fredag den 16. januar 2015

Kødpizza med ost og bacon...

Her får du opskriften på en såkaldt meatza - en pizza med bund af kød. En rigtig mættende, proteinrig sag, som vil fylde godt i maven på en 5:2 fastedag. Well, at skrive 'ost og bacon' er måske at at oversælge den lidt - da der er tale om hytteost og røget skinke. Men hvis man lukker øjnene, er smagen der. For mig handler det nemlig om at lave lækre smagfulde måltider. Jeg går gerne ned i kcal og tager snedige genveje - men jeg går aldrig på kompromis med smagen! 

Hvis man skal kalde spade for en spade, er det jo en flad toppet hakkedreng. Her er den toppet med frisk grønt for at give noget knas. Og for første gang gik regnestykket op på den sejeste måde (og min indre OCD-maren jublede) - for hele portionen indeholder præcis 500 kcal!

Økologien måtte vige lidt, for man kan ikke få hakket oksekød med så lav fedtprocent. Jeg købte i stedet dansk hakket kød på 3-7% i Lidl. Samme sted fandt jeg den røgede skinke. 

Der skal bruges ganske få ting til kødbunden: hakket oksekød, æg, rodfrugtskrydderi (Himalayasalt, timian, citronpulver, ramsløg, peberrod, sennnepsmel, sort peber og knoldselleri) + evt Naturlic kartoffelfibre.

Hakket kød (200 g), ½ sammenpisket æg (25 g), krydderi (2 g), 1 tsk kartoffelfibre (under 1 g). Husk et skud friskkværnet sort peber. Det hele æltes godt sammen og bør hvile i ca 5 minutter.

Tryk kødblandingen ud på bagepapir - så stort som mulige. Man kan vælge at bage den som den er i ovnen, men jeg ville gerne ha' lidt stegeskorpe på. En pande blev derfor varmet op og kødbunden smækket over på den, ved hjælp af bagepapiret.

Inden bunden skal i ovnen, skal den toppes med tomatsauce (50 g), hytteost (100 g) og røget skinke (25 g).

Skinken fik lige en hurtig tur på en varm pande først.

Kødbunden lægges på en bageplade. Brug bagepapir hvis du ikke har en slip-let plade. Top med tomat, ost og bacon. Bag kødpizzaen ved 200°C (varmluft) til osten begynder at smelte.

I mellemtiden kan man gøre sit grønt klart. Rød snackpeber (30 g), broccoli (30 g) og cherrytomat (40 g). De små broccolibuketter blev overhældt med kogende vand og drænet.

Den færdigbagte kødpizza. Grønsagerne fordeles og trykkes let ned i den smeltede ost.

Og så er det bare med at spise den mens den er varm. Ikke noget spor tosset måltid!

Kcal-regnskab:

200 g oksekød (3-7%) = 272
25 g æg = 36
2 g krydderi = 7
50 g tomatsauce = 18
100 g hytteost (4,5%) = 102
25 g røget skinke = 34
30 g rød peber = 9
30 g broccoli = 11
40 g cherrytomat = 11

I alt: 500 kcal - "Gratis": kartoffelfibre og sort peber. 

Jeg lavede endnu en portion kød (der var jo stadig 200 g i pakken + ½ æg) og lavede 8 kødboller. De blev kogt i resten af tomatsaucen - så nu er der en omgang nem fastemad til fryseren.

2 kommentarer:

 1. Hej Klidfaster
  Tak for dine opskrifter, jeg er desværre pt på kemokur, noget der jo også i uheldigste tilfælde kan udvikle sig til en effektiv slankekur. Det skal det helst ikke. For første gang i mit liv oplever jeg at lægerne ikke, som pr automatik siger: "og så kunne du jo godt lige trænge til at tabe X kilo". Når man får kemo så er det meget vigtigt at man får mange proteiner så kroppen kan kan kæmpe på fuld kraft med Kældermonstrene - det kalder jeg knuderne, jeg har set en af dem den sidder i tyktarmen og så godtnok grim ud og kunne optræde i en gyserfilm. Kemoen er små grønne krigere der flyder rundt i mine årer og nakker alt det der ikke burde være der.
  I min søgen efter opskrifter på proteintæt mad er jeg så kommet i tanke om "Klidfaster", jeg har fulgt "Klidmoster" i årevis. De fleste opskrifter jeg har kunnet finde på Nettet lider af den svaghed at de ikke vækker min appetit, men det gør dine billeder og opskrifter.
  Ja det var bare det jeg ville sige: TAK

  SvarSlet
 2. det lyder som en pizza jeg ville kunne lide, og så med ost - tror jeg vil kunne klemme hytteost ned

  SvarSlet