torsdag den 26. december 2013

Sellerisuppe m/ tofu...

Så er jeg tilbage på 5:2 efter at ha' kørt 16:8 i en lille uges tid (er du forvirret over de mange tal, så kig her). Det var for voldsomt at lægge ud med 36 timer på 0 kcal, så jeg lavede denne labre suppe. Det blev en kæmpe portion, så nu kan jeg ha' mad til mange fastedage i fryseren.

En portion suppe på 400 g med topping af fennikelpølse, rosenkål og ristede cashewnødder = 270 kcal.

Det er en super simpel suppe. Først tog fandt jeg selleri, løg, hvidløg, silken tofu, Herbamare og tørret timian frem.

Sellerien blev skrællet og skåret i små tern. Løgene blev pillet og hakket - hvidløgsfeddene skåret i skiver. Jeg valgte også at veje lidt olivenolie af.

Løg og hvidløg blev sauteret i olien uden at tage farve. Sellerien kom ved sammen med Herbamare, 1 tsk timian og 12 dl vand. Det hele fik lov til at simre til sellerien var helt mør.

Tofuen blev skåret i mindre stykker og kogt med i yderlige 10 minutter inden suppen fik en tur *wroom wroom* med en stavblender. Den blev derefter smagt til med urtesalt, hvid peber og et par dråber æblecidereddike. Og så blev den vejet - og der var 2250 g færdig suppe.

Suppen er cremet og fyldig - og ekstra mættende pga protein fra tofuen. Følger man opskriften nøje, er der ca 31 kcal pr 100 g suppe. Den kan spises som den er eller toppes med lige hvad man har lyst til.

Kcal-regnskab:

900 g renset selleri = 315
110 g løg = 51
5 g hvidløg = 8
6 g olivenolie = 53
24 g Herbamare = 78
300 g silken tofu = 192

I alt: 697 kcal - "Gratis": 12 dl vand, timian, urtesalt, peber, æblecidereddike. 

Udregning på hele suppen:

697 kcal: 2250 g = 0,31 (pr 1 g) x 100 = 31 kcal pr 100 g. 

------------------------------------------------ 

Toppingen blev lavet hen af vejen. Jeg ville ha' brugt bacon, men det magtede jeg ikke at skulle rode i fryseren efter.

I stedet tog jeg denne lækre fennikelpølse ud af køleskabet.

Det er en meget kødfuld og aromatisk pølse. Den er fra et fødevaremarked, så der var ingen deklaration på. Jeg valgte at udregne den til 400 kcal pr 100 g som en 'italiensk spegepølse'.

Pølsen blev skåret i små tern. De ristede cashewnødder og rosenkålen var til rest fra den sprøde salat juleaften.

Rosenkålen fik fjernet de yderste blade og blev skåret i tynde strimler. Nødderne blev hakket groft.

45 g pølse = 180
50 g rosenkål = 22
15 g cashewnødder = 90

I alt: 292 kcal

Pølseternene blev ristet på en tør pande. Da de begyndte at blive sprøde kom rosenkålen ved og sauterede med til den faldt let sammen.

Og så var det klar til servering.

Halvdelen af blandingen og halvdelen af nødderne kom på - og så var der mad. Det var dejlig let fastemad på en dag hvor det meste af landet sidder og propper sig til julebordet. 

Her har det været en dejlig afslappet jul på 16:8 med masser af god mad i mine spisevinduer. Julemiddagen bestod af confiterede svinekæber med en masse lækkert tilbehør. I morgen skal jeg i byen og spise frokost - og så faster jeg igen derfra til fredag aften, hvor jeg skal ud og spise med en veninde + på vulkaner. Søndag bliver en nok en tømmermændsdag og mandag igen fastedag. Og på årets sidste dag skal den ha' fuld pedal!
1 kommentar:

  1. Ser lækker ud - og knoldselleri er en af fav indenfor grønt.
    Satser på at jeg faster i morgen, for første gang på over 1½ mdr... er spændt på om det går, men ellers starter jeg ud med at tage bouillion - for dine fasteopskrifter vil være 'alm dage' mad her, da jeg helst er på 0 kcal..

    TUSIND tak for al din dejlige inspiration, både her og på søstersiden :)

    SvarSlet