onsdag den 20. august 2014

Ovnbagt æggekage med kylling...

Ovnbagt æggekage eller bundløs tærte er et stensikkert hit på fastedage. Æggene garantere protein som mætter godt. Her har jeg lavet en version af en rest kylling og lidt grønt: 

En stor og mættende portion på 472 kcal.

Æg og mælk til æggemassen - hvad du har lyst til som fyld. Jeg måtte i grøntsagsskuffen og fryseren efter grønt. Der var også en rest grillkylling i køleskabet fra weekendens tømmermændsmad som passede perfekt til formålet. Brug det fyld du har lyst til.

3 æg (150 g), ½ dl letmælk (50 g), ærter (50 g), strimlet rød peber (50 g), snittede forårsløg (30 g) og kylling hevet i grove strimler (150 g).

På en pande sauteres peberfrugt, ærter, det hvide og noget af det grønne fra forårsløgene (gem lidt det grønne til pynt) og kyllingen. Tilsæt evt tørret timian. Læg fyldet i et ovnfast fad på ca 20 cm.

Pisk æggene sammen med mælken og tilsæt urtesalt og friskkværnet sort peber. Hæld æggemassen over fyldet og bag æggekagen ved 175°C i ca 20 minutter.

Lad den færdige æggekage hvile lidt efter bagning.

Pynt med det grønne fra forårsløgene (eller f.eks karse) + et par dråber Sriracha hvis du er til den slags.

Spis så meget, eller så lidt, af æggekagen som du har lyst til - og gem evt resten til frokost dagen efter. Husk at det ikke gælder om at klemme 500 kcal indenbords, men blot det man kan rumme. 

Kcal-regnskab:

150 g æg = 215
50 g letmælk = 24
150 g stegt kylling = 173
50 g ærter = 35
50 g rød peber = 15
30 g forårsløg = 10

I alt: 472 kcal - "Gratis": salt, peber og Sriracha.


4 kommentarer:

 1. Anita (moccapigen)20. august 2014 kl. 06.17

  Den opskrift kunne ikke komme på et bedre tidspunkt. Ikke fordi jeg faster, men fordi jeg lige har været så svineheldig at købe 30 flotte øko landæg for 45 kr. af en god kollega. Det er eddermame mange æg til enlige 'lille' mig :-D

  SvarSlet
 2. Sikke en fin variation af æggekage. Jeg lavede selv en æggekage i ovn i går. Dog brugte jeg 1½tsk bagepulver rørt i æggene. 10 æg - 1½ dl mælk. Så blev den høj og flot. Til fyld brugte jeg skinkestrimler, et helt broccoli, to porrer og lidt ærter :) Mums mums

  SvarSlet
 3. Jeg er begyndt at anvende skyr i stedet for mælk i æggekager. Det giver en dejlig cremet og fyldig æggekage, og endnu mere protein. I øvrigt: tak for al den inspiration og viden, du giver videre til os andre.

  SvarSlet
 4. Tak til Bente for info om skyr. Jeg drikker nemlig ikke mælk.

  SvarSlet