tirsdag den 11. marts 2014

Varm ægge-kaffe...

Her kommer en opskrift der kræver en ja-hat af format. Første gang jeg selv hørte om drikken var jeg skeptisk, men også meget nysgerrig. Det er en slags Caffe latte - uden mælk, men med rå æg og en masse tilsat fedtstof. Ja, du læste rigtigt - rå æg.

Det ligner jo til forveksling den ægte vare. Den mætter godt og fylder i maven - og denne størrelse indeholdt præcis 200 kcal.

Drikken er et hit blandt folk der følger LCHF og jeg har lånt opskriften her hos Madbanditten. Den består af 3 ting: kaffe, æg og kokosolie. Og vaniljepulver, hvis man er til det. Tag ægget ud fra køl et par timer før så det får stuetemperatur - ellers køler det kaffe for hurtigt ned. Jeg bruger koffeinfri pulverkaffe, men man kan bruge lige den kaffe man foretrækker.

Tænk at det er dagens 'måltid'?

Der skal en god blender eller stavblender til - så jeg hev min Bamix frem og satte piskeskiven på. Jeg kogte vand og lavede 2½ dl stærk kaffe.

I et blenderglas blev æg, kokosolie og vaniljepulver pisket skummende *wroom wroom*. Kaffen blev tilsat under fortsat piskning. Og så var den klar til at hælde op i et glas.

Skummende og lækker. Jeg sødede den med en smule Sukrin+. Og så drak jeg den i små slurke. Wow, det var en lækkerbisken. Det føltes helt forbudt. Jeg er glad for at jeg endelig fik mig taget sammen til at prøve.

Den kan også laves uden æg men med mere fedtstof i form af smør eller klaret smør (ghee). Og nej, der er ikke noget i vejen for at bruge rå æg - for danske økologiske æg er erklæret salmonellafri. Desuden piskes ægget jo sammen med varm væske og bliver dermed 'tilberedt'.

Jeg skal helt klart prøve flere forskellige versioner af - og eksperimentere med mængden af fedtstof.  Lige nu er jeg på time nr 48 af en faste på 60 timer og alt hvad jeg har fået er en portion selleri-fettuccine med bolognese, hytteost og basilikum i går aftes og så den her for 3 timer siden - og jeg er stadig tilfredsstillet uden det mindste tegn på sult.

Kcal-regnskab:

2½ dl kaffe = 0
44 g æg  (1 lille) = 64
15 g kokosolie = 135
¼ tsk vaniljepulver = 1

I alt: 200 kcal

2 kommentarer:

  1. Den kan også anbefales med chai the. Så synes jeg faktisk at den er bedre.

    SvarSlet
  2. Gisp! Det smager fantastisk. Ny bedste kaffedrik.

    SvarSlet