mandag den 9. marts 2015

Melfri hotdogs...

Hotdogs på en fastedag? Jaha - med lidt hiv og sving går det lige akkurat-ish. Er man mand kan man sagtens fås 2 hele, men som kvinde må man nøjes med en enkelt bid mindre.

De labre hottere indeholder 268 kcal pr stk.

Hotdogbrødene er bagt nogenlunde efter den her opskrift - men med et par få ændringer: kun 20 g Naturlic kartoffelfibre + 25 g kokosfibermel, citronsaft i stedet for eddike, 225 g æg og ½ dl vand ekstra. Det giver en dej på 435 kcal - som bagt til 8 pølsebrød, giver 55 kcal pr stk.

Pølserne fandt jeg i fryseren. Det var en pakke unghane grillpølser som jeg havde købt som datovare i bedste Stop Spild Af Mad stil. 

Sådan 2 pølser vejer 140 g til sammen og indeholder 359 kcal. Det lyder som mange kcal at brænde af på 2 pølser, men de er altså meget mættende og kødfulde.

Jeg besluttede mig tidligere på dagen for at lave en hurtig agurkesalat til. Jeg tog en smule eddike og smagte til med flydende sødemiddel og salt. Det blev varmet op til kogepunktet.


10 skiver agurk (50 g) blev overhældt med laget, tilsat et laurbærblad og lidt sorte peberkorn. Agurkesalaten trak et par timer på køl.


Der skulle selvfølgelig også noget snask til. Sukkerfri ketchup havde været at foretrække (så man helt undgår hurtige kulhydrater), men det havde jeg ikke. Jeg besluttede mig for at lave en sennepscreme med skyr.


Jeg vidste at der ikke ville blive 'råd' til ret meget remoulade (Urtekram), så jeg blandede i stedet en smule i cremen for at få et sødligt snert. 


Skyr (25 g = 17 kcal), remoulade (10 g = 38 kcal), fuldkornssennep (5 g = 10 kcal) og French's (10 g = 8 kcal). I alt 50 g creme for 75 kcal. 75:50 = 1,5 kcal pr gram. 

Lagen blev drænet fra agurkerne og de blev duppet tørre - og jeg spiste straks de 2 skiver der var i overskud. Ketchup (20 g), sennepscreme (20 g) og hakkede løg (15 g).

Pølserne blev varmet. 2 brød blev flækket og smurt med ketchup. Pølserne blev lagt, smurt med resten af ketchuppen - og toppet med sennepscremen og de hakkede løg.

Og så var der mad. 536 kcal i alt. Jeg skar den ene over og gemte halvdelen til frokost i morgen. Dagens indtag landede således på 370 kcal - og jeg blev meget mæt.

Kcal-regnskab:

2 pølsebrød = 110 
2 pølser (140 g) = 359
50 g agurk =7
20 g ketchup = 23
20 g sennepscreme =30
15 g løg = 7

I alt: 536 kcal


Det er det bedste lowcarb pølsebrød jeg endnu har smagt. Luftigt og nemt at spise. Desuden mætter det vildt meget og indeholder utrolig mange kostfibre. Ja tak!

6 kommentarer:

 1. Hold da fast, hvor får jeg lyst til en hotdog. Super ide at bruge brødene til pølebrød. Du er altså så kreativ :-)
  Bedste hilsner Kathe

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak :-)

   Jeg er så glad for at du postede den opskrift - det er en virkelig god dej at arbejde videre med. Tror jeg vil prøve med mindre loppefrøskaller næste gang.

   Glad hilsen
   Malou

   Slet
 2. Det ser godt ud! Har du en favorit blandt de to opskrifter på brødet, som du har lavet indtil videre?

  Lige en hurtig kommentar - 50 g sennepscreme til 75 kcal giver 1,5 kcal/g og ikke 0,67 kcal/g.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak :-) Ja, jeg foretrækker den her.

   Argh, havde byttet om på de to tal. Tak - det er rettet til nu ;-)

   Slet
 3. Super lækre, bagte dem forleden. Men de hævede helt vildt op i ovnen, og faldt totalt sammen bagefter. Hvad skal jeg gøre for at de bliver lige så fine som dine?? Synes dejen er lidt svær at arbejde med ell også hvilede den for længe? Tak for nogle fantastiske opskrifter. ;-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hmm, det kan jeg ikke forstå. Har bagt den dej ca 12 gange og det er aldrig sket for mig. Det er vigtigt at du bruger de rigtige mængder og ikke lader dejen trække mere end max 5 minutter. Giv den en chance til :-)

   Det er mig der takker - er meget glad for at du kan lide det jeg laver :-)

   Slet