lørdag den 25. januar 2014

Kylling i karry med nudler...

Kylling i karry med nudler lyder ikke ligefrem som fastemad - og det er det heller ikke i traditionel forstand. Men med lidt hiv og sving kan det sangtens laves for få kcal. Glem den fede opbagte sauce og lav den i stedet af blomkål - og lav nudlerne af grøntsager: 

Og vupti: så der der aftensmad for 250 kcal. 

Idéen til retten opstod torsdag da jeg kom hjem fra ferie med sådan en færdigstegt kylling under armen. Efter at ha' spist det jeg kunne af den, gemte jeg resten af kødet og kogte en fond på skroget. den afkølede fond blev skrabt fri for fedt. Og nu havde jeg så både fond og kød til en omgang kylling i karry.

Det er ikke første gang jeg laver en karrysauce på blomkål (se her), så jeg vidste at det ville blive godt. Denne gang blev den dog uden andre grøntsager end løg.

Blomkålen blev snittet lidt rustikt og kogt mør i fonden + lidt vand så det lige akkurat dækkede.

Det skal ikke koge alt for længe, kun til det lige akkurat er mørt. Og så er det bare at stikke en stavblender i gryden og *wroom wroom* blende det til en lind sauce. Man kan evt tage lidt af væden fra, blende og så justere konsistensen med det. Smag til med urtesalt og friskkværnet peber.

Kyllingen blev skåret i mundrette bidder og løgene blev snittet i tynde både.

Løgene blev sauteret i lidt olie - og tilsat karry som fik lov til at stege med i 1 minuts tid. Blandingen blev hældt i suppen sammen med kyllingen og fik lov til at simre ved svag varme mens jeg lavede nudlerne af røde snackpebre og squash.

Meget lange økologiske snackpebre blev snittet i tynde strimler.

Røde fine nudler.

Jeg havde været heldig at finde 2 meget lige squash. De blev kørt igennem spiralmaskinen. Har du ikke sådan en dims, så skær først squashen i tynde skiver på langs og derefter i strimler.

De 2 slags nudler blev sauteret kort på en varm pande i lidt olie - og krydret med urtesalt. Og så var der mad.

Min portion bestod af halvdelen af nudlerne og ⅓ af gryderetten. Et lille drys nigellafrø (jomfru i det grønne) både smagte og pyntede.

Kcal-regnskab:

365 g hønsefond = 73
160 g kylling = 176
500 g blomkål = 125
100 g løg = 46
6 g karry = 20
6 g olivenolie = 53

I alt: 493 kcal - "Gratis": vand, urtesalt, peber og nigellafrø. 

⅓ portion = 165 kcal

Grøntsagsnudler:

150 g peberfrugt = 45
450 g squash = 72
6 g olivenolie = 53

I alt: 170 kcal - "Gratis": urtesalt.

½ portion = 85 kcal


Ingen kommentarer:

Send en kommentar