tirsdag den 3. juni 2014

Koldskål med skyr og banan + 2 slags topping...

Sommer = koldskål. Her får du en forfriskende sag som kan spises på en fastedag. Den er her serveret med 2 forskellige slags topping:

Koldskål med nektarin, blåbær og et drys rålakrids = 234 kcal.

Koldskål med ymerdrys, nektarin og frysetørret hindbær = 243 kcal.

Når koldskål skal gøre det ud for et måltid er det en god ide at tilsætte protein for at give mere mæthed. Jeg havde en banan liggende som også røg i - den naturlige frugtsødme klæder det syrlige i kærnemælken og skyren. Opskriften er til 2 store portioner:

Kærnemælk (350 g), skyr (250 g), banan (80 g), 1-2 spsk Suvida (brug det kaloriefrie sødestof du foretrækker), revet skal af ½ økologisk citron og lidt vaniljepulver.

Blend skyr, banan, sødestof, citronskal og vanilje *wroom wroom* til en homogen masse. Pisk kærnemælken i og smag evt til med mere sødestof. Køl koldskålen helt ned inden servering. Der er 52 kcal pr 100 g koldskål.

En portion vejer 340 g og indeholder 177 kcal. Den kan spises som den er eller toppet med f.eks frugt eller knas.

Kammerjunkere er jo i virkeligheden bare fede småkager - og derfor no go på en fastedag. Man kan dog lave andre lækre sager at komme ovenpå.

Selv om det ikke anbefales at spise hurtige kulhydrater på fastedage kan en smule knas fra usødet ymerdrys sagtens gå an.

10 g ymerdrys = 33
75 g nektarin = 53

I alt: 66 kcal - "Gratis": et lille drys frysetørrede hindbær.

75 g nektarin = 33
50 g blåbær = 24

I alt: 57 kcal - "Gratis": et lille drys rålakrids.


Kcal-regnskab for koldskålen:

350 g kærnemælk = 123
250 g skyr = 163
80 g banan = 68

I alt: 354 kcal - "Gratis": vaniljepulver, citronskal og sødestof. Vanilje og citron er i så små mængder at det ikke kan vejes og regnes med.

1 kommentar:

  1. Hej Malou. Nu ved jeg hvor sirlig og perfektionistik du er.. så jeg vil lige høre om hvordan 75 g nektrin kan give 53 kcal i den første servering og 33 kcal i anden omgang? Er det måske 10 g ymerdrys der giver 53 kcal, eller er jeg helt galt på den? endelig ikke en kritik, elsker dine blogs og dit arbejde.
    Sofie :)

    SvarSlet