søndag den 24. august 2014

Vegetarisk ovnret med aubergine og spinat...

Her får du opskriften på en herlig vegetarret. Det kan vel egentlig kaldes en lasagne uden pasta, da den er lavet i lag. Den er smovset og lækker - perfekt til en fastedag.

Den ovnbagte sag blev serveret med sprøde broccolibuketter. Portionen på billedet løb op i 243 kcal.

Det er en utrolig nem sag at smække sammen. Kræfterne var små, så jeg greb efter de nemme løsninger. Spinat fra fryseren, færdig tomatsauce fra glas, hytteost, revet ost og en aubergine. Ovnen blev tændt på 200°C.

Aubergine (250 g), spinat (150 g), Ekstra krydret Dolmio (200 g), hytteost 4,5% (125 g) og revet mozzarella (50 g).

Auberginen blev skåret i tynde skiver på langs.

Aubergineskiverne blev lagt på en bageplade, belagt med bagepapir, og bagt 15-20 minutter.

De bagte aubergineskiver blev tage af pladen og resten gjort klart.

Spinaten blev tøet op og vredet fri for overskyende væske.

Retten blev samlet i et lille fad på 12 x 20 cm. Først et lille lag tomatsauce.

Derefter aubergineskiver. De kan med fordel klippes på langs så de passer til fadet. Jeg fik 3 lag aubergine ud af det.

Ovenpå blev ⅓ af hytteosten fordelt.

Og derefter halvdelen af spinaten (der skal ikke spinat på det øverste lag).

Og så ⅓ af tomatsaucen. Gentag - og slut af med et lag aubergineskiver.

Det sidste tomatsauce blev fordelt på toppen.

Efterfulgt at det sidste hytteost.

Og til sidst den revne mozzarella. Det kan virke tosset på nogen at bruge så mange kcal på ost. Men når man, som jeg, kun spiser 1 måltid om dagen er 500 kcal meget og man kan derfor sno sig lidt.

Retten bages 20-25 minutter til overfladen er gylden og boblende. Fadet stilles til afkøling i ca 15 minutter før der anrettes.

Da retten er blød med blød på er det dejligt med noget knas til. Jeg tog derfor 85 g broccoli og skar i rustikke buketter. De blev overhældt med kogende vand + lidt salt og fik lov at stå i et par minutter.

Jeg anrettede halvdelen af retten sammen med den sprøde broccoli. Utroligt at man kan få så meget mad (og blive så mæt) for blot 243 kcal. Jeg havde egentligt planlagt at spise hele portionen + broccoli (456 kcal), men det var slet ikke nødvendigt.

Kcal-regnskab:

250 g aubergine = 50
150 g spinat = 30
200 g Dolmio (ekstra krydret) = 78
125 g hytteost 4,5% = 128
50 g revet mozzarella = 141

I alt: 427 kcal - halvdelen: 214 kcal

Serveret med 85 g broccoli (29 kcal) - i alt: 243 kcal.

Og så er der rester til i morgen, som er endnu en fastedag. Der vil jeg lave en broccolisalat med æble og sur/sød dressing til.

7 kommentarer:

 1. Nøj hvor lækkert.
  Den vil jeg prøve en dag. Er i forvejen rigtig glad for moussaka, så en kødfri udgave med ost kan kun være en succes. :-)

  /Line

  SvarSlet
 2. Hej Elin

  Du tager pis på mig ikke? Nu må I godt nok snart begynde at tage jer lidt sammen på Findeopskrifter.dk - det er så pinligt at I bliver ved med at kontakte mig. Den måde I forsøger at fiske populære bloggere til at tilmelde sig så I kan tjene penge på deres indhold er SÅ usmageligt - og det er den samme dumme standartsmøre hver gang.

  Det er også mig der driver bloggen Klidmoster.dk - og der har jeg skrevet hvad jeg syntes om jer og jeres metoder. Læs selv indlægget Findeopskrifter.dk - bloglands landevejsrøvere som griner hele vejen i banken

  Jeg vil sætte stor pris på aldrig at høre fra jer igen!

  /Malou

  SvarSlet
 3. Det smager jo rigtigt godt!
  Tusind tak for en rigtig lækker vegetarret. Min mand stod i køkkenet, og med lidt hjælp fra mig fik han fremtryllet retten!
  Vi fik den dog med en hvidløgsudgave af Dolmioen (Rema havde kun den og den almindelige), hakket og frossen spinat og med revet Klovborgost som topping.
  Det er bestemt ikke sidste gang, at retten står på middagsbordet her på matriklen.

  Rigtig god lørdag :-)

  SvarSlet
 4. Det ser vildt lækkert ud. Vil prøve at lave det i aften. Men jeg har en pose frisk spinat, nogen gode idéer eller råd til hvordan jeg skal gøre med det? Skal jeg varme det op først og lade det falde sammen? Er mængden den samme?

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak :-)

   Ja, jeg syntes du skal varme det op og lade det falde sammen - og så veje 150 g af.

   Slet
 5. Hej.
  Super opskrift. Vi har brugt aubergine "pladerne" til en næsten alm lasange. En kødsovs lavets uden fløde/mælk men med masser af grøntager, lidt most feta oven på sovsen (mellem pladerne) og lidt revet mozarella på toppen.
  Det blev ret godt og retten endte med 70 kal/100g.
  Brugen af feta skyldes, jeg aldrig har brudt mig om hytteost - nærmere bestemt klumperne i hytteost. Forsvinder de klumper, når hytteosten varmes op? Kan se du bruger den i flere retter.
  /Heidi

  SvarSlet