mandag den 10. marts 2014

Selleri-fettuccine med bolognese, hytteost og basilikum...

I dag fik jeg lyst til 'pasta med kødsauce' - og havde heldigvis stadig lækker bolognese i fryseren. Men ak, jeg havde udlånt min spiralmaskine, så grøntsags-spagetti kunne jeg kaste en hvid pind efter. Jeg fik den idé at lave en meget tynd selleri-wrap på en lidt anden måde og skære ud i strimler til fettuccine - og det var bestemt ikke tosset.

Jeg toppede med hytteost og basilikum - og endte med et solidt måltid på 490 kcal i alt. 


Til 'fettuccinen' skal der bruges 4 ting: knoldselleri, æg, loppefrøskaller (HUSK) og salt. Her har jeg brugt urtesalt.

Du kan se hvordan man laver 'dejen' lige her. Men i dag blendede jeg sellerien meget finere, tilsatte mere æg og ½ dl vand. Den blev smurt meget tyndt ud - og kun bagt 10 minutter ved 160°C varmluft. 

Mens 'pastaen' var i ovnen, varmede jeg bolognesen og rørte lidt hytteost med hakket basilikum.

Den lune wrap blev rullet let sammen og skåret ud i strimler med en skarp kniv. 

Selv om det teknisk set er en tynd æggekage med selleri var det ikke nogen dårlig erstatning for rigtig fettuccine.

Man kan jo sagtens bare nøjes med at spise dem med bolognese på - eller man kan bruge dem med andre slags sauce. De vil også kunne bruges f.eks i en asiatisk salat.

Der var ikke rigtig 'råd' til et god skud fuldfed ost - men hytteost rørt med hakket basilikum var et godt alternativ.

Efter jeg havde taget de sidste billeder vendte jeg det hele sammen og gav det 1½ minut i mikroovnen så osten smeltede sammen med resten. Nøj, det var en god middag - og meget mættende.

Kcal-regnskab:

125 g selleri = 44
82 g æg = 119
4 g loppefrøskaller = 2
190 g bolognese = 249
60 g hytteost = 60
10 g basilikum = 3

I alt: 490 kcal - "Gratis": urtesalt og vand.



2 kommentarer:

  1. Hvor er du kreativ Malou. Det ser VILDT godt ud!! Wauw

    SvarSlet
  2. Super idé - den skal helt sikkert prøves :-)
    Mvh Kathe

    SvarSlet