lørdag den 8. februar 2014

Spicy rejer med grøntsagsnudler...

I går lavede jeg en hurtig ret kl 17 for at få noget i maven.

Hot og godt - rejer og grønt på 'nudler'. 

I fryseren havde jeg en meget sølle rest rejer - kun 45 g. Under normale omstændigheder ville jeg nok ha' brugt mindst 150 g til sådan en ret. Grøntsagerne var rød snack peber, gulerod, persillerod, squash, læg og grønne bønner. Og saucen - det var en færdiglavet sag jeg havde grebet i Kvickly.

Jamen, nu er forvirringen jo total - for jeg plejer jo at skælde ud på den slags færdige produkter. Hvorfor slap den her igennem nåleøjet?

Svaret er simpelt: der er ingen kunstige farvestoffer, smagsstoffer eller konserveringsmidler i. Og med kun 97 kcal pr 100 g kunne den godt bruges i en snæver vending.

Guleroden og persilleroden blev kørt til nudler på min spiralmaskine. De øvrige grøntsager blev snittet i mundrette bidder - og et par af bønnerne snittet helt fint til pynt.

Gulerod og persillerod kom i en bøtte sammen med lidt vand og et drys urtesalt - og fik et par minuttet i mikrobølgeovnen. De øvrige grøntsager blev sauteret på en slip-let pande, tilsat saucen og rejerne + lidt vand. Det fik lov til at simre i et par minutter.

Nudlerne blev anrettet i en dyb tallerken. Hvor er jeg bare glad for at jeg har opdaget den måde at spise grøntsager på.

Retten blev toppet ovenpå - og så var der mad.

Kcal-regnskab:

140 g persillerod = 77
140 g gulerod = 51
40 g rød peber = 12
120 g squash = 20
40 g løg = 19
40 g grønne bønner = 18
140 g sauce = 136
45 g rejer = 36

I alt: 369 kcal

Man kan jo sagtens komme 100 g ekstra rejer i (78 kcal) og stadig være under 500 kcal.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar