søndag den 27. oktober 2013

33. fastedag: Bundløs tærte m/ salat...

Efter en spisedag med ret meget slik og take-out i går viste dagens faste sig at være lidt hård. En kop boullion kunne på ingen måde gøre det, så jeg besluttede mig for at lave lidt rigtig aftensmad:

Det blev til en bundløs tærte og en nem salat. Appetitten var dog ikke så stor som forventet da det kom til stykket, så det endte med denne portion på 200 kcal.

Da jeg jo ikke havde noget planlagt på forhånd måtte jeg tænke lidt ud af boksen og på bedste Stop Spild Af Mad stil bikse noget sammen af de rester jeg havde. Ovnen blev tændt på 200°C.

Hokkaido, løg, squash og champignons - tjo, hvorfor ikke. Du kan naturligvis bruge lige de grøntsager du kan lide.

Grøntsagerne blev snittet i små stykker og sauteret på en mellemvarm pande. Jeg tilsatte en smule vand så de ikke bed fast på panden. Jeg dryssede med en smule timian, oregano og rosmarin.

De sauterede grøntsager kom derefter i et lille ildfast fad.

Æggemassen blev pisket sammen af æg, hytteost, urtesalt og friskkværnet peber.

Æggemassen blev hældt over grøntsagerne og vendt forsigtigt rundt. Fadet kom i ovnen i ca 25 minutter. I mellemtiden lavede jeg en hurtig og meget enkel salat.

For jeg havde ikke andet en et par blade halvtræt hjertesalat og nogle store cherrytomater. Bagefter kom jeg så i tanke om at der var edamamebønner i fryseren - men der var det jo for sent.

Men 2 tomater, hjertesalaten, salt, peber og et squeeze hyldeblomsteddike blev skam til en ganske fin lille salat på 24 kcal.

Den færdigbagte bundløse tærte fik lov til at køle lidt af inden jeg gik om bord i den.

Halvdelen kom på en tallerken sammen med hele salaten. Og jeg kunne kun lige akkurat spise op. Dejligt med noget varmt og fyldigt i maven. Den anden halvdel vil jeg spise til morgenmad i morgen når jeg bryder fasten.

Kcal-regnskab:

2 str mellem æg = 180
100 g hytteost = 100
80 g champignon = 18
50 g løg = 23
60 g hokkaido = 15
100 g squash = 16
75 g tomat = 20
25 g hjertesalat = 4

I alt: 376 kcal - "Gratis": tørrede krydderurter, urtesalt, peber, eddike.

Den bundløse tærte indeholder 352 kcal - og da jeg tog halvdelen (176 kcal) + salaten på 24 kcal, ender dagens indtag på 200 kcal.

--------------------------------------------------------------------------

I morgen er det en total lækker spisedag. Jeg har lige nu en lille poussin liggende til sprængning i en saltlage - og i morgen skal den confiteres langsomt i ovnen i krydret andefedt. Der skal serveres glaserede kastanjer og rødkål med kirsebær til.

Tirsdag og onsdag bliver ugens sammenhængende fastedage. Torsdag skal jeg nemlig til skaldyrsfest hos Gourmet Girafferne og fredag står den på tysklandstur med min søster. Det er lidt uvist hvornår jeg kan komme til at faste igen, så måske bliver det kun 1 dag i næste uge. Men så må det være sådan det er...

Fast vel!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar