lørdag den 3. maj 2014

Pariserbøf a'la Klidfaster...

For et par dage siden var der en i min 5:2 gruppe på Facebook som efterspurgte pariserbøf til en fastedag. Det fik mig til at tænke om det overhovedet kunne lade sig gøre - for den skal jo holde sig under 500 kcal. I går gik jeg til opgaven med krum hals - og det lykkedes:

En lidt alternativ udgave, men stadig værdig til at kunne kaldes en pariserbøf - og på i alt 447 kcal.

Bunden er sundwichbrød bagt i ovn. Jeg lavede en dobbeltportion (med 2 x 57 g æg), så der også blev noget til fryseren.

Hvad jeg troede var rødbeder, på mit lager, viste sig at være rødkål - så jeg måtte tænke uden for boxen. Der var heller ikke peberrod i fryseren som der plejer, så jeg traf en hurtig beslutning: hjemmesyltede asier i stedet for rødbeder og karse i stedet for peberrod. Som Tim Gunn ville sige: "Make it work". Yes Sir!

Jeg lavede en flad hakkedreng (150 g), lidt større end sundwichbrødet. Og derudover blev det til 1 æg (57 g), rødløg (20 g), karse (3 g), kapers (15 g) og asier (20 g). Jeg brugte et helt æg i stedet for blot en rå æggeblomme. Det giver ekstra protein til måltidet - og så går hviden ikke til spilde.

Det meste af garnituren kom på en tallerken sammen med 'brødet' - resten blev gemt til pynt.

Hakkedrengen blev krydret med salt og peber - og tørstegt på en slip-let pande. Den blev lagt til rette på det ventende brød.

Og toppet med et spejlæg (stegt på en slip-let panden sprayet med bagespray) hvor hviden kun lige akkurat var stivnet. Ægget blev krydret med salt og friskkværnet peber. 

Resten af garnituren blev arrangeret rundt omkring æggeblommen. 

Ikke den grimmeste ret jeg har lavet.

Den ser måske ikke ud af så meget - men når man har 90 fastedage bag sig og har vænnet sig til kun at indtage 1 måltid pr fastedag, så er det et ganske rigeligt måltid.

Kcal-regnskab:

1 stk sundwichbrød = 99
150 g 4-6% oksekød = 234
1 æg (57 g) = 82  
20 g asier = 15
20 g rødløg = 10
15 g kapers = 6
3 g karse = 1

I alt: 447 - "Gratis": salt og peber.

3 kommentarer:

 1. Smukt! Beundrer din evne til at servere din mad - når det bare er dig selv der skal spise den.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak :-)

   Jeg tror jeg gøre mere ud af det, netop fordi jeg skal spise alene. Ellers bliver det nemt for trist.

   Slet
 2. Hvor ser det lækkert ud ♥
  Jeg har lige bagt 2 sundwichbrød efter din opskrift og er spændt på at smage dem til aften:o)

  SvarSlet