fredag den 9. maj 2014

Chia-a'la mande med bagt rababerkompot...

Det er blevet SÅ moderne at sætte chiafrø i blød i en eller anden væske - og lave 'grød' på den måde. Nu har jeg endelig fået tage mig samme til at lave en omgang, passende til en fastedag. Et rigtig lækkert og mættende måltid, så både kan spise som morgen måltid eller dessert. Inspirationen er fundet her.

Hele portionen indeholder 377 kcal.

Chiafrø er supersunde små frø med højt indhold af blandt andet omega-3 og kostfibre. Og så har de en fantastisk evne til at suge en masse væske til sig. Jeg vælge at kalde det for a'la mande - for det er lavet på mandelmælk. Sød med det sødemiddel du foretrækker. Selv er jeg forfalden til de naturlige sødestoffer Sukrin og Suvida. For at give lidt ekstra *umphf* kommer jeg også lidt vaniljepulver i.

Ingredienserne til selve a'la manden: chiafrø (4 spsk = 30 g), mandelmælk (3 dl), Suvida (2-3 spsk) og vaniljepulver (½ tsk).

Pisk mandelmælk, chiafrø, sødestof og vanilje sammen. Lad det trække på køl i 1-4 timer alt efter hvor tykt det skal være. Man kan også tilsætte lidt ekstra væske og lade det trække natten over. I mellemtiden kan man passende lave noget frugttilbehør.

Brug det frugt du kan lide. Jeg havde økologiske danske rabarber fra ugens kasse - så de skulle naturligvis bruges.

Alle rabarberne blev skyllet og snittet i tykke skiver. Jeg tog 200 g fra og smed resten i fryseren pakket i 2 x 250 g.

De 200 g blev drysset med 3 spsk Suvida, overdækket med folie og bagt i 15 minutter på 175°C.

Lidt af de hele blev fisket fra til pynt - resten blev rørt til kompot med en ske. Begge dele blev kølet af.

Efter ca 2½ time havde min chiablanding opnået den konsistens jeg ønskede. Og så var det tid til at gøre anretningen færdig.

Først rørte jeg 75 g skyr i chiablandingen.

Chiablandingen kommes i et glas skiftevis med rabarberkompotten - og til sidst trækkes en teske op og ned i glasset et par gange for at lave lidt marmorering. Der blev pyntet med de hele rabarber og et lille drys rålakrids. Nøj, sikke et måltid. Man kan med fordel lave halv portion hvis man spiser mere end et måltid på fastedagene.

Kcal-regnskab:

30 g chiafrø = 135 
3 dl mandelmælk = 141
200 g rabarber = 52
75 g skyr = 49

I alt: 377 kcal - "Gratis": Suvida, vaniljepulver og rålakrids.3 kommentarer:

  1. Wow det skal prøves . Tænker at jeg kan udskifte skyr med vegansk yoghurt. Igen tak fir inspiration

    SvarSlet
  2. Inspireret af din opskrift har jeg lavet noget lignende de sidste par dage. Så nemt, og så enormt lækkert! Jeg læste dog lige, at man maksimalt skulle indtage 15 g om dagen..? Kender du til det?

    SvarSlet
  3. Kan man anvende andet mælk end mandemælk ?

    SvarSlet