tirsdag den 24. februar 2015

Marokkansk gryderet med lun couscoussalat...

En af de ting jeg finder rigtig sjovt og udfordrende ved at lave opskrifter til 5:2, er at 'oversætte' mine egne opskrifter fra Klidmoster.dk så de kan bruges på fastedage. Det har jeg gjort i dag og lavet min merguez-gryde med couscous og grønt om til denne gryderet med en lun couscoussalat:

Et mættende, velsmagende og farverigt måltid på 472 kcal.

Jeg hev frem fra div skabe og skuffer. Der skulle dog ikke meget løs udregning til før jeg måtte sætte den glutenfri couscous på majs tilbage i skabet. For med 355 kcal pr 100 g ville selv en halv portion på 40 g løbe op i hele 142 kcal. Det blev i stedet til couscous af ren blomkål. 

Til gryderetten skulle bruges: 1 okse krydderpølse fra Hanegal (70 g), kogte kikærter (40 g), 3 g Rash-el-hanout (marokkansk blandingskrydderi af kanel, kardemomme, spidskommen, sort peber, koriander, chili, paprika, fennikel, anis, kommen, muskatnød, allehånde, nelliker, ingefær, rosenblade og safran) og hakkede tomater fra dåse (200 g).

Pølsen blev befriet for skind, skåret i mundrette bidder, vendt med krydderiet og ristet af på en tør slip-let pande. De hakkede tomater blev varmet op sammen med kikærterne. De ristede pølsestykker blev tilsat og fik lov til at simre med ved svag varme mens jeg lavede resten.

Der skulle de samme grøntsager i salaten som fyld igen: squash (100 g), rød peber (80 g), gulerod (60 g) og rødløg 60 g).

Grøntsagerne blev skåret i små tern. Det blev også til 150 g blomkål. Det blev kørt *wroom wroom* til 'couscous' (lidt finere end blomkålsris) i min minihakker.

Der skulle også bruges hakket persille (10 g), friskpresset citronsaft (15 g) og olivenolie (5 g) til.

Rødløg og gulerod sauteres i halvdelen af olien, til løgene er klare. Squash og peberfrugt tilsættes og steges med i 3-4 minutter. Blomkålen tilsættes og steges med i 2 minutter. Panden tages af varmen og blandingen vendes med den hakkede persille, resten af olien, citronsaften + rigeligt urtesalt og friskkværnet sort peber. (Hele portionen indeholder 186 kcal og kan bruges som tilbehør til mange andre retter også). 

Anret den lune salat på en tallerken, lav et hul i midten.

Fyld hullet om med den krydrede gryderet.

Jeg sluttede af med et drys nigellafrø og en persillekvist. Og så var der mad.

Kcal-regnskab:

70 g oksepølse = 185
40 g kikærter = 40
200 g hakkede tomater = 50
3 g Rash-el-hanout = 11
150 g blomkål = 38
60 g gulerod = 22
80 g rød peberfrugt = 24
100 g squash = 18
60 g rødløg = 28
5 g olivenolie = 45
15 g citronsaft = 6
10 g persille = 5 

I alt: 472 kcal - "Gratis": urtesalt, sort peber og nigellafrø


2 kommentarer:

 1. De havde desværre ikke den glutenfri couscous da jeg endelig nåede Netto i sidste uge, ved du vor man ellers kan købe den?

  Mvh. Charlotte.

  SvarSlet
  Svar
  1. Nej, desværre. Måske kan Google hjælpe dig?

   Slet