fredag den 20. juni 2014

Æggemadder med rejesalat...

Der var nogle rejer tilbage fra gårsdagens stjerneskud og de skulle bruges. Der var ikke helt nok, men det kunne godt bruges til at komme på en æggemad.

For at gøre det lidt ekstra festligt lavede jeg en rejesalat og kom oven på ægget. Sådan en kæmpe mad løb kun op i 265 kcal (opskriften her er til 2 madder). Brødet var det gammelkendte sundwichbrød - men denne gang i en helt ny udgave.

Jeg har nemlig fået fingre i et nyt produkt som skulle testes: Naturlic fiber. Det er et dansk produkt bestående af 70% kostfibre udvundet af kartofler. 

Det ville jeg prøve at bruge i mit sundwichbrød i stedet for både kokosfibermel og loppefrøskaller. Så det blev kikærter (75 g), ½ dl vand, 1 æg (50 g), karry (6 g), ½ tsk bagepulver og ½ tsk urtesalt + Naturlic fiber (12 g). Kikærter og vand blendes, æg tilsættes og blendes med. De øvrige ingredienser piskes i.

Det gav en meget tyk dej. For tyk til at bage i vaffeljernet. Den lod sig derimod meget nemt forme til 2 stykker rundt brød efter den her anvisning. Det blev bagt i 15 minutter ved 175°C - vendt og bagt 5 min ekstra.

Det bagte sundwichbrød var tungt og kompakt. Det virkede bestemt lovende. Og så til resten:

Det blev en meget simpel rejesalat på skyr, rejer, kapers og dild.

Og well, og så lige lidt mayonnaise (10 g). Rejer (65 g), skyr (40 g), kapers (15 g) og dild (5 g). Jeg rørte skyr med mayo og tilsatte urtesalt, friskkværnet sort peber, dild og halvdelen af de drænede kapers - og vendte rejerne i.

Jeg kogte og pillede 2 æg (114 g) - og fandt lidt grønt frem: frillicesalat (45 g), tomat (35 g), agurk (20 g) og karse (5 g). 

Jeg sprang over at riste brødet - det virkede helt perfekt som det var.

Salaten blev fordelt på de 2 stykker brød - og der kom et æg i skiver ovenpå. Se, der er ægte kærlighed i økologiske æg.

Rejesalaten blev fordelt og toppet på - og så manglede der bare lidt pynt.

Der blev drysset med de sidste kapers. En cherrytomat blev skåret i halve og det blev lavet et par agurkespringere. En tot karse fuldendte værket. Wow, sikke en middag. Jeg kunne kun spise den ene + halvdelen af den anden. Brødet mættede meget pga de mange kostfibre. Jeg lover at lave flere brød med det snart.

Kcal-regnskab:

Brød:
75 g kikærter = 83
50 g æg = 72
12 g Naturlic fiber = 9
6 g karry = 20
 
I alt: 184 kcal - "Gratis": ½ dl vand, ½ tsk bagepulver, salt og peber

Resten:
65 g rejer = 53
40 g skyr = 24
10 g mayonnaise = 72
15 g kapers = 7
5 g dild = 3
114 g æg = 163
35 g tomat = 9
20 g agurk = 3
5 g karse = 3

I alt: 346 kcal - "Gratis": salt og peber.

184 + 346 = 530. Pr mad: 265 kcal.

4 kommentarer:

 1. gik det an med kartoffelfiberne, tænker nu du ikke tåler kartofler?

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, det gik fint. Det er jo stivelsen jeg ikke kan tåle - og den er fjernet her.

   Slet
 2. Har du prøvet at lave sundwich brødet med linser i stedet for bønner? jeg tænker at de nok virker på primært samme måde når de bliver kogt.

  SvarSlet
  Svar
  1. Nej, og det alene af den grund at jeg tror farven bliver uappetittelig. Men i teorien kan man sagtens bruge linser i stedet for.

   Slet