tirsdag den 7. januar 2014

Faux mulligatawny med knas...

Endnu en fastedag på 0 kcal blev lavet om - det er koldt at faste her om vinteren og der skulle noget varmt til. En hurtig, varm og hot suppe. Og fra jeg besluttede mig for at spise noget, til suppen var klar gik der kun 10 minutter - den er nemlig lavet af 2 andre ting jeg havde klar i fryseren.   

Spicy og velsmagende karrysuppe med topping af skyr og sprød 'Bombay mix' = 385 kcal.

Det er GULD værd at ha' mad i fryseren til fastedagenen. Jeg tog bøtten med sellerisuppe, poppede den frosne suppe ud på et skærebræt og gav den et gok med kødhammeren. 200 g blev taget fra, resten kom retur i fryseren. Den nemme bolognese med Dolmio var i forvejen frosset i pakker a 200 g, så sådan en tog jeg også op. De to ting kom i en gryde sammen med en sjat vand og tøet op. 

Det var jo nærliggende at give suppen smag ligesom hjemme i Indien - så jeg hev krydderiskuffen op og fandt den gode karry frem. I skabet hentede jeg et glas med 'Bombay mix', som er en blanding af tørrede ærter, sprøde sager af kikærtemel og stærke krydderier (det kan sagtens erstattes med en håndfuld edamamabønner eller lidt hakkede, ristede nødder). Klog af skade, blev det også til lidt kølende skyr.

Suppen blev også smagt til med en smule gurkemeje, et par dråber stærk chilisauce, masser af friskkværnet sort peber og urtesalt. Skyren blev rørt lind med lidt vand.

Den varme suppe blev toppet med skyren og det sprøde knas. Uha, det var en hot sag. Men meget mættende og tilfredsstillende.

Kcal-regnskab:

200 g sellerisuppe med tofu = 62
200 g bolognese med Dolmio = 262
5 g karry = 21
25 g skyr = 15
5 g Bombay mix = 25

I alt: 385 kcal - "Gratis": vand, gurkemeje, chilisauce, peber og urtesalt.

Det er virkelig en fordel at ha' flere forskellige retter på lager som kan kombineres på kryds og tværs. For mig handler det om ikke ar bruge for lang tid i køkkenet på fastedagene, men bare at kunne lave noget hurtigt. 
1 kommentar:

  1. Giver dig helt ret i at mad i fryseren er en glimrende ordning. Jeg bruger det selv. sætter mad i fryseren i portioner, laver til 4-6 mennekser og resterne fordeles og kommes på frys. I dag efter en nattevagt kunne jeg så hurtigt fremtrylle en god varm hjemmelavet tomatsuppe. Dertil serano skinke, lige vendt på en pande og et nærende velsmagende måltid på få minutter. Men der skal så også spises fra fryseren for har en hel liste over hvad jeg skal lave fremadrettet :-)

    SvarSlet