onsdag den 6. august 2014

Status: 1 år med 5:2...

I dag er det præcis 1 år siden jeg startede op på 5:2. Sikke et år det har været. Det har simpelthen været det bedste jeg nogensinde har gjort for mig selv. Mit helbred er blevet bedre (har stadig mange smerter, men jeg kan bedre forholde mig til dem), min vægt er blevet 30 kg mindre (dog er der sneget sig lidt ferievægt på her i sommerpausen) og jeg er ægte glad - og det kan ses.

Billedet til venstre tog min søster sidste sommer - og billedet til højre tog hun sidste mandag. Jeg føler ikke længere at jeg behøver at gemme mine overarme på samme måde. Det var første gang jeg var ude i offentligheden i en blomstret kjole - for jeg plejer at gemme mig i min helt sorte 'uniform'. 

Sådan så jeg ud da jeg vejede mest. Det er Anne der har knipset billedet sidste sommer i mit køkken.


Jeg fortryder at jeg ikke vejede mig før jeg rigtig gik i gang. Jeg ved at vægten var på ca 130 kg. Første gang jeg vejede mig sagde vægten 126,7 - så det er det jeg bruger som min før-vægt. Den her grå t-shirt fotograferer jeg mig selv i engang i mellem for at se forskellen.

Den bliver større og større. Snart ryger den til genbrug. Mit tøj bliver sendt videre efterhånden som det bliver for stort. Og her mens vægttabet står på, køber jeg aflagt tøj i div grupper på Facebook. Jeg nægter at bruge store summer på tøj som kun kan bruges i en midlertidig periode.

Venstre: Chris Tonnesen Photography - højre: Skovdal & Skovdal
Det er en stor forandring der er sket på et år. Sidste år til Mad+Medier festen blev jeg fotograferet på den røde løber - og det samme igen i år. Jeg skal love for at det udløste mange komplimenter og respekt - og jeg var næsten ved at græde.

Foto: Chris Tonnesen Photography
Sidste år vandt jeg en pris. Jeg var glad og stolt i øjeblikket. Men da jeg kom hjem og så det her billede blev jeg alligevel meget ked af det. Var det virkelig mig??? Sådan så jeg slet ikke ud oppe i mit hoved. Det ramte mig hårdt - og jeg indså at det var NU der skulle gøres noget ved det. 5:2 kom derfor som en gave fra himlen. Det har til tider været hårdt. Men det har bestemt været det hele værd.

Jeg vandt ingen pris i år. Jeg var nomineret, men det blev Chili Klaus der løb med den. Men det gjorde ikke spor, for jeg vandt noget meget bedre - nemlig min selvrespekt tilbage. Se lige det her billede som Nada tog af mig da vi sejlede fra Nyhavn til Operaen, hvor festen blev holdt. Det er en ægte glad pige!

Jeg vejer nu ca 100 kg. Mit mål hedder i første omgang 80 kg. Det mål skal det næste år bruges på at nå. Jeg har ikke travlt. Det handler om forhøjet livskvalitet, om at spise og nyde - og selvfølgelig om at faste. I året der er gået har jeg testet mange forskellige former for faste: 1:1, 16:8, 5:2 og 4:3. Jeg har fastet 4 sammenhængende dage på 2-300 kcal pr dag. Jeg har fastet 3 døgn - kun på vand. Det der virker bedst for mig er 4:3 kombineret med en god basiskost uden for meget stivelse og med masser af sundt fedt. Ikke på nogen måde LCHF, for jeg vil ha' vin, slik, kage og is som en del af min kost. 5:2 handler nemlig om at leve et godt liv - ikke om askese og fornægtelse. 

Skulle DU få lyst til at ændre dit liv og forsøge dig med 5:2 - så er her en introduktion til hvordan du kommer i gang. Jeg har lavet en 5:2 gruppe på Facebook hvor vi er lige ved at være 8000 medlemmer. Der kan man få støtte og inspiration til at køre 5:2 på en sund måde. Jeg kører gruppen benhårdt, hvilket ikke tiltaler alle. For mig er det bare vigtigt at folk selv tager ansvar for eget forløb og følger de retningslinjer der er. 5:2 er IKKE en hurtig slankekur og man skal spise mere end man regner med de dage man ikke faster. Kalorierestriktion er ikke tilladt - for vi skal ikke hurtigt, men sundt i mål. Og se lige på mig - det virker!

Og nu vil jeg tage hul på mit 2. år på 5:2. Fast vel!

13 kommentarer:

 1. Hvor fantastisk! Tillykke :) Hvor er forandringen stor - og hvor ser du strålende og dejlig ud. Hvor er det også fantastisk at det har haft effekt på dit helbred. Det kan man kun unde dig.
  Jeg kender selv situationen, hvor man ser et billede af sig selv og pludselig _ser_ sig selv. Og bliver forfærdet. Sidste år lavede jeg om på min kost og indstilling, og har nu tabt mig ca 17kg - der er stadig vej endnu, men det går fremad :) Sikke en lykkefølelse det er. - Jeg er meget glad på dine vegne!

  God vind,
  Kh Kira

  SvarSlet
 2. Super flot gået, jeg glæder mig til at få det lært rigtigt. Knus

  SvarSlet
 3. SÅ flot og SÅ dejligt du har fundet noget der fungerer for dig :-) Det allerbedste er at du nu undgår de evindelige nederlag, livet som overvægtig ofte byder på. Nu er du kommet ind i en positivt forstærkende cirkel, istedet for det modsatte <3 You go girl :-D

  SvarSlet
 4. Kæreste Malou,
  Udover det sundhedsmæssige aspekt, som vi på ingen måde kan fornægte er en KÆMPE bonus, så er det allerbedste der er sket, at du er blevet langt mere selvsikker, modig og gennem glad.
  Jeg bukker mig i støvet, tager hatten af og byder dig op til endnu en dans - SÅ godt gået, du skønne skøre dame!

  Og husk at NYD hele rejsen. Også en sommerferie med lidt vægtøgning.

  Næste mission: at du min. en dag går iklædt en helt anden farve end sort fra top til tå i løbet af det næste år ... I dare you!

  Kærligst Nada

  SvarSlet
 5. Super godt gået - hæfter mig yderligere ved hvordan din hud gløder og stråler. Stort tillykke herfra - godt arbejde. Mange hilsner Christina

  SvarSlet
 6. Det er bare så flot, og du ser rigtig dejlig og glad ud.
  Der er kommet ekstra liv i øjnene. :)

  Jeg tror naturligvis på dig, men jeg kan ikke få ind i hovedet at du vejer 100 kg nu.
  Dit ansigt er så fint, og sikke nogle flotte ben! <3
  Held og lykke med resten af vægttabet, selv om jeg ikke tror du får brug for det. :)

  SvarSlet
 7. Tillykke med de super flotte resultat, du er virkelig en inspiration til menneskeheden. Har prøvet at starte, men har meget svært ved at faste men håbet at det med tiden bliver nemmere ;o) . Må jeg spørge om du har trænet i forløbet eller om det udelukkende er kosten ?

  Held og lykke fremover følger dig og håber at kunne gøre det efter
  Mange Hilsner fra Vickie

  SvarSlet
 8. *HIGHFIVE*
  Du har i sandhed gjort dig fortjent til det nye kælenavn, kære Petit Four ;-)

  Skidegodt gået! Jeg er megastolt af dig! (men det var jeg altså også i forvejen, du dejlige quinde!)

  SvarSlet
 9. Respekt !! Det er virkelig godt gået. Og at du samtidig kan være sådan en stor inspiration for os andre med lækre, flot illustrerede opskrifter er bare fantastisk !!

  SvarSlet
 10. Tillykke, Malou! Du ser rigtig godt ud og hvor er det fedt at du har genfundet din selvtillid. Jeg er også stadigvæk MEGA glad for 5:2. Er tilbage på hesten den her uge efter en måneds "feriepause". Hvor er det rart!

  Pøj pøj med de næste 20kg - hvis nogen kan, du kan!

  Kh
  Kerry

  SvarSlet
 11. Wauw du er virkelig blevet lækker!!! :O
  Flot kamp og tillykke med det indtil videre opnåede resultat :D

  SvarSlet
 12. Hvor er du sej. Jeg vil gerne sige tak for fantastisk inspiration. Jeg er selv på 5:2 kuren. Den første kur som rent faktisk virker og som er nem at overholde. Din inspiration har gjort det meget nemmere. :)

  SvarSlet
 13. For dælen Malou.. Nu har jeg jo fulgt dig i maaaaaaaaaange år. Man kan jo se det blot på din udstråling. På mange måder minder vi to meget om hinanden, jeg er bare ikke så åben om det, som du er. Det tager jeg hatten af for. Skrev et laaaangt indlæg til dig, da du skrev om blokader. Men nettet kagede, så fik det aldrig sendt. Men hvor er jeg glad for at det virkede for dig.

  Jeg er netop i dag startet op på 5:2.. Nu har jeg overskuddet, er kommet af med alt smertestillende og er stædig.. Men rygraden er ikke for god, så food prepper, ellers falder jeg i på arbejdet.

  Egentlig ville jeg bare sige at du ser pisse godt ud og at jeg nyder at følge med :) keep up the good work :)

  - strawberryonion

  SvarSlet