torsdag den 19. juni 2014

Stjerneskud - som salat...

Nå, jeg skulle åbenbart ikke ha' boller i karry igen i dag. Ugens fiskekasse bød nemlig på 2 ting der fik mig skifte mening: rødspættefileter og rejer. Det blev nødt til at blive til et 5:2 venligt stjerneskud - uden brød. Og løsningen var at lave det som en salat i stedet:

Som sagt, så gjort. Et festfyrværkeri af farve og smag - på kun 373 kcal.

Fra ugens fiskekasse tog jeg 200 g rødspættefileter (4 stk) og bøtten med rejer.

På en fastedag er det dumt at 'spilde' kalorier på rasp, som jo bare er hurtige kulhydrater. For at få en sprød fisk, uden at stege den, vendte jeg den ene side i gule hørfrø (sundt fedt), salt og peber, inden den blev bagt i ovnen.

Fisken med hørfrø blev bagt i oven på 200°C i 15 minutter. De øvrige 3 spætter blev krydret med salt og peber, rullet, dækket at film og zappet i 1½ minut i mikroovnen. Jeg drænede og vejede 65 g rejer af.

Og så til det grønne: sprød frillicesalat, tomat, asparges, agurk, dild og citron. Alt fra ugens grøntkasse.

En dressing hører sig også til. Jeg foretrækker en lyserød en af slagsen a'la thousand island - så sådan en lavede jeg.

Skyr (50 g), ketchup (5 g), French's sennep (4 g), dild (5 g), urtesalt og friskkværnet peber blev rørt sammen til en lækker dressing.

Den færdige dressing fik selskab af cherrytomater (65 g), 3 skiver citron, dampede asparges (40 g) og agurk (85 g) - 6 skiver + resten i tern.

Salaten bygges op af en salatbund (75g) som drysses med den hakkede agurk.

De dampede asparges og den sprøde fisk anrettes ovenpå.

Den dampede fisk lægges til rette - og derefter resten. Jeg valgte at skære tomaterne ud til små stjerner - for jeg er en værre pyntesidse.

Og så var der simpelthen et kæmpe stjerneskud i form af en salat.

Det er virkelig meget protein man får i sådan et måltid. Det var SÅ lækkert - og jeg kunne næsten ikke spise op.

Kcal-regnskab:

200 g rødspættefilet = 174 
65 g rejer i lage = 53
10 gule hørfrø = 50
50 g skyr = 30
4 g sennep = 3
5 g ketchup = 6
5 g dild = 3
40 g asparges = 10
65 g tomat = 17
85 g agurk = 12
75 g salat = 15

I alt: 373 kcal - "Gratis": urtesalt, peber og citron.


5 kommentarer:

  1. Nøj, hvor ser det godt ud. Jeg eeelsker rødspætter!

    I øvrigt, så må jeg lige komplimentere dig for dit vægttab - hvor er det godt gået!

    SvarSlet
  2. Sidder lige i nattevagt og bliver noget så sulten;-) Mums....

    SvarSlet
  3. Det må jeg simpelthen ha´næste fastedag, hold da op det ser godt ud !! :)

    SvarSlet
  4. Dejligt med Fisk...
    Gule Hørfrø ? Kender kun de mørke af slagsen, er det et fedt. ang smag osv ?

    vh Malika

    SvarSlet