mandag den 11. november 2013

36., 37. og 38. fastedag: Ferie, fiasko og faste...

Fredag d. 1/11 tog jeg på ferie. Der blev hygget og spist. Jeg havde en forventning om at det sagtens kunne kombineres med faste. Søndag tog jeg en fastedag (37). Det blev ikke på 0 kcal, men med et lille måltid sammen med min familie: 

Oksekød svitset sammen med tomatpuré og spidskommen - lagt på salat af romaine, peberfrugt, løg, majs og tomat + dressing af 5% cremefraiche. Aner ikke hvor mange kcal det indeholdt, men det var i hvert fald ikke over 500.

Dagen efter ville jeg tage endnu en fastedag (38), da vi skulle på en lang køretur. Det gik rigtig godt, lige til vi kom tilbage. Jeg begyndte at lave aftensmad og nippe til de rodfrugter som skulle bages i ovnen. Og det blev fatalt: for pludselig vældede en voldsom ursult op i mig og gjorde mig til et frådende glubende fasteuhyre. For første gang måtte jeg kaste en fastedag på gulvet. Well, jeg kylede den nærmere med stor fart ind i væggen. For mens maden blev færdig åd jeg flere grøntsager, småkager, masser af slik og 'det løse' + gik om bord i rødvinen. Wow, jeg havde slet ingen impulskontrol. Det var faktisk en smule skræmmende.

Aftensmaden var store hakkebøffer af hest, ovnbagte rodfrugter, ristede kartofler, rå rosenkålssalat med appelsin og en chipotle-mayonnaise. Nøj, det var godt - og jeg kastede ind.

Men ingen fråds uden konsekvens. Føj, hvor blev jeg forspist på den rigtig urare måde. Jeg var meget tæt på at gå ud og stikke en finger i halsen. Men jeg konkluderede i stedet at faste og ferie ikke var den rette kombination for mig.  

Resten af ferien tog jeg den med ro, sprang morgenmaden over og kørte en slags 16:8. Men jeg kunne mærke et snigende ubehag, træthed i kroppen og flere smerter. Er jeg mon blevet SÅ følsom overfor kulhydrater - og hvidt brød i særdeleshed? 

I lørdags rejste jeg så hjem og kombinerede det med en fastedag (38). Det var nemmere end forventet. Der var røget ca 2,5 kg på i ferien - så nu er der lidt ekstra at gøre godt med igen. I dag nuppede jeg også en fastedag - og har frosset som en lille hund og droppede at faste på 0 kcal. Det blev i stedet til et lækkert måltid på ca 380 kcal. Og den opskrift får du i det næste indlæg...


Ingen kommentarer:

Send en kommentar