mandag den 7. oktober 2013

26. fastedag (AFD): Mos og pølser - på vegansk...

Dagen i dag har været lidt atypisk. Jeg nemlig besluttet mig for at tage 2 fastedage i rap - på trods af at jeg er på ADF. Men jeg skal til sammenskuds-venindemiddag på fredag som ellers var en fastedag. Så for at få regnestykket til at gå op bytter jeg om. Og med 2 dage i rap skulle der er godt aftensmåltid til på dag 1:

Veganske seitan-pølser, blomkålsmos og garniture af broccoli og gulerod = 415 kcal.

Pølserne har jeg fundet hos Ren Kost i Jægergårdsgade. De indeholder 271 kcal pr 100 g (der er 150 g i pakken). 2 pølser blev duppet tørre, snittet let og stegt i ¼ tsk olivenolie.

Jeg burde ha' mine skolepenge tilbage - for tysk er jeg aldrig blevet helt gode venner med. Jeg havde troet at de var lavet på tofu, men ved nærmere eftersyn og et smut forbi Google Translate viste de sig at være lavet på seitan (hvedeprotein/hvedegluten). Aha, så blev man så klog. 

For mig høre pølser og mos sammen. Men kartoffelmos på en fastedag er no go - så det måtte blive blomkålsmos. Det er heldigvis både nemt og hurtigt at lave.

400 g grønt: 300 g blomkål og 100 g broccoli.

Blomkålen snittes i mindre stykker, kommes i en gryde, dækkes lige akkurat med vand og koges til det lige netop er mørt. 

Blomkålen drænes grundigt for vand. Ønsker man en meget fast mos kan man vride ekstra væde fra som vist her. Den afdryppede blomkål blendes med en stavblender og tilsættes ¼ tsk olivenolie, urtesalt og friskkværnet sort peber.

For at få lidt ekstra farve og knas hev jeg lige en gulerod ud fra køl også. En smule blev skåret i mini-tern (bruniose) og resten i halve skrå skiver.

Skiverne blev dampet i 1½ minut sammen med broccolien. Og så var der mad.

Blomkålsmosen blev serveret med de rå tern af gulerod på toppen. Sikke en kæmpe portion, men det gled ned det hele. I morgen forsøger jeg mig med 0 kcal - men som altid bliver det dagsformen der bestemmer.

Kcal-regnskab:

100 g seitan-pølser = 273
300 g blomkål = 75
100 g broccoli = 34
40 g gulerod = 15
2 g olivenolie = 18

I alt: 415 - "Gratis": urtesalt, peber.

4 kommentarer:

 1. Hvor er det simpelt og super lækkert. Lige efter mit temperament på en fd! Tak for super inspiration. Mvh Stine

  SvarSlet
 2. Tusind tak for fin inspiration også til en veganer :-) Det sætter jeg stor pris på.

  SvarSlet
 3. Beskidte KLIDRØV!!!

  SvarSlet
  Svar
  1. Du skulle bare vide hvor dirty. Er du til facesitting?

   Slet