onsdag den 25. september 2013

Ny gruppe på Facebook: Klidfasters 5:2 gruppe...

Jeg har i dag forladt '5:2 Diæten' på Facebook med følgende farvel:

Goddag – og farvel. Jeg har besluttet at opgive min tjans som admin og forlade den her gruppe. Og det er der flere grunde til.

I går kom jeg hjem efter en dejlig spisedag i byen til et par ret så ubehagelige private beskeder fra folk her i gruppen + nogle ret så stride og nedladende kommentarer til nogle ting jeg har skrevet her i gruppen. Det vil jeg simpelthen ikke være med til. Jeg bliver bla andet anklaget for at ha' møvet mig ind som admin så jeg kunne malke den her gruppe til min egen fordel, at jeg i virkeligheden er 'spion' som vil lure på jer andre og at jeg kun er ude på at score læsere til min blogs. Og så bliver jeg kaldt dybt fanatisk og misledt. Mange tak! 

Jeg har brugt ufattelig meget tid på at rådgive og vejlede i den her gruppe – for jeg føler ikke at der var andre admins der trådte i karakter og tog det ansvar på sig. Jeg havde en dialog med en af de andre admins i aftes som var af den opfattelse at gruppen skulle være selvforvaltende – og at den nødvendige viden var stillet til rådighed i FAQ.

I den tid jeg har være med i gruppen, først som alm medlem og siden som admin, har jeg observeret SÅ mange misforståelser, hjemmestrikket teorier og lurende spiseforstyrrelser. Og det har jeg efter bedste evne forsøgt at navigere i – efter den teori i hånden som er beskrevet af Michael Mosely. Man må gå ud fra at det er den teori man arbejder ud fra i en 5:2 gruppe? Der er dog efterhånden mange medlemmer i gruppen som udelukkende henter deres viden der. Og derfor er der et fælles ansvar for at den viden som kan findes i gruppen er den 'rigtige'.

Tak til jer der har taget godt imod råd, vejledning og støtte. Det har været dejligt at kunne bruge min viden og erfaring til at kunne hjælpe. Men jeg er slidt op nu. Slidt op at at diskutere med voksne mennesker som ikke bryder sig om at få at vide at det de gør er forkert. Slidt op af at besvare de samme spørgsmål igen og igen....og igen. Slidt op af at gennemtrawle alle indlæg og ”redde” dem der har fået 5:2 helt galt i halsen.

Og så vil jeg gerne slutte af med at understrege noget vigtigt en sidste gang: 5:2 er ikke en hurtig slankekur, men en sundhedsdiæt med et naturligt vægttab. Det skal ikke kombineres med andre 'slankekure' - og det anbefales at man indtager sit TDEE på de dage hvor man ikke faster. Hvordan man hver især indretter sin faste inden for de opstillede rammer er ens eget valg. Men hvis man ikke læner sig op af teori fra 5:2 og FAQ - og reducerer sit kalorieindtag på spisedagene - så er man ikke på 5:2. Pøj pøj med hvert jeres individuelle 5:2 forløb. Jeg håber I vil passe godt på jer selv og hinanden.

Hvis der er nogen der vil mig noget ved I hvor I kan finde mig.....


------------------------------------------------------------

På utallige opfordringer (og udfordringer) har jeg nu oprettet min egen gruppe på Facebook: Klidfasters 5:2 gruppe. I den vil der blive arbejdet ud af den officielle 5:2 teori - og kun den. Jeg forventer ikke den store tilstrømning, men en lille skare af dem der tager 5:2 seriøst og ikke bare jagter et hurtigt vægttab. Og nej, det bliver ikke en gruppe hvor jeg skal 'holde hof' - men en gruppe med et fælles ansvar hvor vi kan støtte hinanden, blive klogere og dele erfaringer. 

Så kig forbi hvis har lyst. Det eneste krav jeg stiller er at man skal tage ansvar for sin egen faste og tilegne sig den nødvendige basisviden om 5:2 (f.eks ved at læse min FAQ)

6 kommentarer:

 1. Ej, Malou, så skulle jeg alligevel have skrevet til dig i morges, da jeg læste et af dine svar i facebookgruppen. Jeg synes nemlig det er SÅ fedt med dine indspark... Tit læser jeg kun dine kommentarer til opslagene på facebook, for jeg ved at det er sagligt, det du skriver. Jeg har godt set at der har været lidt fnidder og undrer mig over at voksne mennesker opfører sig sådan.
  Så jeg har ansøgt om medlemskab af din nye facebookgruppe og synes det er fedt at du styrer den med hård hånd!
  KH Camilla
  PS. Tillykke med dit flotte vægttab... Også selvom 5:2 er en sundhedskur:-)
  PPS. Jeg er ikke selv på 5:2 endnu, da jeg ammer, men suger til mig alt hvad jeg kan, så jeg er klar til når jeg kan hoppe på...

  SvarSlet
 2. Åh, jeg havde sådan håbet, at du ville lave en gruppe her på siden. Jeg er ikke på Facebook, og vil heller ikke. Nå pyt, jeg følger med her.
  Jeg har lige set Momento Networks portræt/interview af dig på YouTube. Hvor er du altså bare god og søøøøød:-)

  SvarSlet
 3. Jeg meldte mig ind i 5:2 gruppen på facebook da jeg startede på diæten for 4 uger siden, men meldte mig hurtigt ud igen da jeg fik en dårlig smag i munden over den måde mad, vagt og kontrol over kroppen blev omtalt på. Det ledte konstant tankerne hen på pro anoreksi sider hvor der gis' tips til hvordan man bedst sulter sig.
  Jeg begyndte netop på 5:2 diæten fordi jeg er super glad for mad og ikke har et usundt forhold til mad.
  Da jeg så du begyndte på kuren så tænkte jeg at det ku jeg sgu også godt hvis du kunne, så 1000 tak for inspirationen og de gode opskrifter.

  Det er så vigtigt at man cutter mennesker fra der ikke er sunde for en an omgås med, om det så er på facebook eller i virkeligheden er lige meget.

  Kram og go karma til dig Malou

  SvarSlet
 4. Jeg indrømmer jeg var skeptisk i starten. Jeg så, du svarede på rigtig mange opslag, og vidste ikke hvor du havde din viden fra, og om du vidste hvad du snakkede om. Men jeg må ærligt sige, at du har imponeret mig. Du har tydeligt brugt uanede mængder tid på at hjælpe folk, og du har en stor viden du gladeligt deler ud af! Jeg har nydt at læse dine indspark, og elsker at du ikke pakker tingene ind, men er ærlig! Jeg er lidt trist over du forlader gruppen, men håber samtidig du vil acceptere mig i din nye gruppe. Jeg vil meget gerne følge dine gode råd, din lidenskab for mad og dine fantastiske opskrifter! Så mange tak for dit store arbejde, jeg ved det har betydet meget for mange!!!!

  Masser af positive kram til dig.

  Hilsen Tine

  SvarSlet
 5. Selvfølgelig skal du være dig selv!! Jeg har ikke fulgt med på facebook, men det er da ikke til at holde ud, når tonen bliver så rå og stupid. Dine indlæg er så velunderbyggede og inspirerende. Jeg har sagt det før, men siger det igen: Du kan sagtens lave en bog om dine erfaringer. Held og lykke med din helt engen gruppe

  SvarSlet
 6. Klidfaster for 5:2 president! Hold kæft nogle smålige røvbananer - jeg meldte mig også ud for noget tid siden, af nogle af de samme årsager som du. Jeg glæder mig til at følge din gruppe og håber virkelig at det lykkedes at holde "den rene 5:2 linje", med klidmoster (sund) fornuft og uden tøsefnidder, misvejledte kostråd, færdigretter og kævl. ;) jeg er med dig hele vejen og tusind tak for stor inspiration, som rent faktisk er livsændrende. :) kh. Frederikke

  SvarSlet