away: Sund og slank med 5:2...

En ny bog om 5:2 har set dagens lys: Sund og slank med 5:2. Denne gang er det et par danske kvinder, ernæringsterapeut Louise Bruun og konsulent Birdie Bjerregaard, der står bag. Bogen indeholder bla en 4 ugers kickstart, tips og tricks til fasten - 65 lækre opskrifter.

Politikens Forlag har givet mig lov til at udlodde 3 eksemplarer. For at komme i betragtning skal du skrive en kommentar og give dit bedste tip til 5:2 diæten. De 3 vindere bliver udvalgt lørdag d. 1/2 kl 18. 

Husk at skrive din mailadresse - alle kommentarer uden bliver desværre diskvalificerede.  

108 kommentarer:

 1. Test test test - er der hul igennem?

  /Malou

  SvarSlet
 2. Jeg synes bestemt at faste på 36 timer giver det bedste for mig og min krop. Jeg lærer at mærke efter, om jeg er sulten eller om det er min hjerne der spiller mig et (sukker) pus ... min krop og sind er lettere efter fasen - jeg har det godt psykisk og fysisk på denne levevis. Og hvor spændende kunne det lige være, at få muligheden for at vinde bogen 'sund og slank med 5:2' som ny i denne levevis hjælper andres erfaringer og hjælp rigtig meget - specielt når man har et stort vægttab foran sig som skal lykkedes ;-)

  SvarSlet
 3. Jeg vil gerne læse mere....
  Loneringskaer@gmail.com

  SvarSlet
 4. Det er en fantastisk følelse, at kunne mærke, når jeg er sulten. Det glemmer jeg ofte, og kommer så også til at overspise. Det gør jeg ikke, med 5:2 og falder heller ikke i, da der ikke er noget der er "forbudt" at spise. Mit kick på fd er, at jeg ved, hvor skønt jeg har det dagen efter :-)
  tinacilleborg@gmail.com

  SvarSlet
 5. For mig har det gjort en stor forskel at lave en madplan for 5 uger af gangen.
  Det har gjort livsstilsændringen meget håndgribelig og (indtil videre) let.
  Samtidig betyder det at jeg har kunnet forberede en masse gode retter og fryse dem ned portionsvis så det er let at overholde fastedagene selvom ressourcerne er små eller jeg har travlt en dag.
  Jeg er stadig ny i 5:2 så alle gode råd, nye opskrifter og lignende er en stor hjælp - så det ville være skønt med en ny bog der kan inspirere til det videre forløb :)

  /Anne-Dorte, a_spaanhede@hotmail.com

  SvarSlet
 6. Jeg har virkelig brug for inspiration, så bogen ville falde på et rigtig godt sted. vms@viborg.dk

  SvarSlet
 7. Lige noget for mig :-)
  kristinabonde@gmail.com

  SvarSlet
 8. Bedste tip: Spis et fornuftigt måltid inden du starter fasten med fokus på sundt fedt og proteiner og ikke ret mange kulhydrater. Så er du godt rustet til fasten dagen efter!

  Hilsen Rikke / precce@jubii.dk

  SvarSlet
 9. Er ny i hele 5:2 verdenen med kun 6 fastedafe på bagen, men kan med sikkerhed sige, at jeg har fundet min nye livsstil. Fastedagene hjælper mig til at forstå min krops signaler og hjælper ligeledes, som bonus, med at smide nogle af de mange kilo der stædigt har fuldt mig de sidste år. Nu skal det være, og med denne livsstil virker det rent faktisk overkommeligt, selv om kiloene er mange og min tålmodighed normalt er meget lille. At vinde denne bog ville være med til at motivere min familie og mig med lækre opskrifter og ikke mindst mere teoretisk viden omkring selve 5:2.
  Mit bedste tip må klart være, at nyde den frihed 5:2 tilbyder og ellers bare at anskaffe sig et lager af sukkerfri tyggegummi til fastedagene :-)
  Rikkeelkjær@gmail.com

  SvarSlet
 10. Mit bedste 5:2 tip i forhold til faste er at jeg har sat mig for at hvergang jeg bliver rigtigt sulten en fastedag, så drikker jeg et stort glas vand og går i gang med noget nyt. Før jeg spiser noget.
  Jeg oplever at sulten kommer i bølger og at den som regel kan fjernes med et stort glas vand og ved at ændre situationen.
  Drikker vand også hvis jeg foreksempel sag og så TV når jeg blev sulten, ned med vandet og igang med opvasken. Så kommer hjernen igang med noget andet og så forsvinder sulten.

  SvarSlet
 11. Jeg starter først fasten lige inden sengetid, så der kun er én fasteaften. Og det er der dårligt nok, for næste aften spiser jeg fastens eneste måltid, og vupti...så er fasten slut. :)
  Orv, hvor vil jeg gerne kunne suge inspiration fra den fine give-away bog!!!

  Nanna, kalx3@live.com

  SvarSlet
 12. Mit bedste tip indtil videre må være "pebermynte-te"

  -et stort krus hjælper mig når jeg er småsulten i løbet af dagen, og hvis jeg bliver lækkersulten har jeg som regel held med at bilde mig selv ind, at pebermyntesmagen slet ikke er te, men derimod eftersmag fra en AfterEight jeg "lige har spist" :-D

  Mvh Zara. ( zara.p.nielsen@gmail.com )

  SvarSlet
 13. Mit bedste tip og hjælp til at holde fasten er i første omgang at se det som en livsstils ændring og ikke en slankekur, vægttabet er en dejlig sidegevinst.

  Det er for mig også vigtigt at det der skal spises på fastedage er planlagt, fordi det frigiver energi til at kunne slappe af og glemme alt om madræset, bare kunne nyde og slappe af.

  Det er også vigtigt at hente inspiration forskellige steder ,blade og internettet ,se på forskellige råvarer og indhold af kalorier, så bliver det ikke så ensformigt men faktisk spændende at lave fastedage, ellers kan det ende med samme rutiner som i hverdagsmad tit og ofte får,og at det bliver kedeligt at faste.
  Så på denne måde kan det blive helt spændende og udfordrende at finde på nye retter til fastedagene

  SvarSlet
 14. Mit tip til 5:2 diæten er planlægning. Lav din fastedage måltider i forvejen, og lad være med at lave dine livretter til resten af familien på dine FD.
  Og drik et olieshot inden din faste starter. Det er godt for kroppen, og dæmper sukker trangen.
  Jeg X for at det bliver mig der vinder, da jeg trænger til inspiration til lækre faste måltider.

  Mvh. Britt Bertelsen ( britthjorth@hotmail.com)

  SvarSlet
 15. Jeg laver madplan for mine fastedage, hvor grøntsager, kokosolie og æg eller fisk plejer at udgøre hovedparten af min mad. Desuden plejer jeg at planlægge så der er 50-100 kcal tilovers så der er plads til lidt mælk i kaffen eller lignende hvis jeg lige trænger til det.
  Jeg søger også for at få rigeligt med vand dagen igennem og hvis jeg bliver sulten plejer jeg at drikke en kop lækker te.
  Jeg spiser først om aftenen, så frokost kan være lidt træls hvis man enten skal sidde med folk der spiser eller hele tiden skal sige nej tak til at gå med til frokost, jeg har derfor en aftale med en veninde om at vi faste samme dag og bruger frokost pausen på en gåtur og en kop te :)
  - Tanja (tanja.b.buch@gmail.com)

  SvarSlet
 16. Et af mine bedste råd er helt klart at holde hovedet beskæftiget på min fastedage... Den fysiske sult kan jeg sagtens klare uden de store problemer, men det er klart mine tanker og lyst til at spise, der tricker mig! Så jeg sørger for at have så travlt så muligt på mine fastedage :-)

  Hilsen Jeanette (neller_77@hotmail.com)

  SvarSlet
 17. Inspiration kan man altid bruge! :)
  Mit bedste tip er nok at huske på at man ikke dør af at føle sult - du vælger at spise intet eller lidt i dag, og i morgen må du spise igen ;)

  Mvh. Tine (tinepingvin@me.com)

  SvarSlet
 18. Mit bedste 5:2 råd er, udover at holde hovedet beskæftiget og drikke rigeligt med vand, te og kaffe, at have en lille flaske mundskyl med i tasken. Man kan få væsken i små "rejsestørrelser" der er nemme at have med i tasken - og så er det supernemt at skylle munden når man synes ens ånde begynder at lugte lidt for meget af død kamel. Det er nemt og "gratis" - og bedst af alt også godt for din mund og dine tænder. ;-)
  /Charlotte Berg

  SvarSlet
 19. Jeg vil gerne vinde for at komme i gang. Som jeg ser denne livsstil er den helt store fordel, at man på spisedage kan spise lige hvad man vil. Fastedage vil jeg personligt komme igennem via bouillion, the mv indtil det ligger som en vane.

  SvarSlet
  Svar
  1. og jeg glemte min mail: zikkasFJERN@hotmail.com . kan ikke redigere så håber det her er ok måde

   Slet
 20. Var så godt igang - og så kom julen.... Skal igang igen snart! Mit bedste fif er teen chiliform m chili, anis, lakridsrod, kakaoskaller, mynte, ingefær og en masse andre varme krydderier. Den varmer som et smil og holder sulten fra døren.
  Rikke.Nordmann@Gmail.com

  SvarSlet
 21. Har prøvet 5:2 i en uge, kunne godt bruge noget inspiration. Har indtil videre sat en måned af til at teste "konceptet", glæder mig til at se om jeg føler en forskel...mvh marie mail:marie_lykke@hotmail.com

  SvarSlet
 22. Lakrids te og grøntsagssuppe :-)
  rikke@burfelt.eu

  SvarSlet
 23. Nu er jeg ret ny inden for 5:2 :-)
  Men det som jeg er begyndt at lave en del af på de dage hvor jeg må spise almindeligt, er en omgang Herbamare-suppe som blendes med med kogt blomkål, hvortil jeg serverer en omgang ristede svampe og kylling MUMS ;.)
  Hilsen
  Bente Kepp
  bentekepp@hotmail.com

  SvarSlet
 24. Hvis du ønsker vægttab, så sørg for både at veje og måle dig. Jeg har personligt oplevet mere succes med målebåndet end med badevægten :)

  brodk@msn.com

  SvarSlet
 25. Jeg tænker at det må være sundt for kroppen, at få en lille pause i forhold til for meget mad indtag. Det kunne jeg rigtig godt tænke mig, at prøve. Bkirketerp@gmail.com
  Kunne være rigtig spændende.

  SvarSlet
 26. Gør det du føler er bedst for dig og som fungere for dit liv, temperament og familieliv. For mig fungere det at dele kcal op i to måltider. 200g gulerødder og 200g agurk = 100 kcal som første måltid. Og aftensmaden bliver nydt med familien med kød og salat, hvor familien også får kulhydrater ved siden af. Ind imellem måltiderne drikker jeg kold te, lige nu er det grøn te med rabarber fra søstrene grene - mums

  RikkeAnderseb86@gmail.com

  SvarSlet
 27. Åh nej mailen er forkert stavet :)
  RikkeAndersen86@gmail.com

  SvarSlet
 28. mit bedste råd:
  se at komme igang med 5:2, 4:3, 16:8 eller hvad der passer dig bedst. Du får det simpelt bare godt og får en masse energi, og en sidegevinst kan være at ens tøj bliver for stort ;-)
  og køb et centimetermål og sæt vægten bagerst i skabet ;-)
  h_schmidt@live.dk

  SvarSlet
 29. Mine bedste råd ...
  Kom godt i gang ... Spis proteiner, frugt og grønt med lavt GI så dit blodsukker ikke dykker ..
  Men det bedste råd er nok ... bevar din sunde fornuft ... det gælder ikke om hvor mange timer du kan faste eller hvor mange dage i træk med meget få kal eller slet ingen ...
  Se 5:2 som en ny livsstil i stedet for en hurtig løsning ;)
  lunasdatter@gmail.com

  SvarSlet
 30. Okay jeg prøver igen...mit bedste tip er, vær tålmodig med et evt. vægttab.....find råd og vejledning i Klidfasters 5:2 gruppe på Facebook.

  Mvh Ulla uandpriv@godmail.dk

  SvarSlet
 31. Mit bedste råd, for at komme igennem faste dagene er at lave masser af suppe på spise dagene og fryse det ned i portioner.Når du så bliver umenneskelig sulten på faste dagen, kan du hurtig tø suppen op og fristelserne frister ikke længer :-)

  SvarSlet
 32. På fastedagene har jeg det faktisk bedst hvis jeg kun indtager flydende, for indtager jeg bare lidt at tykke på så bliver jeg bare mere sulten, så for mig er det meget nemmere helt at lade være! Og så har jeg fået følelsen af at kan mærke når jeg rent faktisk er sulten frem for bare at spise for at spise. anja.tegen@gmail.com

  SvarSlet
 33. Mit bedste råd, for at komme igennem faste dagene er at lave masser af suppe på spise dagene og fryse det ned i portioner.Når du så bliver umenneskelig sulten på faste dagen, kan du hurtig tø suppen op og fristelserne frister ikke længer :-)
  vms@viborg.dk

  SvarSlet
 34. Mit råd er planlægning....... At have lavet madplaner
  Brug sund fornuft.
  alice.mouritzen@gmail.com

  SvarSlet
 35. Har haft 4 fastedage men så røg de pga manglende planlægning - mit råd må være at planlægge sine fastedage og tænke Både arbejde og private aftaler ind - og drikke rigelig med te med meget smag ;-)
  Bedste hilsner
  Marianne - bangfriis@gmail.com

  SvarSlet
 36. Mit bedste tip er ligesom de andres: planlægning. At tage en notesbog eller lignende og skrive. Man kan f.eks. skrive hvad ens sidste måltid inden fasten er, og så beskrive hvordan fasten gik (hvad lavede man, hvordan var energiniveauet og hvordan havde man det generelt).
  Efter noget tid opdager man, hvad der virker og hvilke ting man skal holde sig væk fra inden en faste. Har man plan om at dette skal være en længerevarende kur, så er disse erfaringer guld værd, og man lærer meget mere af at lytte til egen krop end nok så mange gode råd fra andre.

  Betina - manibetinapunk@gmail.com

  SvarSlet
 37. Tippet jeg har er mere noget til eftertanke. Tænk hvor skønt maden smager efter en dags faste? man værtsætter maden meget mere, og nyder den 100 %

  Det beviser bare at vi har godt af at være sultne inden aftensmaden, især i et samfund hvor vi sagtens kan spise 24/7... 5:2 kuren er ikke bare en kur, men også en øvelse i at nyde mad mere oprigtigt.

  SvarSlet
 38. Jeg er ny i denne øjenåbnende livsstil og har "kun" haft 5 fastedage - men på trods af det, har jeg et par tips jeg gerne vil dele med jer:

  1. Sørg for at nyde og være stolt af, at du rent faktisk KAN faste og ikke dør af at være sulten (helt seriøst, er kontrol over maden ikke bare fantastisk?)

  2. Giv plads til at der i stressfulde perioder måske ikke fastes, det skal være sjovt det her, det skal lykkes og vi skal være seje til det!!! (jeg holdt selv en uges pause da jeg læste til eksamen hvor jeg mødtes med min læsegruppe tidligt om morgenen og læste til sent om aftenen. der var jeg ikke i stand til det)

  3. ja så kom der lige et tredje tip også, lakridsrods te er helt fantastisk lækkert at drikke, den har en fantastisk sødmefuld eftersmag. Så den er god når den søde tand hviner både på fastedage og ikke fastedage :)

  Elsker at denne livsstil giver mig føling med hvornår jeg rent faktisk er sulten og hvornår jeg spiser af kedsomhed, sukkertrang eller følelser!

  Held og lykke til alle jer seje mennesker, vi gør det alle godt hver og en! :D

  Knus fra Freja Jørgensen
  frejaqj@gmail.com

  SvarSlet
 39. Mitt beste tips er å drikke yogi-te! Det finnes mange typer på markedet, med mye smak....det tilfredstiller smaksløkene og fyller magen. En av mine favoritter er denne:http://www.iherb.com/Yogi-Tea-Healthy-Fasting-Caffeine-Free-16-Tea-Bags-1-12-oz-32-g/5483

  Min mail er hskarlsen alfakrøll yahoo.no

  SvarSlet
 40. Prøver igen, nu med mail:

  Tippet jeg har er mere noget til eftertanke. Tænk hvor skønt maden smager efter en dags faste? man værtsætter maden meget mere, og nyder den 100 %

  Det beviser bare at vi har godt af at være sultne inden aftensmaden, især i et samfund hvor vi sagtens kan spise 24/7... 5:2 kuren er ikke bare en kur, men også en øvelse i at nyde mad mere oprigtigt.  line.m.t@hotmail.com

  SvarSlet
 41. Mit bedste tip er at faste på dage hvor man har rigeligt at tage sig til, og ikke på fridage uden planer hvor man har alt for meget tid til at tænke på hvor ulideligt sulten man er. Derudover: vand, vand, vand! Og hvis man vejer for meget (som mig) så hjælper det at tænke på, at man har rigeligt at tære på, og altså ikke dør uden mad i 36 timer :-) trineborup@stofanet.dk

  SvarSlet
 42. Hej, Jeg har aldrig nogensinde været så heldig at finde en kost, der er så nem at styre som 5-2-diæten. Det er jo en ren fornøjelse. Jeg kan sagtens få 3 måltider ud af 500 kcal, og der er stadig lidt tilbage. Så jeg har svært ved at forstå, hvordan nogle kan klare sig kun med frokost eller bare to måltider. Det er rart for mig at have lidt energi at begynde dagen på, og derfor bliver det en klat skyr med frisk frugt. Masser af grøntsager og kød resten af dagen.
  Bedste hilsner og god vind til alle 5-2-ere.
  Henriette Vilhelmsen

  SvarSlet
 43. Mit bedste tip til faste må være en god lækker the.

  alice @ maetzke . dk

  SvarSlet
 44. Jeg har brug for hjælp til 5:2, så jeg har ikke et råd, men vil frygtelig gerne vinde.

  SvarSlet
 45. Jeg prøver lykken - da mine måltilder tit på fd bliver hurtige og noget uinspirerende for tiden

  Kitt

  SvarSlet
 46. Ihh den vil jeg gerne vinde :-)
  Bibi-pehrson@hotmail.com

  SvarSlet
 47. Årh den vil jeg gerne vinde den bog :o) Jeg kører 5-2 med fastedage mandag og torsdag og det virker for mig. Mit bedste tip er KNÆKBRØD OG RØGET FILET , der er ikke mange kalorier i og det smager fantastisk. 2 skiver knækbrød med 2 skiver røget filet= 88 kcal . Og hvidkål ( 100 g= 30 kcal) og gulerødder ( 100 g =36 kcal), toppet med 10 mandler ( 50 kcal). Det er mine fastedage :o)
  Mvh Sarah cannamis@yahoo.dk

  SvarSlet
 48. Jeg er meget grøn på 5:2 stadigvæk, men jeg håber på at kunne slappe mere af ift. mad og ikke skulle gå og tænke over hver eneste ting, jeg spiser, hver eneste gang jeg spiser det! :)
  Tusind tak for god inspiration! Kaster mig all out i kuren fra februar.

  helena-b-oestergaard@hotmail.com

  SvarSlet
 49. Hejsa - kunne godt tænke mig flere opskrifter, og tror det er en skøn bog - vil gerne deltage i din lodtrækning - knus og dejlig dag fra Middelfart
  kayx2doris@hotmail.com - kærlig hilsen Doris Kay

  SvarSlet
 50. Åh, jeg har ingen af bøgerne, finder opskrifter på nettet, så jeg ville bliver vildt glad for bogen :) har fd i dag, og er SULTEN, så gode opskrifter er guld værd lige nu

  SvarSlet
 51. Bedste tip er at drikke godt, og faktisk ikke spise i fasten.
  Det fungerer bedst for mig, jeg bliver sulten af at spise.

  Et andet tip er, at spise kulhydratfattigt aftenen før, det gør overgangen til fasten nemmere synes jeg - så vågner man ikke med skrigende mave.

  julie.arildsen@gmail.com

  SvarSlet
 52. Ønsker virkelig denne bog. Mit bedste råd er at planlægge hvad man skal spise på sine fastedage, for ellers kan det være nemt at falde i.
  rosgaard@sealyham-hundesalon.dk

  SvarSlet
 53. os' mig, os' mig - jeg vil helt vildt gerne vinde og få inspiration til mad på fastedage! :-)

  Hilsner fra
  Hanne-Marlene (hanne247@hotmail.com)

  SvarSlet
 54. Bedste tip: brug (hvis du ønsker at bruge dem selvf) de 500 kcal på et måltid i fasteperioden - hvis du deler dem i flere små måltider føler man større sult og tænker mere på mad dagen igennem! Det lærte jeg da jeg i starten spiste en let frokost og lt aftensmåltid - det fungerede bare ikke! :)
  En bog med opskrifter, kærlige indspark, råd og vejledning vil være guld værd, da jeg ikke rigtig synes der sker noget i øjeblikket!

  dkyhnaeb@gmail.com

  SvarSlet
 55. Det kunne være dejligt med et spart til at komme igang igen med 5:2 efter julen.

  Bedste tip: gem badevægten langt væk. Kan være meget demotiverende, hvis vægten i en periode står stille. Og det er lettere at fokusere på de positive aspekter af den nye livsstil :-)

  Hilsen
  Janne (ortizkrogh2@hotmail.com)

  SvarSlet
 56. Uha den vil jeg gerne vinde. Har fulgt 5:2 siden september og tabt 12 kg. Så tv udsendelsen for nylig sammen med min mand. Jamen jamen nu følger han den også. Og vi har det bare så godt.

  SvarSlet
 57. Bedste tip: Tage det stille og roligt, mærke efter i kroppen, og vide at det tager lang tid for den at rewinde - Så forskelle kommer man ikke bare til at opleve fra dag til dag! Hvile i sig selv :)

  Mvh Anna
  anna.bovbjerg@gmail.com

  SvarSlet
 58. Det nemmeste for mig er at faste fra jeg går i seng, ca. kl. 22, til næste dags aftensmad, hvor jeg spiser 400 kcal. Så er der 200 kcal snacks til om aftenen, så jeg ikke ligger vågen pga. sult på fastedagen. Spiser så 'normalt' igen fra ca. kl. 10. (dvs. 36 timers let faste).

  MVH Johnni
  jbb(at)forum.dk

  SvarSlet
 59. Hej Malou
  Jeg har løbet og løbet og løbet - spiser sundt, men det er altså ikke nok !!!
  Skal jeg springe på 5-2 og det skal lykkes vil det være dejligt med opskrifterne.
  Beritthomas@gmail.com

  SvarSlet
 60. Hej
  Hjemmelavede knasbarer af mandler, cashewnødder, ruggryn, græskarkerner, hørfrø, solsikkekerner, farin, honning, peanutbutter og æg. Supersunde og godt til at få lødige kalorier på spisedagene :-)

  Mvh Hanne
  hhl@jellingnet.dk

  SvarSlet
 61. Mit bedste tip... Når jeg blivet sulten, finder jeg sjippetovet frem. Ved at hoppe kan man snyde maven til at tro at der er kommet mad ned + kaloierne hopper selv af...


  Janie9900@gmail.com

  SvarSlet
 62. Mit bedste tip er instant miso suppe man kan købe det i helsekosten, det har ikke mange kalorier pr kop og da der er lidt tofu i mætter det en lille smule og smager som mad. Derudover er jeg glad for danskvand, funonestevia og yogi urtete med fx lakridssmag, lime mint eller chai :D

  SvarSlet
 63. Underligt - jeg lagde en besked for flere dage siden, og den er her ikke :) Så nu kommer der lige en ny:
  Jeg vil gerne vinde bogen :) Mit bedste fif er at nøjes med et enkelt måltid til aften. Og så at planlægge "lettere" motion på din fastedag. Man kan nemt løbe en længere tur efter aftensmaden, men det med styrketræning synes jeg ikke er sagen.
  Vh. Edith (edith.kristensen@nop.dk)

  SvarSlet
 64. Jeg er meget ny, med kun tre fd :)
  Men mit bedste råd er at prøve det, det var meget lettere end jeg havde regnet med. Og så få væske nok!
  Squit-la@hotmail.com

  SvarSlet
 65. 5:2 er bare min ven. Jeg er så glad for hver faste dag der har været. Hele mit liv har jeg været styret af sulten. Siden jeg var 4 år har jeg været på kur. endelig en diæt hvor jeg kan tage styringen. Hvis tips også må være af lidt psykiske karaktere er det at skrive små sedler hvor man skriver "sulten er ikke farlig" du BESTEMMER over sulten" og alfa omega have en du kan snakke med om det du går igennem.
  men som de fleste skriver er planlægning vigtig.
  varme hilsner Camilla ctandrea4@hotmail.com

  SvarSlet
 66. For mig virker det, at have forskellige ting med smag som man kan drikke igennem dagen. Her står den som regel på kaffe med karamel- eller chokoladesmag, pepsi max og vand med citron, agurk eller hindbær. Det er lækkert!

  SvarSlet
  Svar
  1. For pokker da også, glemte min mail :) juliejuulottosen(a)gmail.com

   Slet
 67. Mit bedste tip på 5:2 er at drikke chili/chokolade te, når "trangen" melder sig. Det kan være sult/sukkertrang/"aaarg jeg klarer ikke det her"-tanker eller hvis man fryser.
  Min er fra Yogi og smager rigtig dejligt - også selvom det er den 5. kop på dagen :P

  SvarSlet
 68. 5-2 kuren er virkelig en god livsstil for mig. Jeg har det fint med at lave letfaste dage, det vigtigste er at tænke på det som en livsstilændring og ikke en slankekur.

  Det syntes jeg gør en stor forskel, og tanker i denne forbindelse er jo vigtige og kan være afgørende for om det lykkes at ændre livsstil. Talmodighed er også vigtigt.

  Det er også vigtigt at prøve at få inspiration til afveksling i kosten, så det ikke ender med de samme retter. Det kan så være fra bøger eller på nettet.

  Mvh Inger Søs Hansen (Althanon@heaven.dk)

  SvarSlet
 69. Uh den kunne en "ny-faster" som mig godt bruge :0) Mit bedste råd er, at man skal huske at være god ved sig selv, på andre områder end mad, på sine fastedage. Dyrk motion eller gå en lang tur og nyd naturen. Tag et lækkert langt bad, ja bare det der gør dig glad og husk at fortæl dig selv hvor sej du er og at du gør noget godt for din krop :0) så bliver det hele meget lettere.
  Lene Schmidt (mail: leneschmidt@webspeed.dk)

  SvarSlet
 70. Jeg synes det er så super lækkert at der hele tiden kommer nye bøger og ny viden om 5:2, og derfor kunne jeg selvfølgelig også godt tænke mig denne bog til samlingen :o)

  Mit bedste tip til 5:2 er helt sikkert: Prøv det! Og hvad så hvis du er sulten nogle timer? Sult er en følelse der kommer i bølger, og jeg synes næsten man kan blive helt høj af at mærke at ens sult bliver mindre og mindre.
  Og sundhedsfordelene er geniale!

  Håber jeg vinder!
  emiliejunker@gmail.com

  SvarSlet
 71. Mit bedste tip: Husk at drikke nok vand. det afhjælper sult og hovedpine der kan opstå v. 5:2.
  Khader Rikke - iskold@fiberhjem.dk

  SvarSlet
 72. Fedt, den vil jeg gerne vinde!
  Tips:
  Planlægning
  Fokus
  Coolmint The

  :)

  katja.feraren@me.com

  SvarSlet
 73. Mit bedste tip - drik - drik - drik og gerne formiddag og eftermiddag - så du ikke skal tisse hele natten :-) hvis lækkersulten melder sig så dyp fingerspidsen i bøtten med rålakridspulver mums. Kh bentebonderup@gmail.com

  SvarSlet
 74. Jeg tror, det bedste tip indtil videre har været at have maden klar. Altså at lave store portioner og fryse ned eller at lave maden dagen i forvejen, så man ikke skal ud og handle (og fristes) på sin fastedag eller skal stå i køkkenet og dufte og få lyst til at snacke!
  ceciliebonderup@gmail.com
  Mvh. Cecilie

  SvarSlet
 75. Mit bedste tip til fastedage, hvis man ønsker at træne så gør det om morgenen. Jeg syntes det er her der er mest energi og kroppen har endnu ikke luret at jeg faster (faster fra f.ex. onsdag aften, træner torsdag morgen og faster videre til fredag morgen).

  Andet tip er at spise fornuftigt dagen før faste, så er det nemmere at komme igennem uden en rumlende mave.

  Mvh
  Trine
  Gregersen79@hotmail.com

  SvarSlet
 76. Drik masser af vand og spis flydende kost som suppe, på dine faste dage. Det mætter i lang tid og indeholder ofte meget få kcak pr. 100 g
  nanna@oexenhave.dk

  SvarSlet
 77. Er med på inspiration...
  tina.h.jensen@hotmail.com

  SvarSlet
 78. "I dag holder jeg pause - i morgen spiser jeg" Det holder viljen ved lige på en fastedag, hvor det kan være svært :-)
  Bedste hilsener fra pernillam@live.dk

  SvarSlet
 79. Jeg synes det er nemmest at komme gennem fastedagene med kun 1 måltid. Jeg bliver alt for sulten hvis jeg deler det ud på dagen.
  Mvh Henrijette ahms@live.dk

  SvarSlet
 80. Mit bedste tip er masser af vand, og så tyggegummi.

  Mine arme har sit eget liv, så når de ser mad, rækker de ud efter det, men de få sekunder der går fra de ser det, og jeg skal smide tyggegummiet ud, er nok til at jeg når at tænke " hallo kone!"

  hannesbo@gmail.com

  SvarSlet
 81. Den vil jeg da gerne vinde ����:-)
  Marianne@Frankenfeld.dk

  SvarSlet
 82. Mit bedste tip til en god fastedag er at spise godt og mættende mad dagen inden og drik rigeligt med væske på selve fastedagen, så går dagen nemmere og med mindre rumlende mave og ubehag :)
  Camilla
  millepigen85@gmail.com

  SvarSlet
 83. Mit bedste tip er at læse - de fantastiske bøger, som er skrevet om emnet og at være medlem af klidfasters 5:2 gruppe på facebook - så er der mulighed for støtte på de dage, hvor det er svært - og derinde ved vi jo, hvordan det er ;-)

  SvarSlet
 84. Glæden over at fasten kun gælder idag - i morgen kan jeg spise mere normalt.
  Karin.v@aol.com

  SvarSlet
 85. Jeg har kun haft 5 fastedage, men det der holder mig kørende på fastedage er, at jeg må synde/leve normalt dagen efter. Så hvis jeg får ustyrlig trang til fx chokolade, husker jeg mig selv på at i morgen kan jeg bare spise løs:-)
  KH Camilla
  /c1amillahtc@gmail.com

  SvarSlet
 86. Den ville jeg gerne vinde, og et af mine tip er det nye skyr fra Cheasy med blåbær og solbær. Kun 64 kcal pr. 100 g. Godt at supplere med når det skal være nemt evt som madpakke :-)

  SvarSlet
 87. Jeg vil da meget gerne deltage og være heldig. Kunne godt bruge en kickstarter. Mit fd tip er hold ud med lakrids te og Pepsi Max og gajol :-)
  Hilsen Sabine
  Sabinehardoe@gmail.com

  SvarSlet
 88. Den vil jeg gerne vinde, eller min mand vil gerne at jeg vinder tror jeg. Han er hoppet med på kuren, og synes vi får alt for mange omeletter ;-)

  Mail: nissenhelle@sol.dk

  God dag mvh Helle

  SvarSlet
 89. Den vil jeg gerne vinde. På fastedagene holder jeg sulten i skak med Pepsi Max, kaffe og lidt gulerødder til frokost. Så er der "råd" til en fin portion aftensmad.

  Kh Lene (leneogbo@mail.dk)

  SvarSlet
 90. Det ville være godt med endnu mere god inspiration til kuren. Jeg selv sørger for at dele mine kcal ud på flere måltider fordi min krop virkelig reagerer voldsomt på sultfølelsen. Det bliver dog bedre med tiden :)

  Min email er: malene_vegeberg@hotmail.com

  SvarSlet
 91. Tænk på at du må spise normalt allerede i morgen igen. Det hjælper :).

  jakobsens@familie.tele.dk

  SvarSlet
 92. Madplan, planlægge på forhånd, og heller planlægge lidt for store portioner. Huske at variere det man spiser, og drikk masse;)

  forøvrig så anbefaler jeg bloggen din ud i øst og vest til folk på kur;p

  trinesoppskrifter@gmail.com

  SvarSlet
 93. Mit bedste tip:
  Hvis sulten virkelig er slem, tager jeg et STORT glas krydret the med 2 små tsk. HUSK i. Jeg drikker det langsomt og nyder smagen og drikker et stort glas vand bagefter. Det er også godt for maven. Jeg synes det er sjovt at smage mange forskellige slags the og går gerne på jagt i Netto og lign. steder. Mums!

  SvarSlet
 94. Dén bog skal være MEGET velkommen herhjemme hos mig :-)

  Mit bedste tip: Lad være at gøre 5:2 mere kompliceret end det er !

  Mvh. Inge Villum
  ingevillum@gmail.com

  SvarSlet
 95. Tak for en god blog med mange inspirerende indlæg. Jeg er en MEGET MADGLAD mand, der ikke før 5:2 kuren, har ku smide de ekstra kilo! Jeg er derfor ikke i tvivl om, at jeg vil fortsætte den gode stil (minus 9 kg og still going strong).

  Mit bedste tip til 5:2-diæten er: Hvis du virkelig NYDER dine spisedage og alt det lækre mad du sætter tænderne i, giver dette udholdenhed og motivation til fastedagene!

  Mange hilsner Lasse

  lassefanielsen@gmail.com

  SvarSlet
 96. Mit bedste tip er en god grøn the der har god smag og duft
  hilsen Jane ;0)
  jgalsgaard@gmail.com

  SvarSlet
 97. Mit bedste tip til 5:2, lad være med at tænke så meget over at komme i gang bare gå i gang .... :)

  SvarSlet
 98. Synes det er svært at komme med et kanon tip, jeg er helt ny på kuren og heldigvis har jeg en kæreste der er god til at lave lækker sund mad men masser af smag. men jeg kunne også godt tænke mig at lave lidt sundt lækker mad til ham. så kunne vild godt bruge gode råd. og hvem er bedre en Klidfaster er lige gået i gang med at læse dine opskrifter og så håber jeg at jeg kan lave en lækker ret til kærligheden.

  SvarSlet
 99. Tror ikke at jeg har noget bedste tip, men et af dem er at blive ved selvom man falder i.
  Der er ingen af os der er supermennesker, og det er helt okay. Så bliv ved, det bliver lettere med tiden.

  Agnes Marie
  aggie_dk(a)hotmail.com

  SvarSlet
 100. Mit bedste råd må være ikke at hænge sig alt for meget i detaljerne. Hverken om hvor mange timer, man bør faste og hvor lang tid der skal gå mellem faste-måltiderne eller hvornår på dagen de skal ligge. Lad dig inspirere og tilpas så til dit eget liv, så fungerer det bedst, for så skal du ikke lægge livet om, for at bruge 5:2 og det øger chancerne for succes :)

  Puk Tutein
  puk@tutein.dk

  SvarSlet
 101. Denne kommentar er fjernet af forfatteren.

  SvarSlet
 102. Mit bedste råd er at være velforberedt; små retter i fryser, fyldt op af grønt og kolonialvarer (flåede tomater, tun, bønner osv), så du nemt og hurtigt kan lave et måltid/supper o.l, samt at rydde huset for hurtige kulhydrater/snolder som hurtigt kan få dig overbevist om at det er det heeeelt rigtige at spise når du bliver sulten på en fastedag;-)


  Mvh meretegrand@gmail.com

  SvarSlet
 103. Bogen ser spændende ud.
  Mit bedste råd er at starte langsomt op og holde ud, det bliver lettere jo flere fastedage man har haft.

  ann-louise@mail.com

  SvarSlet
 104. Min kommentar er, at der er ingen nemme løsninger til vægttab, men 5:2 skulle for mit vedkommende være et spisemønster der gerne skulle blive en fast "rutine" både som et vægttabsmidel, men mest for en sunder livsstil.
  Ki_ ha@ hotmail.com

  SvarSlet