tirsdag den 6. januar 2015

Krydret torsk med squash-nudler og grønt...

Wuhu, så blev det allerede til en rigtig fastedag igen. Strategien med at starte blidt op igen på 16:8 viste sig at være den helt rigtige. Allerede på den 3. dag kunne jeg mærke at jeg sagtens kunne gå helt til aften uden at spise - min krop kan simpelthen huske at fasten ikke er en fjende, men en ven. Her til aften gik jeg derfor i køkkenet for at lave et fastemåltid på under 500 kcal - og det kom der denne grønne torskeret ud af:

Rå squash-nudler med tomatsauce, sauterede grøntsager og krydderbagt torsk = 381 kcal.

Da fastedagen ikke var planlagt, måtte jeg i fryseren efter noget brugbart kød, for jeg magtede på ingen måde at skulle ud i regnvejr for at handle. Jeg fandt noget MSC mærket torsk som jeg havde købt ind sidst jeg fastede - men af gode grunde ikke havde fået brugt. Jeg tog det ene stykke på 130 g op. 

Grøntsagerne var hvad der var i grøntsagsskuffen: squash, snackpeber, fennikel og broccoli. Tomatsaucen fandt jeg på tørlageret sammen med en bøtte rodfrugtskrydderi.

Broccolien var desværre i elendig forfatning under plastikken, så det var kun et par buketter der kunne bruges. Jeg smed et løg i puljen for at få lidt ekstra med i stedet. Den store squash blev kørt til på min spiralizer og det endte ud med 130 g færdige nudler.

Resten af grøntsagerne blev snittet i små mundrette stykker. Broccoli i små buketter (75 g), fennikel i strimler (110 g), squash (100 g), løg (30 g) og snackpeber (70 g).

Den færdige tomatsauce var egentligt indkøbt til et andet formål, men pyt. Jeg valgte at ofre 53 kcal på 6 g olivenolie - der er nemlig fedtopløselige vitaminer i både fisk og grønt. Til fisken valgte jeg at bruge rodfrugtskrydderi bestående af: Himalayasalt, timian, citronpulver, ramsløg, peberrod, sennepsmel, sort peber og knoldselleri. Den blanding måtte bestemt også være god til fisk.

Det lille stykke fisk blev duppet tørt og vendt i lidt af krydderblandingen på oversiden. Halvdelen af olien blev varmet op i en lille pande og fisken blev stegt ca 1 minut på den krydrede side. Den blev derefter vendt - og panden sat i ovnen ved 160C i 9 minutter. Mens fisken var i ovnen blev grøntsagerne sauteret i den anden halvdel af olien - og krydret med en smule urtesalt og friskkværnet sort peber.

De rå squash-nudler kom i en stor tallerken.

Tomatsaucen blev varmet og fordelt over.

De sauterede grøntsager blev toppet ovenpå.

Og til sidst det lille stykke torsk - som fik et lille drys fennikeltop som pynt. Jeg fortryder lidt at jeg ikke tog begge stykker fisk op - for det var både plads i maven og kalorieregnskabet til dem begge. 

Kcal-regnskab:

130 g torsk = 106
110 g fennikel = 35
230 g squash = 37
30 g løg = 14
70 g snackpeber = 21
75 g broccoli = 26
175 g tomatsauce = 79
6 g olivenolie = 53
6 g krydderi = 10

I alt: 381 kcal - "Gratis": urtesalt og sort peber


-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Jeg må indrømme at jeg er pænt overrasket over at fasten falder mig så naturligt igen - og også helt vildt lettet. Nu er det bare fuld faste fremad igen...

Fast vel!

6 kommentarer:

 1. Det ser lækkert ud! Glæder mig til endnu flere lækre lavkalorieopskrifter i det nyt år.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak - der skal nok komme masser af opskrifter :-)

   Slet
 2. Jeg synes bare du er så sej! Og det her er en top lækker opskrift som jeg klart vil gemme nu hvor jeg snart skal smide mit vinterfedt og få de muskler frem der gemmer sig indenunder.. Jeg ville aldrig kunne følge 5:2, det er jeg simpelthen for sulten til og tror ikke det egner sig så godt til træning? Uanset er det virkelig lækkert med lavkalorie opskrifter som indeholder en masse smag og næring - det er jeg ikke selv så kreativ med! Tak for god inspiration :D

  SvarSlet
  Svar
  1. Aww, tusind tak. Jeg troede heller ikke jeg kunne faste før jeg gik i gang - men kroppen vænnede sig hurtigt til det. Det er mig der takker - er glad for at det jeg laver kan inspirere :-)

   Slet
 3. Hej Malou, hvor fandt du torskeloins?

  SvarSlet
  Svar
  1. Uha, jeg tror vist det var i Super Best - men de er jo desværre lukket.

   Slet