onsdag den 11. juni 2014

Maskeret blomkål med torskerogn og rejer...

Her i varmen kan det være dejligt med kold mad. I dag får du en 5:2 optimeret version af den gamle klassiker maskeret blomkål:

Det er en herlig lille retro-ret. Her har dressingen fået et skud torskerogn så den mætter mere. Og hele herligheden indeholder blot 314 kcal.

Det er faktisk en ret så simpelt sag. Alt hvad der skal bruges er: blomkål, torskerogn, rejer, færdig skyr-dressing med sennep, honning og dild (lav din egen dressing hvis du har overskud til det), citron og lidt dild. I bedste Stop Spild Af Mad stil fik jeg også reddet et par meget slappe radiser fra at ende i skraldespanden. De kom hele i isvand i 10  minutter for at genvinde lidt sprødhed.

Rejer (150 g), blomkål (250 g), skyr med sennep, honning og dild (75 g), dild (5 g), torskerogn (60 g) og radiser (15 g).

Det var et meget lille økologisk blomkålshoved jeg havde fået fat i. Det er en 5-krone jeg har med på billedet. Du kan sagtens bruge et større eller blot buketter. 

Uanset størrelsen, er der et ret godt trick til at få et helt blomkålshoved kogt jævnt. Det kan være list svært at se på billedet, men jeg har lavet et meget dybt kryds i stokken. Det hjælper med at lede det varme vand ind i midten af hovedet også. Det lille hoved blev kogt i letsaltet vand 6 minutter - og blev vendt i gryden ca halvvejs. Test med en kødpind. Det skal endelig ikke være helt kogt, men stadig sprødmørt. For at stoppe kogningen blev det overført til en skål koldt vand, inden det til sidst blev grundigt afdryppet i en sigte.

Og så var det lille blomkål lige til at maskere.

Dressingen laves ved at mose torskerognen med skyr-dressingen - og smag til med lidt citronsaft, urtesalt og friskkværnet sort peber. Rør til sidst hakket dild i.

Og så var der bare med at få samlet resten af retten.

En passende mængde dressing smøres ud over den øverste halvdel af kålen.

Der toppes op med så mange rejer som der kan være. Resten af både dressing og rejer kommes i et par skåle og serveres til.

Der pyntes af med radiser og dild.

Den lille labre middag. 

Mættende og lækkert på en fastedag.

Kcal-regnskab:

250 g blomkål = 75
150 g rejer = 105
60 g torskerogn = 60
75 g skyr-dressing = 71
15 g radiser = 2
5 g dild = 1

314 kcal - "Gratis": citronsaft, urtesalt og peber.


2 kommentarer:

  1. Det ser knaldeme lækkert ud, frk. Klidfast - et dejligt twist til én af mine yndlingsretter :)

    SvarSlet
  2. Tusind tak for mad - vi har brugt din opskrift til aftensmad efter 6 dages faste, og det smagte rigtig dejligt af få rigtig mad igen :)
    MVH
    Louise

    SvarSlet