torsdag den 2. oktober 2014

Sildemad...

Bloggen er langt fra død, jeg har bare været tvunget til at holde en ufrivillig pause fra 5:2 og faste. Først i september var jeg så uheldig at falde og slå mig ret alvorligt - og blev efterfølgende ramt af forkølelse, astmatisk bronkitis og mellemørebetændelse. Alt sammen noget kroppen skulle bruge kræfter på, så ingen faste til mig. I går startede jeg dog forsigtigt op igen. Det blev til 36 timers faste, kun afbrudt af denne sildemad:

Rugbrød, sild, løg og kapers - det var lige sådan en mad jeg trængte til.

Store Norske marinerede sild er nogle af de bedste på markedet, efter min mening. Jeg tager dem op af lagen og dupper dem tørre inden de bliver vejet. Det samme gør jeg med de små kapers.  

Kcal-regnskab:

57 g Schwartzbrød = 120
98 g Store Norske = 257
10 g løg = 5
30 g kapers = 10

I alt: 392 kcal.

Det gav mig 108 kcal i overskud - og jeg havde en ting i baghånden til dessert:

En lille frossen skyr på 125 ml (92 kcal).

Efter 2 små skefulde besluttede jeg mig dog for at droppe den. Den var simpelthen ikke værd at spilde kcal på. Både smagen og konsistensen var rigtig træls. Den røg derfor direkte i skraldespanden.

Selv om jeg har holdt pause i 1 mdr, og været temmelig stillesiddende, har jeg kun taget ca 2 kg på (og jeg ved at det meste er væske, bundet efter indtagelse af hurtige kulhydrater). Jeg har nemlig været forbavsende god til at spise det jeg har lyst til at gode ting og droppe det ulødige. Det er selvfølgelig blevet til lidt snask, men primært gode nærende ting. Nu samler jeg op på 5:2 (well, rettere 4:3) og kører løs indtil d. 23/10 hvor jeg holder en lille uges pause. Der skal jeg nemlig 4 dage til Italien hvor formålet er at smage på så mange forskellige ting som muligt - så der er alt hvad der hedder faste suspenderet. 

Dejligt at være tilbage. Fast vel!

7 kommentarer:

 1. sildemad er så lækkert og godt ! selvom jeg ikke havde spildt kalorier på kapers men ekstra løg men det er jo en smagssag :)

  SvarSlet
 2. Hej.
  Hvor dejligt du har det bedre, har godt nok savnet din dejlige måde at skrive på. Følger selv 5:2 efter at have læst din blog.
  Hej fra Gitte

  SvarSlet
 3. Hej Malou dejligt at hører fra dig igen. Jeg kører på med 5:2 men på mine spise dage taget jeg ingen hensyn til hvad jeg spiser og drikker det har jeg ikke overskud til i øjeblikket da jeg gå og har mange smerter i hoften ( ventet på operation) :$ men jeg holder min vægt og det er hovedsagen lige nu så må de sidste 6 kg ryge bagefter hvor jeg også kan besøge mig ordentligt igen :-D. Pøj pøj til dig :-D

  SvarSlet
  Svar
  1. Der skulle have stået bevæge mig ordentligt igen kunne ikke rette efter det var slået op :-)

   Slet
 4. Hej Malou.
  Har jeg misset noget? Skriver du ikke på denne blog mere?
  Kærlig hilsen Gitte

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Gitte

   Nej, du har ikke misset noget. Jeg har været syg med syg på og har måtte holde en ufrivillig pause fra 5:2. Går så småt og samler kræfter til at komme i gang igen :-)

   Kærlig hilsen Malou

   Slet
 5. Så er jeg helt med, læser ALT hvad du skriver på klidmoster.dk også. Rigtig god bedring med det hele og fortsæt det gode liv.
  Hej fra Gitte


  SvarSlet