lørdag den 5. april 2014

Bananvafler med chiafrø og vaniljeskyr...

Der skal naturligvis også være nogle søde vafler. De her kan bruges enten som morgenmad eller dessert - både på FD og SD. De mætter meget og tilfredsstiller selv den sødeste tand.

2 vafler + en god portion skyr rørt med vanilje = 283 kcal. 

Opskriften er meget lig de andre vafler - bælgfrugterne er blot erstattet af banan og der er tilføjet nogle supersunde chiafrø

Ingredienserne: Banan (100 g), 1 æg (50 g), chiafrø (10 g), kokosfibermel (8 g), loppefrøskaller (2 g), ⅛ tsk vaniljepulver.

Banan, æg og vaniljepulver blendes *wroom wroom* til en homogen masse.

Resten piskes i. Tilsæt sødemiddel hvis du gerne vil ha' en sødere vaffel end den naturlige frugtsødme som banan og vanilje giver.

Bag dejen til 2 vafler i sådan et jern her (kan vist stadig fås i Lidl til 189 kr). Vaffeljernet varmes op og sprøjtes med en fedtspray (det er så lidt at det ikke regnes med her). Det høje sukkerindhold i bananen gør at den nemt kan brønde på - så hold øje med at de ikke får for meget varme. Mens de færdige vafler køler lidt kan man gøre toppingen klar. De 2 vafler indeholder i alt 228 kcal.

Den består af skyr (75 g), rørt med Suvida og vaniljepulver. Souvida er den samme salgs sødemiddel som Sukrin+ - det er naturligt udvundet erythritol blandet med stevia.

Vaniljeskyren fik selskab af en smule ristet kokosmel, chiafrø og et par skiver frisk banan.

Ja tak! Jeg vurderede at vanilje, kokos og ekstra chiafrø blev brugt i så små mængder at de ikke skulle tælles med i det samlede regnskab.

Kcal-regnskab:

100 g banan = 85
50 g æg = 72
10 g chiafrø = 45
8 g kokosfibermel = 26
75 g skyr = 45

I alt: 283 kcal - "Gratis": vanilje, loppefrøskaller, Suvida, ristet kokos, chiafrø til pynt.


5 kommentarer:

 1. Jeg har da helt misset den her fasterblog, men nu er den røget med på bloglovin, så er det lidt nemmere.

  Jeg skal da 100% have et vaffeljern!!!! Det må findes i weekenden, selv her i Dhaka må de da have den slags. Og sjovt, jeg kan ikke få kokosmel som vi kender det i dDk, men kun kokosfibre :) det giver rimeligt tunge kokosmakroner skal jeg hilse og sige.

  SvarSlet
  Svar
  1. Dejligt at du har fundet fasteren også :-)

   Ja, jeg er sikker på at du kan finde et derude. Har hørt at 'dejen' også kan bages i en toastmaskine.

   Ha ha, ja sikke nogle kompakte små kanonkugler det må blive :-D

   Slet
 2. Hvordan kan ristet kokos være gratis? Så vidt jeg ved et kokos ret kalorietungt.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hvis du kigger på billeder af de færdige vafler er det kun et lillebitte drys der er på - det er ikke engang ½ tsk og dermed alt for lidt til at veje ;-)

   Slet
 3. Har lige lavet disse vafler, hvor jeg tilsatte 100g blåbær. Mmmh mums.

  SvarSlet