lørdag den 29. marts 2014

Soja-pasta med svampe i 'flødesauce'...

Pasta og flødesauce på en fastedag har før været en ønskedrøm - og nu kan det faktisk lade sig gøre, med lidt hiv og lidt sving. Det blev i dag til en stor portion soja-pasta med en cremet lækker svampestuvning til aften:

Et kongemåltid på blot 455 kcal.

Ud over pastaen er der kun 5 ingredienser i (+ salt og peber). Det siger sig selv at der ikke er 'råd' til fløde på en fastedag, men her kommer hytteosten så snigende ind fra højre med et par fortræffelig egenskaber: den smager lidt mildt af fløde + den smelter ved opvarmning og bliver lækker cremet. Og på den måde får man en let sauce der både er fløde og ost i et. Smart, ikke? Ja ja, ved godt jeg skrev i går at retten skulle være vegetarisk - men jeg fik altså lyst til at komme lidt røget filet i.

Løg i tynde både, rensede champignons, røget filet (som blev skåret i små stykker), hytteost, finthakket hvidløg og frisk timian.

Svampene blev skåret i tynde skiver.

Løg, hvidløg, røget filet og svampe kom på en varm slip-let pande og sauterede til det meste væde var fordampet. En god tot hakket timian kom ved. Lidt af blandingen blev taget fra til at toppe retten med. Hytteosten blev blendet og tilsat resten, hvorefter den fik lov til at smelte til en cremet sauce under omrøring. Der blev smagt til med urtesalt og peber.  

I mellemtiden havde jeg kogt 50 g af den proteinrige soja-pasta.

Den afdryppede pasta blev overhældt med de cremede svampe og toppet med det ekstra fyld. Et par timiankviste blev det også til. 

Jeg vendte de cremede svampe rundt i pastaen og gik i krig. Oh la la...sikke en sauce. Det var virkelig en positiv overraskelse.

Men meget mere end jeg kunne spise. Jeg fiskede de fleste svampe fra og levnede alligevel en del. Så må det være dagens frokost i morgen.

Kcal-regnskab:

250 g champignon = 55
44 g røget filet = 39
80 g løg = 37
5 g hvidløg = 8
150 g hytteost = 153
50 g soja-pasta = 163

I alt: 455 - "Gratis": timian, urtesalt og peber.7 kommentarer:

 1. Wow det ser godt nok lækkert ud. Skal vist ud og have afprøvet det der soja-pasta :)

  SvarSlet
 2. Hej Malou.
  Jeg er lige startet på 5 2 i denne uge, og har haft min første fastedag i dag. Det er gået rigtigt godt.
  Jeg blev inspireret til at starte, da jeg så denne ret, og vi har lige spist den til aftensmad. Det smagte rigtigt dejligt.
  Jeg har dog valgt at spise 2 måltider, så jeg får 200 kcal til frokost og 300 kcal til aften. Det tror jeg er nemmere for mig i længden.
  Vil bare sige tak for god inspiration, og fortælle, at soya pastaen er på tilbud i Kvickly i denne uge.
  Vi ses nok på et tidspunkt.
  Vh
  Tenna

  SvarSlet
 3. Super lækkert!

  SvarSlet
 4. Ser sgu' bare lækkert ud, og jeg har ikke hørt om den sovs før, mums. Kan jeg forvente at den tykner lidt? Og så et spørgsmål, som jeg er bange for at jeg skulle kunne finde andetsteds... Er målene fra "rå" eller tilberedt tilstand? Og så ønsker jeg mig en gadget, der kan udregne dine super skønne opskrifter, hvis man ændrer feks i dette tilfælde, filet til kylling, så jeg kunne se, hvor meget kylling jeg kan få for 44 gram filet! :-)
  På forhånd tak

  SvarSlet
 5. UNDSKYLD, ved nærmere efterlæsning, kan jeg se, at du skriver, at sovsen tykner lidt, sorry, man! Kunne man forresten legere sovsen, eller er det ikke nødvendigt?

  SvarSlet
 6. Hvor kan jeg købe soja pasta

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg har set sojapasta i Kvickly og Irma.

   Slet