tirsdag den 17. september 2013

17. fastedag: hønsekødssuppe med perlebyg og edamamebønner...

Det var meningen at jeg bare ville ha' nøjes med urtebouillon i går, men endte alligevel med at lave en suppe. Med 2 sammenhængende fastedage virkede det fornuftigt at få noget i maven inden natten.

Det blev til en skøn hjemmekogt hønsekødssuppe med masser af fyld. Endda hurtige kulhydrater som jeg ellers skyr som pesten på fastedagene. Men det var det jeg havde lyst til - så sådan blev det!

Kyllingen havde jeg liggende i fryseren.

De 2 kyllingelår blev lige akkurat dækket med vand og tilsat 10 g Herbamare Urtebouillon.

Jeg tilsatte lidt hele korianderfrø, lidt allehånde, sorte peberkorn og et laurbærblad + lidt gemte persillestængler og fennikeltop fra fryseren. Gryden blev sat over og fik lov til at simre ved lav varme i ca 1 time.

Det gav den lifligste suppe. Kyllingen blev fisket op og suppen siet.

Kyllingen fik fjernet skind, ben, brusk og sener - og blev pillet i store lunser.

Katten fik sin del, ellers fik jeg ikke ro til at lave mad.

Man kan skumme alt fedtet fra hvis man har lyst - jeg gad ikke. Fedt er ikke fjenden, heller ikke på fastedagene. Og hvordan udregner man så kcal indhold i en hjemmekogt suppe? Well, jeg skævede til en færdiglavet og vedtog at der var 25 kcal pr dl. Lidt mere eller mindre vælter ikke regnskabet.

Jeg ville ha' foretrukket flere grøntsager, men det havde jeg ikke i huset. Valget faldt derfor på perlebyg.

De giver lidt at tygge i som suppefyld. 5 dl suppe blev bragt i kog sammen med 30 g byg - det fik lov til at simre ca 20 minutter under låg.

Jeg satte 3 små tørrede kinesiske svampe i blød i koldt vand.

I løbet af ingen tid blev de klar til at komme i suppen.

Jeg fjernede de grove stilke og skar dem i strimler. 

Kylling blev skåret i tern og fik selskab af edamamebønner (optøede og 'smuttede') og svampene.

Fyldet blev varmet igennem i suppen og hele herligheden blev øst op i en dyb tallerken. Det var en kæmpe portion......næsten mere end jeg kunne spise.

Kcal-regnskab:

5 dl hønsekødssuppe = 125
30 g perlebyg = 102
50 g edamamebønner = 71
3 g svampe = 5
85 g kogt kylling = 94

I alt: 397 kcal - "Gratis": vand, krydderier og krydderurter.
 


Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar