fredag den 2. januar 2015

Godt Nytår - og velkommen til en frisk start...

Så er Klidfaster oppe at høre igen - både siden her og kvinden bag. Efter et år præget af sygdom og andre forhindringer for fasten, går jeg nu igen all in på 5:2. Og det betyder at der bliver pustet nyt liv ind i bloggen her og at der inden længe kommer nye opskrifter til.


Jeg har nu holdt ufrivillig pause fra 5:2 i over 4 mdr pga sygdom - og det har ærlig talt ikke været særlig rart. Vægten er stukket helt af for mig, da jeg har været meget sengeliggende og spist mere af kedsomhed. Jeg må med skam erkende at der er kravlet næsten 10 kg på igen af de 30 jeg tabte siden opstart på 5:2. Det har været stressende at se vægten vende, samtidig med at det har været umuligt at bremse den negative udvikling. Flere gange har jeg taget afsæt til at komme i gang igen - blot for atter at blive væltet omkuld af sygdom. Men NU (7-9-13) lader det endelig til at konditionerne er i orden og det kan lade sig gøre. For at give mig selv en glidende opstart, tager jeg først 1 helt alm 16:8 uge med spisevindue fra 12-20 for at vænne kroppen til faste. I løbet af uge 2 vil jeg så gøre spisevinduet mindre og lægge det mellem 16-20. Og så endelig i uge 3 vil jeg tage 2 x 24 timers faste på 0 kcal og være tilbage på 'oprindelig' 5:2 i uge 4 med 2-3 fastedage på 500 kcal og 4-5 med normal kost. Phew, nu er det skrevet - så nu fanger bordet.

Jeg glæder mig til at komme i gang igen. 

Hvis der er retter du gerne vil se i en 5:2-venlig udgave, så smid endelig en kommentar herunder.

8 kommentarer:

 1. Jubiii 😙 Glæder mig at du har det bedre og kommer på banen igen. Du har været savnet. Jeg starter også op igen efter næsten et års pause fra 5:2. 2014 var et år som vendte op og ned på mit liv, så jeg har nogle forventninger til det nye år. Jeg havde også forventninger om at kiloene var begyndt og krybe på igen, men det er ikke så slemt som frygtet, heldigvis. De sidder bare koncentreret på mave og ryg... En veninde hopper med på diæten for første gang og jeg glæder mig på hendes vegne for det er verdens bedste livsstil. Godt nytår til dig Malou og alle medfastere🎉

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak skal du ha' - det er vel nok dejlig at være savnet :-)

   Dejligt at du har en veninde at faste med denne gang. Det er virkelig dejligt med støtte tæt på.

   Også godt nytår til dig!

   Slet
 2. Pøj pøj til os alle ... Jeg er med igen :) Dog ikke på Facebook, der kommer flere kommentarer end man kan følge med, og vil jo helst læse alting, hvis jeg er der :)
  Vi kan godt, det er jo bare det med lige at komme igang igen :)
  Kh. Edith

  SvarSlet
  Svar
  1. Jaha, pøj pøj til os - dejligt at du er med igen :-)

   Ha ha, jeg kan godt forstå det er meget med Facebook - det er næsten for meget af det gode. Men jeg er jo nødt til at følge med det hele i gruppen.

   Det er det vi kan! Fast vel!

   Kh Malou

   Slet
 3. Kære Klidfaster.
  Dejligt at se, at du er tilbage. Din inspirerende side er den bedste danske 5:2 side, synes jeg. Jeg er med igen efter 14 dages pause.
  Mange hilsener
  Marianne

  SvarSlet
  Svar
  1. Ih, du kan også tro det er dejligt at være tilbage. Aww, tusind tak - det er jeg meget glad for at du syntes.

   Dejligt at du er med igen :-)

   Glad hilsen
   Malou

   Slet
 4. Godt Nytår til dig også :-)
  Ved ikke om der allerede er en opskrift på bloggen...har ledt, med synes ikke lige jeg kan finde en opskrift på en 5:2 fastevenlig pizza?? :-) Det er jeg sikker på du kan krere! :-)
  Tak for inspirationen :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak for det :-)

   Uha, pizza på en fastedag er svært af få til at lykkedes. Man kommer ikke ret langt for 500 kcal. Det bliver mængdemæssigt til for lille en portion, efter min mening. Min veninde Anne har dog lavet de her små pizzaer med hvidkålsbund - de er rigtig lækre, men jeg tvivler på at sådan 2 små pizzaer er nok hvis man faster i 36 timer og har brug for at blive rigtig mæt en enkelt gang.

   Jeg vil til enhver tid gemme pizzaen til en spisedag - og så lave den low.carb :-)

   Det er mig der takker, jeg er glad for at du kan finde inspiration her.

   Slet