tirsdag den 11. februar 2014

Lun asiatisk bøfsalat...

I dag fik jeg lyst til et smagfuldt måltid på min fastedag. Det blev til denne aromatiske asiatiske salat med masser af grønt, bøf og laber marinade: 

Det var virkelig en farverig ret til en grå dag. Jeg blev meget mæt og fik varmen på flere måder. Og hele portionen var på blot 371 kcal.

Jeg havde en masse grønt som skulle bruges. Havde købt ind til "store spisedag" i morgen, men skal nu i stedet på en spontan tur til København og se/smage Snedronningen.

Broccoli i små buketter, rødløg i tynde både, squash (uden kerner) i skrå skiver og rød snackpeber i strimler.

Gulerod og pastinak - kørt på spiralmaskinen. De blev lige skåret over 3 gange med en kniv også.

Ingredienserne til den labre marinade: revet ingefær og hvidløg, chili i tynde ringe, citronsaft, fiskesauce, tamari (hvedefri soya), vand og sukrin. 

Pisk ingefær, hvidløg, chili, citronsaft, fiskesauce og tamari sammen - og smag til med sukrin og tynd op med lidt vand. Er salaten til en spisedag kan der bruges akaciehonning eller agavesirup til at søde med.

Der er delte meninger om koriander. De første 30 år af mit liv hadede jeg det som pesten - men nu knuselsker jeg det. Så der skulle en kæmpe tot i retten. Det blev snittet meget fint fra stænglerne og op halvvejs - og så lidt rustikt for resten.

Alle grøntsagerne blev sauteret sammen på en slip-let pande med en smule vand. Da de var sprødmøre blev panden taget af og marinaden vendt i. Så kunne de stå og trække smag mens kødet blev gjort klart.

Jeg havde fundet 2 små bøffer i fryseren og tøet op. De kan sagtens erstattes af f.eks kylling eller rejer.

De små bøffer blev skåret helt rene for fedt og sener. Der var 200 g i alt. Bøfferen blev stegt på en hed pande i ½ tsk olie (ikke medregnet da kød ikke suger olie under stegning) i et par minutter på hver side.

Jeg skar ca 1½ bøf op til salaten. Kødet blev vendt i grøntsagerne sammen med den hakkede koriander.

Og så var der mad. Det er ikke en tallerken, men et fad. Æh, jeg spiste hver en bid - heldigvis med god samvittighed.

Kcal-regnskab:

100 g squash = 18
60 g rød peber = 18
35 g rødløg = 16
65 g broccoli = 22
60 g gulerod = 22
90 g pastinak = 63
3 g hvidløg = 5
5 g ingefær = 5
3 g chili = 2
5 g fiskesauce = 2
12 g citronsaft = 4
10 g tamari = 10
150 g oksebøf = 185
20 g koriander = 5

I alt: 371 kcal - "Gratis": vand, sukrin, olie til stegning.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar