torsdag den 5. september 2013

13. fastedag: Græskarsuppe med oksekød...

En fastedag præget af lidt sult fra morgenstunden af. Jeg fik simpelthen ikke nok at spise i går - og af det jeg fik, var ALT for meget kulhydrat.....og det gør sulten.

Selv om jeg drak både vand og te var det ikke tilfredsstillende. Og kl 12 lavede jeg en skål med 4 dl Herbamare Urtebouillon (11 g) = 35 kcal.

Jeg havde besluttet mig for at lave et lille måltid hvis jeg var sulten når klokken nærmede sig 18. Og det var jeg. Heldigvis havde jeg en hurtig løsning klar:

Jeg ville nemlig lave en mættende suppe af hokkaido græskar, Herbamare, lidt chili og den sidste pose kødsauce fra fryseren.

Græskarret blev skrællet og skåret i tern. Det kom i en gryde sammen med lidt hakket rød chili, Herbamare og vand nok til lige akkurat at dække.

Det tog ca 10 minutter at koge græskarret helt mørt. Indholdet af gryden blev blendet med en stavblender.

Kødsaucen blev befriet fra plastikposen og tøet op i græskarmosen. Der blev justeret med en smule vand og smagt til med friskkværnet sort peber og 2 tsk spidskommen.

Og så var det simpelthen en dejlig og nem suppe.

Jeg valgte at komme lidt skyr, rørt med vand, og ristede græskarkerner på toppen.

Kcal-regnskab:

198 g kødsauce = 180
222 g hokkaido = 89
12 g Herbamare = 38
15 g skyr = 9
2 g græskarkerner = 11

I alt: 327 kcal - "Gratis": spidskommen, chili og sort peber.

Så dagen endte med 362 kcal indenbords. Nu kan jeg gå i seng med ro i maven. Weekenden bliver 3 vilde spisedage i rap. Så må jeg samle op senere. Nu gælder det en masse gode gastronomiske oplevelser!

4 kommentarer:

 1. Mums, den suppe ser bare lækker ud. Jeg har faktisk aldrig lavet suppe på græskar, men det kunne være jeg skulle give det et forsøg. Det mætter trods alt lidt bedre en boullionen (som jeg ellers er blevet glad for!).

  Jeg har vidst levet lidt for godt den seneste uge, så her i weekenden står den på en juiceudrensning lørdag/søndag. Aner ikke hvordan det kommer til at blive, når jeg nu også er på 5:2 mandag og torsdag, men jeg giver det et forsøg :-)

  Hav en fantastisk weekend!

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak :-)

   Ja, prøv det endelig - det er godt og mættende. Dejligt at du et blevet glad for bouillonen.

   Hov, kan se det er længe siden den her kommentar blev lagt. Håber du kom vel igennem :-)

   Slet
 2. Det ser lækkert ud - og ser heller ikke så svært ud, som ofte får mig til at opgive på forhånd:)
  God weekend.

  SvarSlet