torsdag den 12. juni 2014

Asiatisk 'nudelsalat' med peanutdressing, rejer og koriander...

I går lavede jeg en salat med agurkenudler - vendt i den skønneste spicy peanutbuttersauce. Da der var mere sauce tilbage, blev jeg enig med mig selv om at gentage succesen i dag - men på en lidt anden måde. Det kom der en umådelig skøn kold 'nudelsalat' ud af:

En krydret sag med en fin blanding af blødt og sprødt - toppet med store grønlandske rejer og masser af koriander. Hele den store portion var på 376 kcal.

I dag blev 'nudlerne' lavet på kinaradise - og resten af salaten af rejer, syltet rød peber, edamamebønner fra fryseren, frisk koriander, peanutdressing og en smule Sriracha sauce.

Kinaradise aka Japan-ræddike er en ret intetsigende grøntsag i sig selv. Den smager ikke af ret meget - men den er 'tør' og har et godt knas. Det gør den særdeles velegnet til at lave nudler af. Jeg kører dem på mit spiraljern, som du kan se nederst her.

Modsat agurk som er meget saftig og afgiver væde, forbliver kinaradisen tør også efter den er lavet til nudler.

Kinaradise (250 g), rejer (150 g), edamamebønner (30 g), syltet rød peber (40 g), peanutsauce (75 g) og koriander (15 g).

Dressingen vendes i nudlerne. De holder formen, hvor agurken straks mister sin spændstighed.

Halvdelen af den friske koriander blev hakket mellemfint og vendt i - den anden halvdel blev hakket grovere og gemt til at toppe med. Er man ikke til koriander kan man bruge bredbladet persille eller dild i stedet for.

Nudlerne blev drysser med rød peber og edamamebønner. I en alm nudelsalat er det nudlerne der er bløde og grøntsagerne der er sprøde - her er det lige omvendt.

De optøede rejer blev klemt fri for væde i et stykke køkkenpapir og lagt på.

Det sidste koriander blev drysset ud over. For at give salaten et sidste kick, fik den et hurtigt hot kys af den stærke Sriracha.

Ikke meget - for peanutdressingen er jo stærk i sig selv. 

Og så var det bare at tage en gaffel, rode salaten sammen og gå i krig med den. Nøj, det var godt. Masser af knas og smag. Sad tilbage med en fyldt mave og en brændende overlæbe bagefter. 

Kcal-regnskab:

250 g kinaradise = 40
150 g rejer = 105
75 g peanutdressing = 165
30 g edamamebønner = 43
40 g syltet rød peber = 19
15 g koriander = 4

I alt: 376 kcal - "Gratis": Sriracha sauce.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar