søndag den 1. september 2013

11. fastedag: Urtebouillon...

Fastedagen i går havde jeg virkelig glædet mig til - for det havde været 2 hårde spisedage for kroppen. Der var røget alt for meget ind af både den ene og den anden slags.

Det blev til endnu en faste med indtagelse af et minimum af kalorier. Faktisk var alt jeg fik denne skål med 5 dl bouillon (11 g) på sammenlagt 35 kcal.

Herbamare er min absolutte favorit. Den er uden tilsat salt, men er så koncentreret at grøntsagernes naturlige saltindhold udnyttes. Flot, det var så den gamle bøtte - den her er saltet med havsalt.


Der skal bruges 22 g pr liter - og der er kun 7 kcal i 1 dl færdig bouillon.

Det var virkelig rart at få noget salt efter en hel dag med vand og te. Og ved at spise med ske, fik man fornemmelsen af at spise et måltid.

Det bliver nemmere og nemmere at faste. Jeg har overhovedet ikke været sulten på noget tidspunkt i løbet af dagen - og lavede bouillonen kl 21 af lyst og ikke af trang. 

Ugens næste fastedag bliver tirsdag.

20 kommentarer:

 1. Hej Malou.
  Jeg bruger også Herbamare urtebouillon, men der er havsalt i min. Kan man får den uden salt? Synes ikke jeg kan finde det nogen steder på nettet.

  Jeg kan virkelig godt lide den, og snupper gerne en kop til at varme mig på på fastedagene, men vil gerne undgå for meget salt.

  SvarSlet
  Svar
  1. hehe, har fundet den, vil fluks anskaffe den

   Slet
  2. Hej

   Det viste sig så at der var salt i min alligevel (har rettet det i teksten) - jeg var kommet til at købe den uden at læse på etiketten. Flot. Godt du fandt den uden salt :-)

   Slet
 2. Det var faktisk en rigtig god idé med bare boullion - det tror jeg mit aftensmåltid skal være i aften (fastedag idag). Jeg er endnu ikke kommet dertil, hvor jeg bare helt udelukker mad på fastedagen, så jeg får stadig mit aftensmåltid :-)

  - Mai

  PS: nøj den bryllupskage så god ud!!!

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, sådan en skål bouillon kan man altså komme langt med. Det hjælper meget på det hele at man får noget varmt og salt indenbords.

   Det er jo heller ikke sikkert at det er det der virker for dig. Det gælder om at lystte til sin krop og ikke pine sig selv.

   Oh yes, og den smagte som den så ud ;-)

   Slet
  2. Nu prøvede jeg lige med boullion i går, og sørme om det ikke gav en rigtig god mæthed :-) Bare det, at det var varmt og smagte af mad, var nok til at tilfredsstille både smagsløg og sult!

   Slet
  3. Ja, det er ikke spor tosset vel? Jeg tror også man kan komme rigtig langt med lige at koge 100 gr blomkål i bouillonen og blende med. Så er det pludselig 5 dl suppe på under 70 kcal :-)

   Slet
 3. Hvor køber man den boullion? Kan man bruge almindelig fx knors? :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Du kan købe den i heltekostforretninger og på nettet f.eks lige her

   Knorr? Skal du bande? ;-) Jeg vil på ingen måde anbefale at man bruger den slags. Og nu skal jeg fortælle dig hvorfor. Her er hvad der er i deres grønsagsbouillon:

   Salt, Vegetabilsk fedtstof, Smagsforstærker (mononatriumglutamat, dinatriumgunylat, dinatriumosinat), Grønsager (gulerødder, løg, tomater, rød peber, porrer) 3,9%, Gærekstrakt, Persille, Krydderier, Hærdet vegetabilsk fedtstof, Grønsagsekstrakt (med bl.a. selleri), Aroma (med bl.a. sennep), Farvestof (E 150 c), Hvidløg.

   Farvestof (Ammonieret karamel), allergifremkaldende smagsforstærkere, aroma og hærdet fedtstof? Ellers tak!

   Herbamare indeholder:

   Vegetabilsk olie (palme og solsikke), gærekstrakt, maltodextrin (af majs), grøntsager 2,5% (persille, løg, gulerødder, selleri, porre), naturlig vegetabilsk aroma, cikorie ekstrakt, krydderier (hvidløg, løvstikke, muskat, gurkemeje) syre (citronsyre).

   Ja tak :-D


   Slet
  2. Ja, puha til Knorr, man kan ligefrem lugte kemien, når man forsøger sig med den.

   Slet
  3. Lige netop. Men den har vundet en smagsblindtest - for det er den smag folk er blevet vænnet til :-(

   Slet
 4. Den med salt kan du købe i de fleste store supermarkeder. Jeg har købt min i Irma (er køwenhawner:-). Mener bestemt at Føtex har den, og Matas har den også. Du kan da sagtens bruge Knorr, men deres alm. bouillonterninger indeholder en del usunde tilsætningsstoffer. De laver vist også en økologisk udgave, men jeg har aldrig smagt den.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, den kan heldigvis fås de fleste steder efterhånden - og den uden salt føres i de fleste helsekostforretninger.

   Puha, Knorr er fyldt med allergifremkaldende smagsforstærkere. Det er mig en gåde hvorfor det er nødvendigt at tilsætte den slags.

   Den økologiske smager ikke af meget og er er et sørgeligt eksempel discount-økologi.

   Slet
 5. Hej, følger din inspirernde blog, da jeg også selv følger 5:2, lyder godt med boullion, hvad koster sådan en dåse ? :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej :-)

   Tusind tak, jeg er glad for at du kan finde inspiration her.

   Den koster ca 60-70 kr - dyr, men dejlig :-)

   Slet
  2. Vil lige indskyde at det er en MEGET stor dåse, der kan blive til mere end 11 l. suppe ifølge dåsen. Hos os bliver det næsten det dobbelte

   Slet
  3. Ja, den er meget drøj i brug :-)

   Slet
 6. ELSKER ellers knorr Drikke bouillon men håber Urtebouillonen er mindst lige så go.. Og ellers er det vel okay med et enkelt glas (bande og svovle) i ny og næ.. Måske vil jeg prøve at tilsætte lidt blomkål og hvidløg i urte bouillonen når den kommer, det gør jo ikke noget at spice den lidt op så længe det er med det rigtige..

  SvarSlet
  Svar
  1. Puha, jeg syntes Knorr er fælt - men hver sin smag ;-)

   Ja, du kan jo enten bruge den som bouillon til et meget lav-kcal måltid - eller peppe den op til en suppe.

   Slet
 7. Hvor kan den købes

  SvarSlet