onsdag den 4. februar 2015

Tofu-vafler med grøntsagsnudler...

Her kommer en fastedagsret som nok kræver lidt overvindelse for nogen. Den er spicy, vegansk og indeholder 2 af de ting som kan være svære at lære at spise: tofu og koriander. Men for mig er det et kongemåltid. Der er smæk på smagen, masser af grøntsager og mættende protein - what's not to love?

På en bund af grøntsagsnudler i asiatisk marinade ligger de sprøde tofu-vafler og hygger sig - og hele portionen løber op i 469 kcal. Hører du til de tofu-forskrækkede kan du smække et marineret, stegt kyllingebryst på i stedet for.

Brug de grøntsager du har lyst til. Vil du lave disse tofu-vafler, kræver det fast tofu. Lige nu kan man få sådan en pakke her med 200 g til 15 kr i Kiwi. 

Tofu smager ikke af meget i sig selv - men er særdeles nem at overtale til at optage smag. Man kan marinere det før stegning og efter stegning - eller begge dele (tak til Månebarnet for tofu-tips). Jeg nuppede den sidste model.

Jeg valgte at marinere i tamari, som er en hvedefri soya (50 g), neutral olie (3 g), revet ingefær (7 g) og revet hvidløg (5 g) + ½ tsk five spice.

Marinaden røres sammen og tofuen lægges i. Lad den trække ca 15 og vend den et par gange undervejs. I mellemtiden gøres grøntsagerne klar.

Jeg valgte at bruge squash (200 g), gulerod (95 g), gul peber (60 g) og rød peber (60 g). Det er altid den klargjorte ting man vejer på. Jeg vejer gerne det hele efterhånden som det bliver snittet.

Peberfrugterne blev snittet i lange strimler og gulerod + squash blev kørt til spiraler på min spiral-maskine. En slip-let pande blev varmet op og grøntsagerne sauteret i egen væde.

Tofuen blev fisket op af marinaden som blev kørt af med en lille dejskraber - og gemt. Den blev derefter duppet tør og smidt i vaffeljernet. Luk det forsigtigt og vær tålmodig. Det tager lidt tid at få det lukket. Har du ikke et vaffeljern til belgiske vafler, steges tofuen bare på en slip-let pande.

Når tofuen er sprød tages den ud af jernet (eller af panden) og lægges tilbage i marinaden. Når den har suget lidt er den klar til servering. Resten af marinaden hældes over de lune grøntsager.

Det giver en stor portion aromatiske grøntsagsnudler. Anret i en varm tallerken.

Læg de sprøde, marinerede tofu-vafler ovenpå.

Pynt evt af med en smule sriracha, lidt hakket koriander og et drys nigellafrø. Dig in!

Kcal-regnskab:

200 g tofu = 288
50 g tamari = 37
7 g ingefær = 6
5 g hvidløg = 8
3 g olie = 27
95 g gulerod = 35
120 g peberfrugt = 36
200 g squash = 36

I alt: 469 kcal - "Gratis": five spice, sriracha, koriander og nigellafrø. Disse er anvendt i så små mængder at de knapt kan vejes.

Hvis du aldrig har spist tofu før, så lad mig fortælle dig lidt om det her. Konsistensen er et sted mellem stegt halloumi og fast kylling. Smagen er som sagt ret neutral, men smager jo så her af de ting marinaden består af. Giv det en chance, det er bedre end sit rygte...

Ingen kommentarer:

Send en kommentar