torsdag den 9. juli 2015

Måltidssalat med æg og torskerogn...

Nogle gange skal det bare være nemt - og der er ting på lager som skal bruges. Det giver af og til nogle lidt alternative salater. Den her er inden undtagelse. En blandet salat, toppet med kogte æg fyldt med torskerogn. 

Ikke særlig elegant, men meget mættende for sine 375 kcal.

Rester af grønt fra køl, torskerogn fra skabet og ærter + bønner fra fryseren. 

Salat (45 g), gul peber (60 g), orange peber (40 g), grønne bønner (75 g), ærter (50 g), cherrytomater (65 g), blomkål (100 g) og karse (10 g).

Salaten blev plukket og lagt i bunden. Resten blev snittet fint, vendt med urtesalt og fordelt over. Dog gemte jeg lidt af karsen til pynt.

2 kogte pillede æg (100 g), torskerogn (80 g). Det skulle bruges til topping, sammen med skyrdressing og skyr. Æggene blev skåret i halve og blommerne forsigtigt pillet ud.

Blommerne og torskerognen blev tilsat skyrdressing (25 g), skyr (20 g), urtesalt og peber. Det blev most til en homogen masse med en gaffel og kom i en sprøjtepose.

Massen blev sprøjtet i de 'tomme' æg og på resten af salaten. Der blev pyntet med den sidse karse. Og så var der mad - mere end jeg kunne spise.

Kcal-regnskab:

100 g æg (2 stk) = 143
80 g torskerogn = 88
45 g salat = 8
100 g peberfrugt = 30
50 g ærter = 35
75 g bønner = 7
100 g blomkål = 25
65 g tomat = 8
10 g karse = 3
25 g skyrdressing = 16
20 g skyr = 12

I alt: 375 kcal - "Gratis": urtesalt og sort peber.

Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar