tirsdag den 15. oktober 2013

30. fastedag: Svampeboullion...

Wow, så nåede jeg fastedag nr 30. Der svarer til en hel måned på let faste. Og der har virkelig givet pote. Men mere om det nederst. Intentionen var at køre 0 kcal i dag - men jeg kunne ikke rigtig holde varmen, så det blev til en enkelt tallerken svampeboullion:

Uhm, en varmende tallerken med smag og fylde - på trods at den indeholdt blot 55 kcal.

Jeg havde lidt brune marksvampe til rest fra weekenden og det var rart lige at få dem brugt. Bouillonen var selvfølgelig Herbamare.

Svampene blev rengjort og snittet i meget tynde skiver.

De kom på en tør pande og sat på et blus. Det blev skruet op og de fik lov til at sautere i deres egen væde som blev frigivet af varmen. Der kom vand og Herbamare på - og det hele fik lov til at simre et par minutter.

Hele herligheden blev serveret i en tro opvarmet tallerken. Åh, det varmende helt ud i tæerne. Lige hvad jeg trænge til.

Kcal-regnskab:

130 g svampe = 29
8 g Herbamare = 26

I alt: 55 kcal - "Gratis": 4 dl vand.

---------------------------------------------------------------------------------

Jeg har lyst til at køre lidt statikstik på de 30 dage. Det er jo ret nemt, for alle data ligger her på bloggen.

Havde jeg bare spist mit TDEE i 30 dage ville jeg ha' indtaget 68.910 kcal.

Havde jeg spist de 'tilladte' 500 kcal pr fastedag ville jeg ha' indtaget 15.000 kcal.

Men jeg har faktisk kun indtaget 8682 kcal på de 30 FD (290 kcal i snit)

Hvis jeg trækker mine indtagede kcal fra min beregnede TDEE ender jeg på et underskud på 60.228 kcal. Det er godt nok mange kcal jeg ikke har spist.

Og har jeg lidt nogen nød? Nej, bestem ikke. Når jeg kigger på hvad jeg har spist og drukket siden jeg begyndte på 5:2 d. 6/8 er det svært at forstå at jeg skulle ha' tabt noget som helst. Men vægten lyver ikke.

Og i morges da jeg vejede mig efter en SD kunne jeg se at mit totale vægttab nu er på 14,4 kg. Det går sørme den rette vej. Hurra for det!


4 kommentarer:

 1. Tillykke med det - godt gået og tak for al inspirationen :)
  Vh.
  Edith Kristensen

  SvarSlet
 2. Du er så sej... og så inspirerende.. havde det ikke været for dig og alle dine guldkorn så havde jeg ikke turde begive mig ind i denne verden men har nu været her 3 uger.
  Stort til lykke med den nye livsstil og det store vægttab
  Mange hilsner Tina

  SvarSlet
 3. Det er superflot gået - og så dejligt for os andre at du skriver så flittigt og indlevende om det!

  SvarSlet
 4. Tusind tak!
  Din blog er lige hvad jeg mangler for at kunne gennemføre mine fastedage... For jeg synes nu ærlig talt, at mange af opskrifterne i bøgerne er lettere fantasiløse i længden, men jeg har ikke selv nok fantasi til at finde på mad :)
  Jeg har ansøgt om optagelse i din FB gruppe, da jeg godt kan bruge gode råd til gennemførelse af mine fastedage - uden at få ulvehunger ;)

  Mange hilsner
  Louise T.

  SvarSlet