søndag den 22. juni 2014

Fyldt snackpeber med råkost og skyrcreme...

Wee, i dag er min fastedag nr 100. Jeg skulle ha' været inde i byen og spise, men det blev aflyst - så i stedet lavede jeg den her Stop Spild Af Mad middag af ting fra køleskabets dyb.

Det blev til en kæmpe fyldt snackpeber med en knasende og skarp salat + en laber skyrcreme. Og hele herligheden løb op i blot 399 kcal.

Kikærterne var til rest fra min sundwich med æg og rejesalat. Det gælder om at få tømt ud i køleskabet, for jeg skal på ferie senere på ugen. Det næstsidste æg tog jeg i dag og gemmer det sidste til en sundwich i morgen. Der var snackpebre, champignons og skalotteløg med i ugens kasse - og dem skulle jeg ha' brugt. Hvidløg har jeg altid på lager. 

Det var en kæmpe moppedreng af en snackpeber (rengjort vægt 155 g) + champignons (200 g), kikærter (75 g), 1 æg (50 g), olie (6 g), skalottløg (35 g) og hvidløg (6 g). Som krydderi havde jeg fransk havsalt med tørrede krydderurter.

Jeg skar 'låget' af den flotte snackpeber. Kun lige en bred strimmel så der var plads til masser af fyld. Frøstolen blev forsigtig fjernet.

Den brede strimmel blev snittet fint, sammen med løg og hvidløg.

Kikærterne blev hakket groft og svampene fint.

Løg og hvidløg blev sauteret i olien uden at tage farve. Svampene blev tilsat og fik lov til at smide alt væden. Kikærterne kom ved og blandingen snurrede til den var helt 'tør'. Der blev krydret med det franske salt og masser af sort peber. Peberfrugten blev vendt i og blandingen blev lagt til afkøling på en tallerken.

Den lune blanding blev tilsat æg og 2 tsk kartoffelfiber. Det hele blev vendt godt sammen og fyldt i peberfrugten.

Det kunne lige akkurat være der. Skulle man ha' fyld til overs kan det bages i en lille ramekin ved siden af. Peberfrugten blev bagt i 35 minutter på 175°C. Mens den hyggede sig i ovnen lavede jeg en salat til:

Gulerødder og spidskål fra kassen og resten af en bakke karse.

Fintsnittet spidskål (50 g), gulerødder i julienne (70 g), karse (5 g) og citronsaft (5 g).

Kålen og rødderne blev knuget i hænderne, vendt med karsen, dryppet med citronsaft + salt og peber.

Den bagte peberfrugt var lige til at løfte over på den ventende tallerken.

Den blev pyntet af med en cherrytomat i skiver (20 g). Hov, jeg glemte helt skyrcremen i skyndingen. Det er bare skyr (40 g) rørt sammen med mayonnaise (10 g), smagt til med urtesalt og friskkværnet sort peber.

Fyldet havde sat sig helt perfekt uden at være blevet for kompakt eller klægt. Det er tit en udfordring med vegetarisk fyld. Jeg spiste rub og stub - undtagen den grønne stilk. 

Kcal-regnskab:

Fyldt snackpeber:
155 g snackpeber = 47
200 g champignons = 44
75 g kikærter = 83
35 g løg = 16
6 g hvidløg = 10
6 g olie = 53
50 g æg = 72
2 g kartoffelfiber = 2
20 g t0mat = 5

I alt: 260 kcal - "Gratis": uretsalt og peber.

Salat:
50 g spidskål = 14
70 g gulerod = 25
5 g karse = 2
5 g citronsaft = 2

I alt: 43 kcal - "Gratis": urtesalt og peber.

Skyrcreme:
40 g skyr = 24
10 g mayonnaise= 72

I alt: 96 kcal - "Gratis": urtesalt og peber.

Min portion: 260 + 43 + 96 = 399 kcal.

2 kommentarer:

  1. Hej Malou. Mine pebre simrer i ovnen, og her dufter dejligt. Vi har blandet bacon i blandingen, så det er blevet knap så sundt... og dertil har vi toppet med blåskimmel på toppen. Det bliver fantastisk :-)

    SvarSlet
  2. Ser godt nok lækkert ud - tror jeg vil prøve retten når vi skal på fotosafari her i efteråret sammen med vores veganer datter og kødspisende svigersøn. Mon ikke man kan stille de kødspisende tilfredse ved at serverer kyllingespyd/kyllingebryst til. TAK for ideeen

    SvarSlet