søndag den 10. august 2014

Græsk bøf med skyr-tzatziki og bondesalat...

Dagens ret blev en 'hvad er der i køleskab og fryser' ret - og endda en ret så laber en af slagsen. En saftig græsk hakkedreng med masser af grøntsager til. Et kæmpe måltid med masser af smag.

Så meget mad for kun 452 kcal.

Bondesalaten først. Den har godt af at trække lidt smag på køl. Det blev med grønt fra ugens kasse og en agurk jeg havde liggende.

Tomat i mundrette bidder (150 g), agurk uden kerner (100 g), fintsnittet forårsløg (15 g), snackpeber i strimler (30 g), citronsaft (10 g), basilikum (5 g) og persille (5 g).

Der hele blev blandet sammen - og krydret med urtesalt og friskkværnet sort peber.

Og så til 'tzatzikien'. Det blev den rigtig nemme og hurtige udgave. 

Skyr (125 g), revet vredet agurk (50 g), hvidløg (4 g) og hakket dild (5 g).

Det hele røres sammen og krydres med revet hvidløg, salt og peber. Det er ikke nødvendigt at tilsætte citronsaft, for skyren er syrlig nok i sig selv.

Og så til den græske hakkedreng. Kødet havde jeg fundet i fryseren og lynoptøet. Det fik desværre kødsaften til at forsvinde og tage farven med. Derfor kom jeg kartoffelfibre i for at holde den saftig.

Hakket oksekød (200 g), hakket persille (10 g), hvidløg (6 g) og Naturlic Fiber (1 spsk - 2 g).

Hvidløget rives og det hele æltes godt sammen - og krydres med salt, peber og evt tørret timian (jeg glemte desværre at komme det i).

Farsen formes til en bøf - og tørsteges på en slip-let pande til den fjedrer let i midten. Lad den trække et par minutter i folie efter stegningen.

Jeg valgte at smide lidt sprøde salatblade (50 g) med på tallerkenen også. Jeg rev dem i grove stykker med fingrene - og så var det bare at anrette.

Uhm, et pragtfuldt måltid på en fastedag. 

Kcal-regnskab:

200 g hakket oksekød (3-6%) = 252
10 g persille = 5
6 g hvidløg = 10

125 g skyr = 82
50 g agurk = 7
4 g hvidløg = 7
5 g dild = 3

150 g tomat = 39
100 g agurk = 14
30 g peberfrugt = 9
15 g forårsløg = 5
10 g citronsaft = 4
5 g persille = 3
5 g basilikum = 2

50 g grøn salat = 10

I alt 452 kcal - "Gratis": Urtesalt, peber og Naturlic Fiber.

2 kommentarer:

  1. Hold op hvor ser det lækkert ud <3 men jeg kan godt se jeg har noget at lære: Den portion kan simpelthen ikke være i min mave - der er hvad jeg spiser på 2 måltider. Ville det være muligt at bytte skyr ud med cremefraiche og vælge kød med 10% fedt? Så skal jeg jo ikke have så meget for at få samme mængde kcal? Hvad siger du til det Malou? Hilsen Rikke

    SvarSlet
  2. Lækkert, lige hvad jeg trænger til. Min indkøbseddel er skrevet.

    Kh. Lis

    SvarSlet