fredag den 8. august 2014

Cajun-laks med frugtig spidskålssalat...

I går var dagens ret dennes smagfulde laks, bagt med cajunkrydderi. Salaten blev en knasende sag med saft, kraft og frugt.

Hele måltidet løb op i 434 kcal. 

Der var økologisk laks med i ugens fiskekasse (luksus). Jeg valgte et flot stykke, fjernede skindet og vejede det - der var 130 g. Jeg valgte at blande lidt cajunkrydderi op i skyr til at krydre med.

5 g krydderi blev rørt op i 20 g skyr. Den her blanding er med spidskommen, sød paprika, hvidløg, cayenne, sort peber, timian, sennepskorn, oregano og havsalt. Pas lidt på hvis du ikke kender dit krydderi - det kan hurtigt blive hot, hot, hot.

Laksen duppes tør, lægges i et ildfast fad og smøres med den krydrede skyr. Laksen bages ved 175°C i 15-20 minutter alt efter tykkelse.

Mens fisken hyggede sig i ovnen lavede jeg salaten. Der var bla æbler og blåbær i ugens grøntkasse - og de skulle da straks bruges her.

Fintsnittet spidskål (200 g), æble i tern (60 g), rødløg i tynde skiver (35 g), blåbær (50 g), citronsaft (10 g) og hakket dild (5 g). Kålen krammes og vendes sammen med resten - undtagen blåbærrene. Der blev tilsat 1 tsk olivenolie (5 g) og en smule urtesalt.

Salaten anrettes på tallerkenen og toppes med blåbær. Den bagte laks serveres til. Giv evt lidt frisk citron til.

Laksen var saftig og lækker - og meget stærk. Herlig mad på en fastedag.

Kcal-regnskab:

130 g laks = 230
20 g skyr = 12
5 g cajunkrydderi = 5
200 g spidskål = 54
35 g rødløg = 16
60 g æble = 32
50 g blåbær = 24
5 g dile = 3
10 g citronsaft = 4
5 g olie = 54

I alt: 434 kcal - "Gratis". urtesalt + ekstra citron.

Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar