tirsdag den 20. januar 2015

Spinatsalat med fyldte æg...

Den her ret passer måske ikke lige så godt til årstiden, men det var en 'tøm køleskabet' dag. Det blev til en mættende salat, med masser af protein.

Ikke alene en fryd for ganen, men også en fryd for øjet. Hele herligheden var på i alt 399 kcal.

Det var for at slippe for at skulle ud i kulden, at jeg måtte nøjes med det jeg havde på lager. Heldigvis var der en del brugbare sager.

Først selve spinatsalaten. Babyspinat (60 g), edamamebønner (50 g), cherrytomater i skiver (50 g), rød snackpeber (15 g i strimler - 5 g i små tern), olivenolie (3 g) og eddike (3 g). Skyr og karry skal ikke med her.

Det hører nemlig sammen med æggene. 3 kogte æg (150 g), skyr (50 g) og karry (4 g).

Æggene deles i halve og blommen pilles forsigtigt ud. Blommerne moses med karry, skyr og lidt urtesalt. 

Alle ingredienserne til spinatsalaten (undtagen snackpeber i tern + tomat) vendes sammen med en smule urtesalt. Salaten fordeles på en tallerken.

De tomme æg og tomatskiverne fordeles over. Fyldet kommes i en sprøjtepose. Magter man ikke at rode med den slags, kan fyldet blot fyldes i med en ske.

Æggene fyldes. Hvis man syntes det er for omstændigt at lave fyldte æg, kan man bare lave en skyr/karrydressing og dryppe over halve kogte æg.

Der drysses med de små terne af snackpeber. Jeg sluttede af med et lille skud nigellafrø. Er helt pjattet med dem i tiden.

Fyldte æg er en rigtig 80'er ting - men holder sgu meget godt vand stadigvæk. Jeg har før lavet dem med røget stenbiderrogn og tænker at de da sagtens kan bruges på fastedage med f.eks torskerogn i fyldet også.

Kcal- regnskab:

150 g æg (3 stk) = 215
50 g skyr = 28
4 g karry = 14
60 g spinat = 13
50 g tomat = 13
50 g edamamebønner = 71
20 g peberfrugt = 6
4 g olivenolie = 36

I alt: 399 kcal - "Gratis": urtesalt, eddike, nigellafrø. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar