lørdag den 17. august 2013

Ris lavet af blomkål...

På fastedagene gælder det om at få noget der fylder i maven for mindst mulige kalorier. Ris og pasta koster kassen i kalorieregnskabet, så det er smart at udskifte dem med andre ting f.eks som tilbehør til sine gryderetter. Nudler kan man lave af pastinakker, persillerødder, gulerødder og squash - se hvordan lige her. Og ris? Dem kan man lave af blomkål:

Her er de lavet meget grove, men kan kan også lave dem finere så de ligner ris mere. Og det er SÅ nemt!

Blomkål indeholder kun 25 kcal pr 100 g - kogte ris indeholder ca 140 kcal pr 100 g. Blomkål kan også bruges til at lave 'kartoffelmos' af. Kog buketterne møre i letsaltet vand, vrid dem grundig i et viskestykke, blend sammen med lidt mælk og smag til med salt + peber.

Når man skal lave blomkålsris kan det gøres på 3 måder: man kan enten rive blomkålen på et rivejern, give det en tur i en køkkenmaskine eller hakke det fint i hånden med en kniv. Jeg vælger det nemmeste og kører det til ris i minihakkeren.


Man kan nu tilberede risene eller servere dem rå. Jeg foretrækker at overhælde dem med letsaltet vand, lade dem trække i et par minutter og dræne dem godt.

De færdige blomkålsris kan serveres til gryderetter og andre retter med sauce. De kan bruges til en omgang stegte ris tilsat andre grøntsager og f.eks rejer. Eller de kan bruges i salater - som den her skønne Tabouleh.

4 kommentarer:

 1. Jeg skal lige høre ang blomkålsris, er det kogt letsaltet vand, eller koldt letsaltet vand, du hælder over? :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er kogt vand med lidt salt. De skal bare lige smide den værste råhed ;-)

   Slet
 2. Når du skriver 'stegte ris' - mener du så at du smider blomkåls-risene på panden? Eller er det rigtige ris?

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg mener dem her i rå tilstand. De skal bare steges på på panden i lidt olie med krydderier og det øvrige fyld i kort tid :-)

   Slet