tirsdag den 25. marts 2014

Blomkålsvaffel med fennikel/reje salat og karry-skyrcreme...

Hallo, i dag er det vaffeldag - og så på en fastedag. Det var lidt af en udfordring, men det lykkedes at fremtrylle et rigtig lækkert måltid med en spændende salt vaffel:

Vaflen er lavet af bla blomkål og serveret med en sprød salat med rejer og en kæk skyrcreme. Portionen på billedet indeholder ca 170 kcal. 

Det blev en rigtig Stop Spild Af Mad middag. Porre, blomkål, fennikel og lidt slappe bønner var hvad grøntsagsskuffen bød på.

Jeg valgte at lave vaflerne lidt a'la mine wraps. Blomkål (som blendes fint), fintsnittet porre og bønner, æg, loppefrøskaller (HUSK) og urtesalt.

Porrer og bønner blev sauteret i en smule vand for at blødgøre det lidt.

De blev vendt sammen med den blendede blomkål og lidt urtesalt.

Æggene og loppefrøskallerne blev pisket i - og så var 'dejen' klar.

Der var lige nok til 3 vafler i min silikoneform fra Lékué til ovnen (jeg skal nok teste om de kan bages i et alm vaffeljern også). Den fik lige et hurtigt pust bagespray så de ikke hang i. Vaflerne blev først bagt i formen i 20 minutter på 150°C.

Vaflerne blev vendt ud på bagepapir og bagt 7 minutter. De blev derefter lagt til afkøling på bageristen. 

Mens vaflerne havde være i ovnen, havde jeg lavet det der skulle serveres til. Først en sprød salat:

Fenniklen blev snittet helt fint på mandolin. Den snittede fennikel blev vendt med citronsaft, olivenolie, urtesalt og peber + finthakket fennikeltop. Til sidst blev rejerne vendt i.

En lækker og simpel salat som sagtens kunne være et måltid i sig selv.

Skyrcremen var også super simpel: skyr, citronsaft, urtesalt og lidt god karry. 

God som dip, dressing og kold sauce.

Jeg legede lidt med de forskellige anretninger. Her er vaflen serveret med salat (halvdelen af portionen) over og under - og cremen (også halvdelen) er sprøjtet på.

Her er den serveret med resten af salaten og cremen til. Hver vaffel indeholder kun 69 kcal. Jeg må indrømme at jeg gjorde rent bord og spiste det hele: 3 vafler, alt salaten og cremen. Det fik dagens indtag op på 404 kcal i alt. Ikke nogen spor dårlig fastedag.

Kcal-regnskab:

Vafler:
140 g blomkål = 35
50 g porre = 19
20 g bønner = 7
100 g æg (2 stk) = 143
3 g loppefrøskaller = 1

I alt: 205 kcal (69 kcal pr stk) - "Gratis". urtesalt. 

Salat:
150 g fennikel = 47
70 g rejer = 55
6 g olivenolie (1 tsk) = 53

I alt: 155 kcal - "Gratis": citronsaft, urtesalt og peber.

Skyrcreme:
50 g skyr = 33
2 g karry = 7
8 g citronsaft = 4

I alt: 44 - "Gratis": urtesalt.  

Hele portionen totalt: 404 kcal

2 kommentarer:

  1. Mums, lækkerier :-) Jeg har ingen vaffelform, men tænker, at jeg kunne bage 'vaflerne' i en lille bradepande, og så skære ud i passende stykker inden 2. bagning?
    Mvh Leila J

    SvarSlet
    Svar
    1. Tusind tak :-)

      Ja, sagtens - de er jo i virkeligheden ikke andet end blomkålsomeletter. De kan også bages i små muffinforme eller ramekiner.

      Slet