tirsdag den 13. januar 2015

Karry-sundwich med torskerognssalat og marinerede gulerødder...

Nu da jeg er tilbage på 5:2 igen, betyder det også at der kommer flere sundwich til. I dag var det ikke planlagt, så den er med hvad jeg havde i huset - og det blev ikke så tosset endda.

'Brødet' er med kikærter og karry - og fyldet er med torskerogn og syltede sager. For at få lidt knas også, er der lidt marinerede gulerødder i midten. Hele herligheden står i 439 kcal.

Da jeg gik på opdagelse efter noget spiseligt fandt jeg en dåse torskerogn. Der var dog hverken brød eller grøntsager at finde. Men så kom jeg heldigvis i tanke om de små poser kikærter jeg havde liggende i fryseren, afvejet så det lige passer til en sundwich. Og så var det bare med at gå i gang.

Torskerognssalaten først: Torskerogn (150 g), skyr (50 g), løg (10 g), kapers (15 g), syltet rød peber (20 g) og fuldkornssennep (6 g ).

Torskerognen moses sammen med skyren med en gaffel. Løg, kapers og rød peber hakkes og vendes i. Der smages til med urtesalt og friskkværnet sort peber. 

Gulerod høvles i spåner (40 g) med en tyndskræller og vendes med olivenolie (3 g) og eddike (2 g).

'Brøddejen' er faktisk nøjagtig den samme som til min pizza med kylling og hytteost - blot tilsat karry. Jeg brugte den fantastiske blanding CP44 (6 g). 

Dejen blev bagt til 2 vafler, som blev afkølet helt og klipper rene i kanterne - og ejer du ikke et vaffeljern, kan du se lige her hvordan du kan bage sundwich i ovnen. Æh, men jeg glemte at komme bagepulver i dejen. De blev ikke luftige og svampede som de plejer, men rent faktisk mere a'la rigtigt sandwichbrød. Jeg tror jeg skal prøve uden nogle flere gange og se om det er vejen frem.

Torskerognssalaten blev fordelt på de 2 stykker 'sundwichbrød'.

De marinerede gulerødder toppes op på bunden og toppen vendes på.

Skær den færdige sundwich igennem og server. Jeg kunne kun spise den ene og endte dermed 2. fastedag i træk, med at indtage ca 220 kcal.

Kcal-regnskab:

75 g kogte kikærter = 83
50 g æg (1 stk) = 72
12 g Naturlic fiber = 9

4 g karry = 14

150 g torskerogn = 165
50 g skyr = 26
10 g løg = 5
15 g kapers = 7
20 g syltet peberfrugt = 8
6 g fuldkornssennep = 8

40 g gulerod = 15
3 g olivenolie = 27

I alt: 439 kcal - "Gratis": vand, urtesalt, peber, eddike.

Og så er der frokost til i morgen også. Bonus!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar