mandag den 2. december 2013

Omelet med rejer og edamamebønner...

I går var det fastedag nr 44. Det var rart at faste igen efter 3 ret massive spisedage: torsdag var der Thanksgiving på Memphis Roadhouse, fredag stod den på kæmpe hjemmelavet lasagne hos Signe efterfulgt af store fadøl hele natten på Sherlock Holmes - og lørdag fik jeg så 6 stykker højbelagt smørrebrød. Så der var ikke noget at sige til at jeg var sulten under fasten i går. Over middag droppede jeg planen om 0 kcal og gik i køkkenet og flikkede denne omelet sammen: 

En proteinrig sag med rejer, edamamebønner og et drys chiliflager på toppen.

Jeg har altid æg på lager - det var værre med fyld. Grøntsagsskuffen var gabende tom. Så jeg måtte en tur i fryseren og rode. Edamamebønner er der altid at finde, de kan peppe mange retter og salater gevaldigt op. De blev blot overhældt med kogende vand, stod i et par minutter og derefter 'smuttet'. Og så fandt jeg resten af en pose tigerrejer - som jeg tog op, kom i en frysepose, sugede luften ud af og kom i koldt vand. Da rejerne var tøet op blev de sat til afdrypning i en lille sigte.

Det er de sidste tigerrejer jeg nogensinde kommer til at købe! De blev kun købt med det formål at genskabe den ret Mette og jeg vandt MasterChef med: nemlig disse Vietnamesiske tigerrejer. Rejerne er 'dyrket' under forfærdelige forhold, læs mere om det lige her. Den eneste grund til at de ikke er end i skraldespanden er at jeg praktiserer Stop Spild Af Mad - og det er en hån i mod både rejerne og miljøet hvis de var endt som skrald. Fremover vælger jeg hummerhaler og store grønlandske rejer fra frost. Nå, men de arme stakler fik fjernet det yderste af halen og blev duppet grundigt i køkkenpapir inden de blev vejet og bogført i kalorieregnskabet.

Ud over rejer og edamamebønner, fandt jeg også 3 æg frem og 1 fed hvidløg som blev finthakket.

Æggene blev pisket sammen med 2 spsk vand, friskkværnet sort peber og Herbamare urtesalt.

På en slip-let pande varmede jeg langsomt 1 tsk olivenolie op med det hakkede hvidløg. Det fik lov til at sautere ude at brune. Rejerne kom på og fik lov til at stege med i 1 minut. Æggemassen blev derefter hældt på og edamamebønnerne drysset ud over. Omeletten fik lov til at stivne langsomt ved mellemvarme. Rejerne afgiver en smule væde undervejs, men det kan forsigtigt duppes af med køkkenpapir så æggene ikke kommer til at sejle i det. Til sidst blev der drysset med en smule tørrede chiliflager.

Den færdige omelet blev gledet over på en tallerken. Forventningens glæde var stor!

Jeg skar først et enkelt stykke. For jeg viste ikke hvor meget jeg kunne spise.

Det viste sig så at jeg sagtens kunne spise det hele. Javel, så. Men det var så dejligt mættende et måltid at jeg ikke nåede at blive sulten inden jeg gik i seng. Og jeg er stadig ikke sulten - hvilket er dejligt, for jeg har endnu en fastedag i dag. Og måske skal jeg også spise noget i dag - det vil tiden vise.

Kcal-regnskab:

107 g tigerejer = 65
40 g edamame = 56
3 æg = 270
6 g hvidløg = 8
6 g olivenolie = 53

I alt: 452 kcal - "Gratis": peber, urtesalt, vand og chiliflager


2 kommentarer:

  1. Ser super lækkert ud! Måske man skulle prøve den i aften, har min 2 uge på 5:2, og første fastedag i denne uge, så den ville udgøre en herlig middags mad :) Tror dog jeg vil anvende krebsehaler (mest fordi de er i mit køleskab)

    SvarSlet
  2. Rigtig dejlig inspiration...
    jeg er helt enig med rejerne, men hvad tænker du om edamamebønnerne. Der var en der skrev lidt om Soya og gmo på Facebook.. Køber du dem økologisk?? Jeg har en enkelt gang set dem i netto, økologiske og bælgede men ellers kan jeg ikke finde dem.

    SvarSlet