tirsdag den 7. juli 2015

'Kold kartoffelsalat' med blomkål...

Det er sommer og tid til at grille. Man kan sagtens grille på en fastedag. Hvis man gerne vil ha' meget mad for sine kcal og spare på de hurtige kulhydrater, så kommer der her en salat som vil passe perfekt til en grillet pølse, et kyllingebryst eller andet godt fra grillen.

Det er en lowcarb udgave af kold kartoffelsalat, hvor kartoflerne er udskiftet med letkogt blomkål. I den her portion er der 207 kcal.

Jeg fik fat i et tæt økologisk blomkålshoved og lavede en skål ikke for små buketter (250 g).

Buketterne blev kogt 4 minutter i letsaltet vand. De kom straks i koldt vand for at stoppe kogningen. De fik derefter lov til at afdryppe grundigt - først i en sigte og siden på køkkenpapir. Det er vigtigt at buketterne er ret tørre, for modsat kartofler suger de ikke dressing til sig, men afgiver væde. Det kan nemt blive en pjasket omgang salat hvis man ikke får det overskydende vand væk.

Jeg havde fundet er nyt produkt i Kvickly, som jeg ville bruge til dressingen. En orientalsk grilldip fra Thise.

Tjo, ikke så tosset - og med kun 64 kcal pr 100 g.

Den vidste sig dog at være ret stærk. Jeg besluttede mig derfor for at tynde den lidt op med alm skyr og tilsætte en smule mayo. Lidt fedt hjælper nemlig med at optage de fedtopløselige vitaminer A, D, E og K.

Skyrdressing (75 g), skyr (40 g) og mayonnaise (8 g). Dressingen blev rørt sammen og smagt til med urtesalt.

De tørrede blomkålsbuketter vendes i dressingen. Den kan sagtens serveres som den er her, men lidt pynt og ekstra smag er lige prikken over i'et.

Jeg valgte karse og cherrytomater.

Cherrytomaterne (50 g) blev skåret i halve. Et godt tip til at veje karsen: sæt salaten på vægten og nulstil. Klip karsen og fordel den på salaten og aflæs vægten til sidst. Her blev det til 5g. Det er så lidt at man faktisk ikke behøver at regne det med.

Salaten blev serveret sammen med en blandet salat (opskriften kommer i næste indlæg) og en grillet nakkekotelet (125 g = 227 kcal). 

Jeg spiste ca halvdelen af hver salat og endte på ca 425 kcal. Dejligt at være tilbage på fasten igen!

Kcal-regnskab:

250 g blomkål = 63
75 g skyrdressing = 48
40 g skyr = 23
8 g mayonnaise = 58
50 g cherrytomater = 13
5 g karse = 2

I alt: 207 kcal - "Gratis": urtesalt.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Hvis man også vil spise lowcarb på sine spisedage, har jeg lavet salaten i 2 andre alm udgaver:

Her med dressing tilsat sennep - pyntet med radiser og purløg. Se opskriften her ►► Kold cremet blomkålssalat.

Og her en udgave med rygeost, persille og sommergrønt. Se opskriften her ►► Kold cremet blomkålssalat med rygeost og persille.


1 kommentar: