fredag den 28. marts 2014

Soja-pasta med bolognese...

Almindelig pasta lavet på hvedemel er jo fuldkommen yt på fastedage - og indtil nu har jeg kun spist min bolognese med 'pasta' lavet af spiral grøntsager eller bagte 'nudler' af selleri. Men i dag har jeg sørme fået en ny slags pasta - lavet på sojabønner. Og det var et stort hit!

Pasta med laber bolognese - en stor og mættende portion på 425 kcal.

Pastaen er helt ny på det danske marked. Jeg fandt den her pakke i min lokale Kvickly. Jeg gik forgæves efter den et par gange, for siden den blev fremvist på tv i den bedste sendetid er den blevet rasende populær hos LCHF og lowcarb-folket. Nå ja, og også hos den store gruppe af mennesker der har gjort angst for hurtige kulhydrater til det nye sort. *Host* en gruppe som jeg har delvist medlemskab af.

Da jeg pakkede pastaen ud blev jeg mødt af den karakteristiske lugt af soja. Ikke specielt behagelig, men jeg havde stor tiltro til at en kogning kunne gøre underværker. Udseendet er et kapitel for sig. Jeg syntes det ligner tørret hud fra hønsefødder (ja, undskyld - men en barndom på landet fornægter sig ikke). 

Og hvad er det så der er så fantastisk ved den pasta? Jow, ser du - det er kun 20 g kulhydrat pr 100 g (mod 76 g i alm pasta). Der er ca det sammen antal kcal i som i alm pasta, så det er stadig 'dyrt' på en fastedag - MEN der er hele 41,6 g protein i (mod 12,5 g i alm pasta). Det giver mere og længere mæthed - og stabilt blodsukker samtidigt. 

I portion (50 g) blev kogt i letsaltet vand efter anvisningen på posen. Nu lignede det jo fuldkommen rigtig pasta - og duftede ikke længere af soja. 

I fryseren havde jeg hentet den sidste pakke bolognese efter den her opskrift. En enkelt cherrytomat og et par skud frisk timian både pyntede og smagte.

Og dommen? Jeg er faktisk ret så positivt overrasket. God tekstur, neutral smag - og meget mættende. I morgen laver jeg endnu en omgang, men med en vegetarisk sauce til.

Kcal-regnskab:

50 g soja-pasta = 163
200 g bolognese = 262

I alt: 425 kcal - "Gratis": cherrytomat og timian.

5 kommentarer:

 1. Ser rigtig lækkert ud :-) Hvor er cherrytomaten gratis? Jeg troede de talte som tomater...

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak :-)

   Den er 'gratis' her fordi det drejer sig om 1 cherrytomat på 5 g. Den indeholder jo kun 1,3 kcal og det er jo et latterligt lille tal at regne med.

   Slet
  2. Okay - skal lige ind i alt det her :-) Om en time afslutter jeg min første fd på 36 timer på 450 kcal... gemte 50 kcal til hvis jeg gik helt kold i aftes, men det gik faktisk helt fint :-) Du er en kæmpe inspirations kilde :-) Kh

   Slet
  3. Jeg kan godt forstå det er forvirrende. Men så længe man holder sig under 500 kcal er fintællingen ikke så vigtig.

   Det lyder fint. Aww, tusind tak. Er du med i min 5:2 gruppe på Facebook? Der er vi 3700 fastefolk som støtter hinanden.

   Slet
  4. Ja, det er jeg - super gruppe :-) Jeg har siddet og læst en del i dagene op til min fd, så syntes jeg var helt med på de signaler min krop har meldt ud de sidste 36 timer :-)

   Slet