tirsdag den 26. november 2013

Cremet tomatsuppe m/ tofu, bacon & edamamebønner...

Denne omgang bliver det til 2 sammenhængende fastedage - begge med et lille måltid. Der var tofu tilbage fra i går og det skulle bruges. Det blev derfor til denne cremede tomatsuppe med smæk på smagen:

En tyk mættende sag. Den kan selvfølgelig laves helt vegansk, men jeg flottede mig og kom lidt sprød bacon på toppen.

Jeg havde ellers forestillet mig at jeg skulle lave en blomkålssuppe - men jeg er ikke på toppen og magtede ikke at skulle handle. Det blev derfor en suppe af det der var i skuffer og skabe. Og jeg havde 2 trætte tomater der i bedste Stop Spild Af Mad stil skulle bruge i dag. 

Tomaterne skulle først flåes. Det gøres nemt ved at ridse et overfladisk kryds i hver tomat og hælde kogende vand på til de er dækkede.

Efter et par minutter fiskes de op - og skindet er nu lige til at hive af med en urtekniv. Jeg fjernede stilken + de fleste kerner og skar de flåede tomater i tern.

Hakkede tomater fra karton, friske hakkede tomater, gulerod i små tern, hakket løg og hvidløg, silken tofu, olivenolie, tomatkrydderi (brug de krydderier du kan lide), Herbamare og vand.

Løg, hvidløg og gulerod blev sauteret i olivenolien uden at tage farve. Vand + Herbamare blev tilsat sammen med de 2 slags tomat og krydderi. Blandingen fik lov til at simre 20 minutter under låg ved svag varmen.

Allerede her var det en ganske fin suppe. Men der skulle lige lidt mere til. Den bløde tofu blev tilsat, brækket fra hinanden med en grydeske og fik lov til at simre med i ca 10 minutter.

Mens suppen simrede stegte jeg 4 små skiver bacon og 'smuttede' lidt edamamebønner til at komme ovenpå.

Den færdigsimrede suppe lader visuelt meget tilbage at ønske. Men der kommer stavblenderen så ind i billedet. *Wroom wroom* og så har man en jævn cremet tomatsuppe. Smag til med urtesalt og friskkværnet peber.

Halvdelen af suppen blev serveret i en varmet skål - og toppet med 2 stykker smuldret bacon og lidt edamamebønner. Og så var der aftensmad på 191 kcal i alt. Resten af suppen spiser jeg til frokost i morgen.

Kcal-regnskab: (til 2 portioner)

150 g tofu = 96
250 g hk. tomat = 63
110 g tomat = 29
6 g olivenolie = 53
25 g løg = 12
6 g hvidløg = 8
55 g gulerod = 20
8 g Herbamare = 26
10 g stegt bacon = 32
30 g edamamebønner = 43
 
I alt: 382 kcal - "Gratis". vand, urtesalt, peber og tomatkrydderi. 2 kommentarer:

 1. nej hvor smart at bruge tofu som "tykkelses middel". Den suppe må jeg prøve i weekenden

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak :-)

   Det fungerede rigtig godt. Tror også man kan lave en pragtfuld karrysuppe på den måde. Håber suppen må smage dig :-)

   Slet