Jeg har besluttet at uddele et lille påskeæg - i form af et vaffeljern til belgiske vafler.
Det er en rigtig smart lille dims med 3 udskiftelige plader. Jernet kan købes i Lidl, hvis de har flere tilbage. De er nemlig blevet ret så eftertragtede.
Jernet kan selvfølgelig bruges til at bage lækre vafler - men også til at bage sundt 'brød' uden mel.
Det 'brød' kan varieres meget. Her har jeg lavet sundwiches i 4 variationer. Du kan finde links til opskrifterne lige her.
Eller hvad med en lækker hjemmelavet burger? Så kan man pludselig spise fastfood på sin fastedag.
Hvis du vil vinde jernet skal du lægge en kommentar inden fredag d. 25/4 kl 18 og fortælle hvad du vil bruge lave i det. Husk en mailadresse. Kommentarer uden svar og/eller email bliver diskvalificerede og sorteret fra.
God påske ☺
torsdag den 17. april 2014
mandag den 14. april 2014
Soja-pasta med tunboller og tomatsauce...
Før i tiden havde jeg en stor aversion mod varm dåsetun - men det er jeg kommet efter. Man kan nemlig lave de dejligste små sprøde tundeller. I dag skulle det dog være ekstra nemt, så det blev den hurtige løsning i ovnen.
Kombineret med en færdig tomatsauce og soja-pasta blev det et meget mættende måltid på 483 kcal.
Tunbollerne først. Opskriften kan både laves til boller som her (og serveres i tomat- eller karrysauce) eller steges på panden til frikadeller.
Tun i vand (125 g), 2 æg (85 g), finthakket løg (25 g), 1 fed revet hvidløg (3 g), loppefrøskaller (4 g), finthakket rosmarin, urtesalt og friskkværnet sort peber.
Ups, havde lige glemt at der også skulle fintvalsede havregryn i (20 g).
Tunfarsen røres sammen. Det kan med fordel gøres med dejkrogene til en håndmikser. Selv tager jeg en latexhandske på og moser det sammen med hånden. Farsen hviler på køl i ca 30 minutter.
Jeg formede 22 små tunboller og lagde dem i et ildfast fad, sprøjtet let med en fedtspray (AMA). Tunbollerne bages ved 180°C i 15-20 minutter.
De færdigbagte tunboller vejede tilsammen 231 g.
Kcal-regnskab:
125 g tun i vand = 175
85 g æg = 122
25 g løg = 12
20 g havregryn = 68
3 g hvidløg = 5
4 g loppefrøskaller (HUSK) = 1
I alt: 371 kcal - "Gratis": rosmarin, urtesalt og peber
371 : 231 = 1,61.
1,61 x 100 = 161 kcal pr 100 g.
Det skulle bare være nemt, så jeg greb et glas Dolmio bagerst i skabet. For at få bare lidt grønt tog jeg lidt løg og broccoli + kapers.
Broccoli i små buketter (60 g), Dolmio (225 g), løg i tynde både (30 g) og kapers (15 g). Løges sauteres i en smule vand og tilsættes Dolmio. Broccoli og kapers simrer med i et par minutter til sidst (gem lidt til pynt).
Soja-pastaen koges i ca 6 minutter i letsaltet vand og drænes. Broccolien til pynt kommes med i 10 sekunder til sidst.
Jeg tog halvdelen af tunbollerne (117 g) og varmede i saucen.
Et drys broccoli og kapers - og så var der mad. En meget stor portion som jeg lige akkurat kunne klemme ned.
Kcal-regnskab:
117 g tunboller = 189
225 g Dolmio = 90
30 g løg = 14
60 g broccoli = 21
15 g kapers = 6
50 g soja-pasta = 163
I alt: 483 kcal.
De sidste tunboller er blevet gemt til i morgen. Enten kommer de i en hurtig karryauce eller bliver fyld i en sundwich.
Kombineret med en færdig tomatsauce og soja-pasta blev det et meget mættende måltid på 483 kcal.
Tunbollerne først. Opskriften kan både laves til boller som her (og serveres i tomat- eller karrysauce) eller steges på panden til frikadeller.
Tun i vand (125 g), 2 æg (85 g), finthakket løg (25 g), 1 fed revet hvidløg (3 g), loppefrøskaller (4 g), finthakket rosmarin, urtesalt og friskkværnet sort peber.
Ups, havde lige glemt at der også skulle fintvalsede havregryn i (20 g).
Tunfarsen røres sammen. Det kan med fordel gøres med dejkrogene til en håndmikser. Selv tager jeg en latexhandske på og moser det sammen med hånden. Farsen hviler på køl i ca 30 minutter.
Jeg formede 22 små tunboller og lagde dem i et ildfast fad, sprøjtet let med en fedtspray (AMA). Tunbollerne bages ved 180°C i 15-20 minutter.
De færdigbagte tunboller vejede tilsammen 231 g.
Kcal-regnskab:
125 g tun i vand = 175
85 g æg = 122
25 g løg = 12
20 g havregryn = 68
3 g hvidløg = 5
4 g loppefrøskaller (HUSK) = 1
I alt: 371 kcal - "Gratis": rosmarin, urtesalt og peber
371 : 231 = 1,61.
1,61 x 100 = 161 kcal pr 100 g.
Det skulle bare være nemt, så jeg greb et glas Dolmio bagerst i skabet. For at få bare lidt grønt tog jeg lidt løg og broccoli + kapers.
Broccoli i små buketter (60 g), Dolmio (225 g), løg i tynde både (30 g) og kapers (15 g). Løges sauteres i en smule vand og tilsættes Dolmio. Broccoli og kapers simrer med i et par minutter til sidst (gem lidt til pynt).
Soja-pastaen koges i ca 6 minutter i letsaltet vand og drænes. Broccolien til pynt kommes med i 10 sekunder til sidst.
Jeg tog halvdelen af tunbollerne (117 g) og varmede i saucen.
Saucen blev hældt over den kogte pasta.
Et drys broccoli og kapers - og så var der mad. En meget stor portion som jeg lige akkurat kunne klemme ned.
Kcal-regnskab:
117 g tunboller = 189
225 g Dolmio = 90
30 g løg = 14
60 g broccoli = 21
15 g kapers = 6
50 g soja-pasta = 163
I alt: 483 kcal.
De sidste tunboller er blevet gemt til i morgen. Enten kommer de i en hurtig karryauce eller bliver fyld i en sundwich.
Etiketter:
Aftensmad,
Convenience,
Fastedag,
Fisk,
Hjemmelavet,
Opskrift,
Pasta,
Soja-pasta
tirsdag den 8. april 2014
Mc Faste - den 5:2-venlige burger...
En burger på en fastedag? - ja, nemlig ja! Den traditionelle burgerbolle er erstattet af mine vafler bagt på butter beans og så er der valgt smarte ingredienser for resten.
Denne moppedreng af en burger på 506 kcal er næsten for stor til et måltid. Men den smager så godt at man ikke kan stoppe når man først er i gang.
Det her er en meget traditionel burger indeni. Bøf, grønt og thousand island dressing. Brug det du kan lide. Til en spisedag kan den med fordel pimpes med både ost og bacon.
Hakket oksekød 3-7% (150 g), hjertesalat (25 g), løg (10 g), tomat (35 g), syltet drueagurk (44 g), skyr (30 g), French's sennep (10 g), ketchup (10 g).
Kødet æltes let sammen og formes til en firkantet burgerbøf - lidt større end vaflerne. Den skrumper nemlig lidt under stegningen. Drys med salt og peber og steg den på en tør slip-let pande.
Der skæres 3 lange skiver af den syltede agurk - og resten hakkes fint. Skyren røres med ketchup, sennep og det hakkede drueagurk.
Der tilsættes lidt chilisauce (her chipotle), salt og friskkværnet peber. Rør sammen - og voila:
Endnu ⅓ af dressingen kommes på og toppes af skiver af drueagurk.
Tomat og løg - og så smøres overvaflen med resten af dressingen og lægges på.
Mums, med mums på - fastfood med god samvittighed.
Kcal regnskab:
2 butter bean vafler = 187 kcal
150 g hakket oksekød 3-7% = 234
44 g syltet drueagurk = 31
35 g tomat = 9
10 g løg = 5
25 g hjertesalat = 4
30 g skyr = 18
10 g French's sennep = 8
10 g ketchup = 10
I alt: 506 kcal - "Gratis": chipotle, salt og sort peber.
Denne moppedreng af en burger på 506 kcal er næsten for stor til et måltid. Men den smager så godt at man ikke kan stoppe når man først er i gang.
Start med at bage vaflerne. Opskriften finder du lige her.
Det her er en meget traditionel burger indeni. Bøf, grønt og thousand island dressing. Brug det du kan lide. Til en spisedag kan den med fordel pimpes med både ost og bacon.
Hakket oksekød 3-7% (150 g), hjertesalat (25 g), løg (10 g), tomat (35 g), syltet drueagurk (44 g), skyr (30 g), French's sennep (10 g), ketchup (10 g).
Kødet æltes let sammen og formes til en firkantet burgerbøf - lidt større end vaflerne. Den skrumper nemlig lidt under stegningen. Drys med salt og peber og steg den på en tør slip-let pande.
Der skæres 3 lange skiver af den syltede agurk - og resten hakkes fint. Skyren røres med ketchup, sennep og det hakkede drueagurk.
Der tilsættes lidt chilisauce (her chipotle), salt og friskkværnet peber. Rør sammen - og voila:
Så er der fars nylon. Totalt i orden burgerdressing.
Smør undervaflen med ⅓ af dressingen.
Salat og bøf lægges på.
Endnu ⅓ af dressingen kommes på og toppes af skiver af drueagurk.
Tomat og løg - og så smøres overvaflen med resten af dressingen og lægges på.
Tillad mig at præsentere: Mc Faste (tusind tak for det navn Søs *møs*)
Kcal regnskab:
2 butter bean vafler = 187 kcal
150 g hakket oksekød 3-7% = 234
44 g syltet drueagurk = 31
35 g tomat = 9
10 g løg = 5
25 g hjertesalat = 4
30 g skyr = 18
10 g French's sennep = 8
10 g ketchup = 10
I alt: 506 kcal - "Gratis": chipotle, salt og sort peber.
Etiketter:
Burger,
Bælgfrugter,
Fastedag,
Fastfood,
Hjemmelavet,
Oksekød,
Opskrift,
Vafler
mandag den 7. april 2014
Sundwich med tunsalat...
Her kommer en opskrift på helt alm 'hvidt brød' til en sundwich + en laber tunsalat:
En ordentlig mættende moppedreng på 391 kcal.
Der er nøjagtig de samme ingredienser i som til det allerførste forsøg - men mængderne er tilpasset så dejen passer nøjagtig til 2 vafler.
Til 2 vafler: butter beans (75 g), 1 æg (50 g), ½-1 dl vand, kokosfibermel (10 g), loppefrøskaller (2 g), 1 tsk bagepulver og ½ tsk urtesalt. Blend bønner og vand *wroom wroom* til en homogen masse og tilsæt ægget. Blend 5 sekunder. Piske resten af ingredienserne i. Lad dejen hvile mens vaffeljernet varmer op. Sprøjt det med en fedtspray og bag 2 vafler af dejen.
Lad vaflerne køle helt af. Jeg trimmer dem, så de bliver lige i kanterne. Det er nemt med en saks.
Kcal-regnskab:
75 g butter beans = 83
50 g æg = 72
10 g kokosfibermel = 32
I alt: 187 kcal -"Gratis": 1 dl vand, 2 g loppefrøskaller og 1 tsk bagepulver.
Og så til tunsalaten.
Den er helt simpel. Det blev lige hvad der nu var på lager.
Tun i vand (70 g), skyr (40 g), mayonnaise (10 g), rød peber (10 g), løg (10 g) og et squeeze citron.
Uh, og så kom jeg i tanke om at jeg havde kapers på køl. Jeg ELSKER de små grønne sager og kom derfor 5 g i. Tunen blev most med en gaffel, rørt med skyr + mayo og vendt med resten. Der blev smagt til med en smule urtesalt.
Kcal-regnskab:
70 g tun i vand = 98
40 g skyr = 24
10 g mayonnaise = 72
10 g løg = 5
10 g rød peber = 3
5 kapers = 2
I alt: 204 kcal - "Gratis": citron og urtesalt.
Halvdelen af tunsalaten kom på hver vaffel og de fik et skud friskkværnet sort peber inden de blev lagt sammen.
Det var meget mad for 391 kcal. Jeg måtte levne ca halvdelen af den ene.
En ordentlig mættende moppedreng på 391 kcal.
Der er nøjagtig de samme ingredienser i som til det allerførste forsøg - men mængderne er tilpasset så dejen passer nøjagtig til 2 vafler.
Til 2 vafler: butter beans (75 g), 1 æg (50 g), ½-1 dl vand, kokosfibermel (10 g), loppefrøskaller (2 g), 1 tsk bagepulver og ½ tsk urtesalt. Blend bønner og vand *wroom wroom* til en homogen masse og tilsæt ægget. Blend 5 sekunder. Piske resten af ingredienserne i. Lad dejen hvile mens vaffeljernet varmer op. Sprøjt det med en fedtspray og bag 2 vafler af dejen.
Lad vaflerne køle helt af. Jeg trimmer dem, så de bliver lige i kanterne. Det er nemt med en saks.
Kcal-regnskab:
75 g butter beans = 83
50 g æg = 72
10 g kokosfibermel = 32
I alt: 187 kcal -"Gratis": 1 dl vand, 2 g loppefrøskaller og 1 tsk bagepulver.
Og så til tunsalaten.
Den er helt simpel. Det blev lige hvad der nu var på lager.
Tun i vand (70 g), skyr (40 g), mayonnaise (10 g), rød peber (10 g), løg (10 g) og et squeeze citron.
Uh, og så kom jeg i tanke om at jeg havde kapers på køl. Jeg ELSKER de små grønne sager og kom derfor 5 g i. Tunen blev most med en gaffel, rørt med skyr + mayo og vendt med resten. Der blev smagt til med en smule urtesalt.
Kcal-regnskab:
70 g tun i vand = 98
40 g skyr = 24
10 g mayonnaise = 72
10 g løg = 5
10 g rød peber = 3
5 kapers = 2
I alt: 204 kcal - "Gratis": citron og urtesalt.
Halvdelen af tunsalaten kom på hver vaffel og de fik et skud friskkværnet sort peber inden de blev lagt sammen.
Og så var der endnu en sundwich til samlingen.
Det var meget mad for 391 kcal. Jeg måtte levne ca halvdelen af den ene.
Vaffeljernet er fra Lidl og koster 189 kr.
søndag den 6. april 2014
Sundwich med cremet fyld af hellefisk...
Her komme endnu en sundwich - lavet på 'sandwichbrød' bagt i vaffeljern. Denne gang er vaflerne med butter beans, rød peber og chiafrø. Fyldet er med bla skyr, grønt og røget hellefisk:
Vaflerne (217 kcal) og det lækre fyld (178 kcal) udgjorde dagens meget mættende fastemåltid på i alt 395 kcal.
Vaflerne minder meget om de grønne og de gule - her er kikærterne bare udskiftet med butter beans.
Rød peber (75 g), butter beans (75 g), 1 æg (43 g), kokosfibermel (8 g), loppefrøskaller (2 g), chiafrø (5 g), bagepulver (¾ tsk) og urtesalt (½ tsk).
Bønner og peberfrugt blendes *wroom wroom* til en homogen masse - og ægget blendes med i et par sekunder. De øvrige ingredienser piskes i og dejen hviler mens vaffeljernet varmer op.
Vaffeljernet varmes op og sprøjtes med en fedtspray (det er så lidt at det ikke regnes med her). Dejen bages til 2 vafler. Den bliver ikke helt så fast som de andre, så den skal tages forsigtigt ud af jernet. De bliver dog mere faste når de er kølet af.
De afkølede vafler trimmes i kanterne.
Fyldet blev til en rigtig lækker fiskesalat. Røget hellefisk er bare en af mine favoritter. Fed og god.
Til salaten brugte jeg: hellefisk (70 g), skyr (60 g), løg (10 g), rød peber (15 g) og kapers (5 g).
Hellefisken blev hakket groft og vendt sammen med resten. Salaten kan også sagtens serveres til en forret, kørt op i 'æg' med 2 skeer og lagt på lidt grøn salat.
Fordel salaten på de 2 vafler, drys med friskkværnet sort peber - og læg dem sammen.
En meget mættende en af slagsen. Ganske fint som frokost til 2 eller som dagens eneste måltid på en fastedag.
Jeg skar den ud i kvarte og nød den med et stort glas danskvand til.
Kcal-regnskab på vaflerne:
75 g butterbeans = 83
75 g rød peber = 23
43 g æg (1 small) = 62
8 g kokosfibermel = 26
5 g chiafrø = 23
I alt: 217 kcal - "Gratis": bagepulver, loppefrøskaller, urtesalt.
Kcal-udregning på fyldet:
70 g røget hellefisk = 130
60 g skyr = 36
15 g rød peber = 5
10 g løg = 5
5 g kapers = 2
I alt: 178 kcal
Vaflerne (217 kcal) og det lækre fyld (178 kcal) udgjorde dagens meget mættende fastemåltid på i alt 395 kcal.
Vaflerne minder meget om de grønne og de gule - her er kikærterne bare udskiftet med butter beans.
Rød peber (75 g), butter beans (75 g), 1 æg (43 g), kokosfibermel (8 g), loppefrøskaller (2 g), chiafrø (5 g), bagepulver (¾ tsk) og urtesalt (½ tsk).
Bønner og peberfrugt blendes *wroom wroom* til en homogen masse - og ægget blendes med i et par sekunder. De øvrige ingredienser piskes i og dejen hviler mens vaffeljernet varmer op.
Vaffeljernet varmes op og sprøjtes med en fedtspray (det er så lidt at det ikke regnes med her). Dejen bages til 2 vafler. Den bliver ikke helt så fast som de andre, så den skal tages forsigtigt ud af jernet. De bliver dog mere faste når de er kølet af.
De afkølede vafler trimmes i kanterne.
Fyldet blev til en rigtig lækker fiskesalat. Røget hellefisk er bare en af mine favoritter. Fed og god.
Til salaten brugte jeg: hellefisk (70 g), skyr (60 g), løg (10 g), rød peber (15 g) og kapers (5 g).
Hellefisken blev hakket groft og vendt sammen med resten. Salaten kan også sagtens serveres til en forret, kørt op i 'æg' med 2 skeer og lagt på lidt grøn salat.
Fordel salaten på de 2 vafler, drys med friskkværnet sort peber - og læg dem sammen.
Og så er der sundwich for alle pengene.
Jeg skar den ud i kvarte og nød den med et stort glas danskvand til.
Kcal-regnskab på vaflerne:
75 g butterbeans = 83
75 g rød peber = 23
43 g æg (1 small) = 62
8 g kokosfibermel = 26
5 g chiafrø = 23
I alt: 217 kcal - "Gratis": bagepulver, loppefrøskaller, urtesalt.
Kcal-udregning på fyldet:
70 g røget hellefisk = 130
60 g skyr = 36
15 g rød peber = 5
10 g løg = 5
5 g kapers = 2
I alt: 178 kcal
Etiketter:
Bælgfrugter,
Fastedag,
Fisk,
Frokost,
Hjemmelavet,
Opskrift,
Sundwich,
Vafler,
Økologi
Abonner på:
Opslag (Atom)