mandag den 4. august 2014

Bønnesalat med karry-torskerogn...

Så er jeg endelig tilbage på min pind igen. Det har været en skøn sommerferie - men nu skal der samles op på 5:2 igen. Det har været en ret hård dag, for jeg var allerede skrupsulten fra morgenen af. Dagens måltid blev derfor rykket frem så jeg kunne spise allerede kl 16.30. Det blev til denne knasende salat med smæk på smagen:

Masser af sprøde grøntsager, toppet med en laber creme lavet på torskerogn. Let og lækkert her i varmen. Hele portionen er på 396 kcal.

Grøntsagerne var dejlige grønne bønner fra Samsø, rød peber og et rødløg.

De øvrige ingredienser: skyr, citron, torskerogn, karry, nigellafrø og Sriracha (chillisauce).

Den røde peber (85 g) blev skåret i fine strimler og løget (35 g) blev snittet papirtyndt på mandolin. De grønne bønner blev skyllet, nippet og tørret (300 g). Bønnerne blev derefter dampet kortvarigt i letsaltet vand og afkølet helt i isvand. Jeg foretrækker dem med meget knas.

Citronen blev presset og saften (35 g) blev hældt over rødløgene. De må gerne trække i et par timer - men jeg har et snydetrick. Det kom film på skålen og den fik 30 sekunder på optøningsprogrammet i mikrobølgeovnen. Nemt, ikke? Citronsaften drænes fra og gemmes til dressingen.

De afkølede bønner blev vendt med de citronmarinerede rødløg og den røde peber. Der kom 1 tsk olivenolie (5 g) ved, samt en smule urtesalt.

Citronsaften tager farve af løgene og bliver så fin lyserød. Torskerogn (125 g) moses med skyr (75 g), karry (5 g), lidt urtesalt og citronsaften.

Det giver en laber gul creme. Den kan også sagtens serveres med en masse gnavegrønt til at dyppe i.

For nemheds skyld kom jeg den i en sprøjtepose. Den kan også sagtens fordeles med en ske.

Cremen blev sprøjtet ud over salaten. Er der mere tilbage kan den serveres ved siden af.

En smule Sriracha og et drys nigellafrø - og så var der mad.

Uhm, en herlig måde af få både grønt og fisk på en fastedag. Jeg guffede hele den store portion i mig - for jeg nupper endnu en fastedag i morgen og det betyder at der nu er 24 timer til det næste måltid.

Kcal-regnskab:

300 g grønne bønner = 100
85 g rød peber = 26
35 g rødløg = 16
35 g citronsaft = 13
5 g olivenolie = 54
125 g torskerogn = 125
75 g skyr = 45
5 g karry = 17

I alt: 396 kcal - "Gratis": urtesalt, Sriracha og nigellafrø.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar