lørdag den 10. januar 2015

Sundwich-pizza med kylling og hytteost...

I mandags blev jeg spurgt, i kommentarfeltet, om man kunne lave 5:2 venlig pizza til en fastedag. Det tyggede jeg lidt på og meldte tilbage at det nok ikke var optimalt - for det ville blive en ret lille portion man kunne få ud af det. Men jo mere jeg tænkte over det bagefter, jo mere lun blev jeg på ideen. Jeg har prøvet at lave en lignende pizza før, men den var lige dyr nok i kcal. Men i dag blev den så en realitet: sundwich-pizzaen.

Det blev en ganske hæderlig portion som helt sikkert kan holde mig kørende helt til i morgen. En laber sag med tomatsauce, hytteost, kylling og en masse grønt = 478 kcal.

Bunden først. Det er en helt plain sundwich af kikærter - som kan erstattes af hvide bønner hvis man er til det.

Til en pizzabund på ca 20 cm:

75 g kogte kikærter
½ dl vand
1 æg (50 g)
3 spsk Naturlic kartoffelfiber (12 g)
½ tsk bagepulver
Lidt urtesalt

Blend kikærter med vand og æg til en homogen masse. Bland kartoffelfibre med bagepulver og salt. Pisk det tørre i det våde og lad blandingen trække i ca 10 minutter.

Jeg bager min bund på en slip-let plade fra Le Creuset - og bruger ringen fra en ditto springform til hjælp. Har man ikke den slags, kan man bruge en almindelig bageplade belagt med bagepapir eller en silikonemåtte.

Dejen smøres ud på pladen og ringen fjernes. Det kan også gøres i fri hånd - den behøver jo ikke være rund for at være en pizza. Bunden bages 15-20 minutter ved 175°C - vendes forsigtigt og bages 15-20 minutter på den anden side. I mellemtiden gøres fyldet klart. Brug det du kan lide og har 'råd' til. Bunden indeholder 164 kcal - så der er op til 336 kcal at gøre godt med.

Det blev lidt en blandet landhandlen, for jeg havde et par rester der skulle bruges i bedste Stop Spil Af Mad Stil. Tomatsaucen var en rest fra min krydrede torsk med squash-nudler og grønt. Kyllingen og grøntsagerne var fra gårsdagens gæstebud.

Det blev til 60 g peberfrugt, 30 g broccoli og 100 g kylling, uden skind og ben, plukket i mindre bidder.

50 g tomatsauce og 150 g drænet hytteost (4,5%). Hytteost består nemlig af bløde ostekorn i en flødedressing - og det bliver for sjappet hvis man bruger begge dele på en pizza. Jeg tog derfor en bøtte med 200 g hytteost og lod indholdet dryppe godt af i en lille si.

Den bagte bund skal være ret tør, giv den hellere for meget end for lidt. Og så er det bare med at skrue ovnen op på 200°C og få fyldet på i en fart - så bunden ikke når at trække for meget fugt.

Først kom tomatsaucen på - og derefter den drænede hytteost.

Kyllingen blev fordelt over osten.

Og til sidst blev der toppet med grøntsager. Pizzaen fik lov til at bage 10-15 minutter til osten begyndte at smelte.

Jeg glemte desværre at tage et billede af den færdige pizza i skyndingen. Men her er den, skåret i 4 stykker og klar til at spise.

Tjo, det kan man sørme godt kalde for pizza - endda med lidt sprød kant. Næste gang vil jeg bage bunden endnu længere inden fyldet kommer på. 

Kcal-regnskab:

75 g kogte kikærter = 83
50 g æg (1 stk) = 72
12 g Naturlic fiber = 9

150 g hytteost (4,5%) = 153
50 g tomatsauce = 23
100 g kylling = 110
60 g peberfrugt = 18
30 g broccoli = 10

I alt: 478 kcal - "Gratis": urtesalt og bagepulver.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar